Relatii

De ce nu cred în relațiile fericite de pe Facebook

Recunosc că pe mine Facebook-ul m-a prins mai greu.

Deși am cont din 2010 (pe care l-am făcut ca să joc Farmville 😀), am început să-l folosesc mai mult din 2015 și mult mai mult în anii următori.

Abia atunci, foarte târziu, am realizat fenomenul relațiilor de pe Facebook.

Le știți, nu? Cuplurile alea cu poze perfecte, eventual postate și pe Instagram, cuplurile alea cu multe, multe, cât se poate de multe poze, și taguri la toate întâlnirile, toate ieșirile și din toate excursiile. Cele în care se iubesc până la cer și înapoi și în care totul e grozav.

Când se ceartă pun poze sugestive cu citate triste, dar aia e altă poveste. O poveste pasiv-agresivă.

Vă spuneam că nu cred în cuplurile care sunt fericite pe Facebook. Cuplurile astea care împărtășesc mult. De multe ori, își scriu pe Facebook cât de mult se iubesc iar la întâlnire sunt tot cu nasurile în telefoane, neacordându-și atenție decât virtual.

Am fost într-o relație foarte mulți ani, iar ea a început înainte ca Facebook să fie așa de popular și foarte mult înainte ca fenomenul să mă prindă și pe mine. Așa că n-am simțit nevoia asta obsesivă să postez multe poze, să-mi declar iubirea acolo.

Totul se întâmpla în realitate și eu așa cred în continuare că trebuie să fie.

La un moment dat am rămas sigură și bula mea ermetică și sigură s-a spart. Am luat contact cu realitatea. Am cunoscut oameni și fiecare m-a învățat ceva.

Câțiva m-au învățat că, oricâte poze în care ești fericit cu iubita ta ai pe profil, să faci avansuri unei alte fete pe messenger e tare la îndemână.

Am învățat și că îți poți găsi jumătatea în online, doar că de obicei e jumătatea altcuiva.

Așa că mi-e foarte greu să cred în aceste cupluri că sunt cu adevărat fericite.

Dar știi în ce cred?

Cred în sinceritate, chiar dacă ce ai de spus nu e plăcut. Mai bine spui ce ai de zis și îți asumi continuarea, decât să zâmbești strâmb într-o altă poză, într-o altă zi, în care nu ești fericit.

Cred în toleranță, în a face tot posibilul ca să accepți un om așa cum e. Și dacă nu poți, să ai curajul să mergi mai departe. Fiindcă oamenii nu se schimbă când vor alții, ci doar atunci când consideră ei că e timpul să facă o schimbare. Chiar și atunci, poate fi al naibii de greu.

Cred în iubirea adevărată, regăsită și reîmprospătată în fiecare zi. În gesturile mici. În îmbrățișarea care-ți curmă lacrimile când ești supărat. În vorbele blânde spuse chiar și când situația e dificilă.

Cred în libertate și în încredere. În respectarea timpului și a spațiului personal. Nu cred în simbioză – nu e niciodată sănătoasă. Avem și noi și celălalt, nevoie de timp pentru noi, pentru pasiunile noastre. Uneori avem nevoie de timp singuri – nu e nimic greșit în asta. Avem nevoie să nu fim controlați și chestionați la fiecare pas. Să putem spune ce gândim fără să ne fie răstălmăcite cuvintele, fără să iscăm un scandal. Să fim acceptați.

Mi se pare mai important să depunem efort în realitate, să devenim persoane mai bune și parteneri mai buni, decât să punem poze și să ne strigăm iubirea în virtual. Iubirea e ce se întâmplă când scoți nasul din telefon.

Tu ce crezi despre cuplurile care sunt excesiv de fericite pe Facebook? Crezi că relația lor este la fel de frumoasă și în realitate?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 4, 2019 at 3:50 pm

Clar, nu. Foarte rar postez, dar am cunsoscut cupluri care se saruta doar pt fb.



March 4, 2019 at 3:52 pm

Pe facebook suntem de fapt noi insine. Suntem ipocriti, orgoliosi, avizi dupa atentie, etc. Important e ca noi, cei care privim sa invatam sa descoperim cine este cel din fata si daca poarta o masca sau nu. Sunt si oameni autentici. de noi depinde sa-i identificam.



March 4, 2019 at 3:54 pm

Dar au, oare, în realitate o relație sau e doar pe Facebook? Când văd astfel de cupluri stau și mă întreb pe cine vor să convingă? Pe noi sau pe ei?



March 4, 2019 at 5:04 pm

Da…exact asta ma intreb si eu uneori. Nu am vrut să dau exemple mai dureroase, dar e exact asa cum spuneti.



March 4, 2019 at 5:05 pm

Nu zic ca nu exista cupluri fericite și în realitate și care poateaza si pe Fb sau Insta. Dar cred ca odată ce ești fericit si împlinit în relație în viața reală ,nu mai ai timp de online. Eu de abia mai pun cate o poză cu mine pe Fb(dar recunosc, asta pt ca ma axez mai mult pe Insta în ultimul timp), daramite cu jumătatea mea. Eram totusi așa la inceputuri când mi-am făcut cont prima dată.



March 4, 2019 at 5:05 pm

Asa este, foarte bine punctat



March 4, 2019 at 5:05 pm

Wow. Cu adevarat? Chiar asa rau am ajuns?



March 4, 2019 at 5:07 pm

Sunt sigura ca exista, cupluri autentice care chiar sunt fericite in viata de zi cu zi. Doar ca viata nu ne-o trăim online:)



March 4, 2019 at 5:47 pm

Cred ca sunt diverse categorii de cupluri… Iar eu, cu siguranta fac parte din categoria cuplurilor care nu se afiseaza decat foarte rar pe Facebook, nu pentru ca nu am fi fericiti in viata reala, ci pentru ca pastram relatia pentru noi.



March 4, 2019 at 7:16 pm

Da, exact. Si noi tot acolo 🙂



March 4, 2019 at 8:31 pm

Cred cu adevarat ca unele cupluri "pozeaza" in cupluri perfecte dar au probleme grave.Fie ca fac asta in mediu online sau nu…este la fel de grav!





March 5, 2019 at 9:22 pm

este un mare adevăr în ce spui. Cred totuși că sunt și excepții. Însă cunosc un cuplu care a avut 8 ani de relație, mega fericire – pe fb bineînțeles – și apoi totul s-a dărâmat. Ce mă amuză, trebuie să ștergi cele 300 de poze împreună, comentarii și taguri :))



March 5, 2019 at 10:44 pm

Mie cuplurile alea care isi declara iubirea pe facebook mereu, prin zeci de comentarii si inimioare, desi sunt unul langa altul, nu imi inspira incredere.







April 8, 2019 at 9:07 pm

Cred ca e un subiect tare sensibil😁 Inteleg ce vrei sa spui, dar in acelasi timp, ma intreb: cuplurile care nu pun poze pe Facebook sunt automat mai fericite?
Cu alte cuvinte, nu cred ca postarile de pe Facebook pot defini o relatie. Cred doar ca nu putem generaliza, dar si ca excesul danueaza (aviz celor care nu fac diferenta intre viata personala si social media) 😊



April 9, 2019 at 7:31 am

Am cunoscut tateva persoane pe net, indiferent ca era hi5, fb, netlog, remi online cu chat… Nu pot decat sa spun ca au fost niste experiente. Si da… am gasit si eu o jumatate… dar era a altei femei cu care si era casatorit si avea copil.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tu ți-ai ales baba?

March 3, 2019

Cine e Momo

March 5, 2019