Dezvoltare personala

Cum arată o persoană care se iubește

În ultimii ani observ că a devenit foarte popular acest concept, pe care e adevărat că nu l-am auzit în anii de școală prea mult și nici în copilărie, cel al iubirii de sine. Dar este ceva ce și eu am început să conștientizez și să aprofundez, pentru că îmi dau seama cât de mult contează să te iubești, să te cunoști și să îți recunoști valoarea. Și nu, nu mă refer la a fi arogant sau a te considera superior, doar la a crede în tine un pic mai mult. Chiar așa, de ce o fi așa de greu să avem mai multă încredere în noi și așa de ușor să ne îndoim, să ne sabotăm, să ne vorbim urât?

Tot mai multe lucruri negative din viața noastră par a-și avea  rădăcina aici și, autoritățile în domeniu, guru sau life-style coach sau cum se mai numesc, pun verdictul necruțător: nu te iubești, de ce nu te iubești?

Poate pentru că am fost mai mult educați în așa fel încât să punem reflectorul pe ceilalți și nu pe propria persoană. Pentru că am tot auzit că asta ar fi egoism. E greu dintr-odată să înțelegi că nu e, chiar nu e, egoism.

Și atunci cum facem să ne iubim sau să ne iubim mai mult?

Pentru că mi se pare un lucru ușor de spus dar greu de făcut și pentru că mi se întâmplă să cad des în vechile capcane ale ne-iubirii de sine, m-am tot gândit să fac o listă despre cum arată și cum se poartă o persoană care se iubește cu adevărat.

Am să o împărtășesc cu voi acum.

O persoană care se iubește…
1. Se pune pe primul loc
2. Nu așteaptă după nimeni, are programul ei, prioritățile ei care nu suferă amânare
3. Este independentă și asumată. Nu dă vina pe alții pentru nereușitele ei
4. Știe că fericirea ei depinde doar de ea
5. Face sport zilnic, mănâncă multe fructe și legume și bea multă apă
6. Are grijă de sănătatea ei
7. Are credințe și un set de valori de la care nu se abate
8. Își respectă programările (la doctor, la dentist, la unghii, la sală) și nu le amână pentru a se mula pe programul altcuiva
9. Are grijă de starea ei de spirit, își respectă limitele. Când e obosită ia o pauză, își dedică timp pentru a se reîncărca.
10. Nu rămâne în preajma oamenilor toxici și a vampirilor energetici
11. Are grijă de latura ei spirituală. Meditează sau se roagă sau încearcă permanent să se cunoască și să se redescopere.
12. E în continuă dezvoltare. Nu se oprește niciodată din învățat și din ”crescut”
13. Nu este leneșă și nu amână
14. Are planuri, are visuri, are pasiuni și hobby-uri – și le urmează
15. Îi place propria companie, nu se plictisește și îi place uneori să fie singură
16. O interesează puțin spre deloc ce cred ceilalți și nu se lasă influențată de părerile altora
17. Este relaxată, liniștită și încrezătoare
18. Crede în sine – în totalitate
19. Atrage oameni buni care o ajută să se dezvolte
20. Trăiește clipa prezentă și radiază fericire

Sigur, lista asta este aproape ideală și nu știu cine bifează toate aceste puncte deodată, nu spun că nu sunt, or fi și astfel de persoane, chiar m-aș bucura și mi-aș dori să le cunosc pentru a mă lăsa inspirată. Eu cu siguranță sigur bifez câteva dintre aceste trăsături, în zilele mele cele mai bune, dar, îmi doresc să mă dezvolt mereu și, prin lucrul cu propria mea persoană, să ajung cât mai aproape de toate aceste calități.

Pentru tine cum arată iubirea de sine?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 6, 2020 at 10:56 am

O persoană care se iubește pe sine, cum ai spus și tu, se pune pe sine pe primul loc. Nu se abate de la setul său de reguli și credințe, nu umblă cu jumătăți de măsură 🙂

March 11, 2020 at 11:22 am

Și eu mă regăsesc în unele dintre aceste puncte de pe listă. Însă nu în toate. Recunosc că nu mă iubesc mereu așa cum ar trebui și nici nu am acea încredere în mine care să mă facă să mut munți. Dar zi de zi încerc să mă iubesc mai mult, deși mereu cred că voi avea unele complexe. Și nici un lifecoach sau altceva nu va reuși vreodată să mă determine să mă transform, dacă nu vreau asta eu însămi. 🙂March 11, 2020 at 2:55 pm

Ok, ia uite cum mi-ai făcut o descriere aproape completă. Atingerea tuturor acelor puncte enumerate de tine, te va face în mod automat să pari arogant. Printre acele puncte trebuie inclus unul care esingurul care le poate pondera pe celelalte și care te poate salva de la o judecată greșită din partea „lumii”, asta deși nu îți pasă de „gura acesteia”.
O atitudine de servire.
Conceptul cu „Iubirea de Sine” e unul vestic și vedem prea bine unde a dus din partea acestora, la o autodistrugere a societății. Uh, aș putea să dezvolt, dar no time…
Dagă ești însă gata să servești, să ajuți și te supui ție însuți în această privință, vei putea să te iubești pe tine „fără să ți-o iei în cap.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Un an bun

December 30, 2019

Am fost la astrolog

January 15, 2020