Lifestyle

5 activități Hygge de vară

V-am mai povestit că mie îmi place mult curentul Hygge, aceasta este conceptul danez de a te simți confortabil acasă. “Confortabil” nu este sinonim perfect cu Hygge, după cum nici englezescul “cozy” nu este, dar ele se apropie într-o mare măsură.

Am vorbit puțin mai pe larg despre el și arta daneză a fericirii aici.

Îmi place foarte mult acest curent, mi-a plăcut încă de acum trei ani când l-am descoperit pentru prima dată, pentru că el se referă la a te simți fericit și confortabil acasă si la a aprecia lucrurile simple: o pătură călduroasă, o mâncare gustoasă, o carte captivantă, o seară petrecută cu prietenii sau o zi în natură.

Totuși, când spunem Hygge, cei mulți dintre noi se gândesc la activități care sunt mai potrivite toamna sau iarna și, într-adevăr, multe elemente Hygge, ca puloverele de lână, păturile pufoase, ceaiurile calde – sunt specifice ultimelor două anotimpuri din an.
Pentru mine, cea mai elocventă imagine a acestui curent, este o cameră călduroasă, în care se află un șemineu sau o sobă iar o pisică toarce leneșă într-un colț, în timp ce afară plouă.
Cu toate astea, nu există niciun motiv pentru care nu putem practica Hygge și vara, dacă este stilul nostru și ne face fericiți.
Mai jos voi enumera cinci activități care sunt foarte Hygge, chiar și în timpul verii.
1. Un grătar cu prietenii
Timpul petrecut cu cei mai buni prieteni este o resursă de fericire și voie bună, iar un grătar în curte alături de ei este o activitate foarte plăcută. Avem prieteni, discuții plăcute și mâncare bună, în plus vom mânca afară, la aer – ce poate fi mai Hygge de atât?
   
2. Timp în natură
Hygge este și despre a aprecia bogățiile pe care ni le oferă natura, iar din acest punct de vedere vara ne oferă foarte mult: abundență de fructe și legume, soare și vreme caldă, zile lungi și plăcute. Fie că e vorba de a sta tolănit într-un hamac sau pe șezlong la umbră, cu o carte în mână, de a face o plimbare în natură, de a grădinări, de a te juca printre stropitori, a merge desculț pe nisip sau pe iarbă – timpul petrecut în natură este foarte Hygge, iar vara este anotimpul perfect pentru el.
3. Delicii de vară
Hygge însemnă și mâncare bună, mai ales dacă este savurată cu prietenii sau familia. Vara ne putem bucura de înghețată din belșug cu tot felul de arome, fructe delicioase și ceaiuri cu gheață – nimic mai Hygge de atât.
4. Atmosferă
Sunt unul dintre oamenii care aprind lumânări tot anul (spre disperarea soțului meu) și mi se pare o activitate foarte Hygge, care poate fi practicată și vară. Lumînările îmi dau o stare de bine si confort, în plus purifică locul și miros frumos. Atmosfera creată de ele întregesc sentimentul de “acasă”, pur și simplu. 
5. Seri de vară în aer liber
Nimic mai Hygge decât o seară petrecută cu prietenii, în care, deși s-a întunecat de mult, voi încă mai aveti foarte multe să vă spuneti. Dacă scena se petrece într-un foișor frumos luminat – totul este perfect. Sau poate fi chiar o noapte în care ai iesit să admiri stelele și cerul. Absolut hyggelig
   
Ție îți place curentul Hygge?

Ce activități ți se par Hygge pe timpul verii?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

June 29, 2020 at 4:58 am

Cred ca imi placeau lucrurile astea pana sa fie hygge la moda :))



June 29, 2020 at 5:06 am

Ha ha și eu simt la fel :))



June 29, 2020 at 7:42 am

Pe timpul verii, mi se pare hygge să mă plimb desculță prin iarbă, să citesc în aer liber și să privesc bolta cerească, cocoțată în vârf de munte. Desigur, ar mai fi și alte idei de activități, însă voi fi un pic egoistă și le voi păstra doar pentru mine.



June 29, 2020 at 9:23 am

Da, ce completări frumoase; asa este



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sânziene

June 24, 2020