Filmele lui Ralu

Dacă aș fi regizor

Cărțile sunt filme pe care le vedem cu sufletul – așa mi-am spus întotdeauna și așa simt că este cu adevărat. O carte, este un film aievea în capul meu, în care totul arată fix așa cum îmi place. Puțin probabil ca viziunea altcuiva să-mi satisfacă imaginația așa că, de multe ori, sunt dezamăgită atunci când văd o ecranizare a unei cărți care mi-a plăcut. Și asta cred că este normal pe undeva. Fiecare avem propriile așteptări și propria viziune atunci când citim o carte mai ales, dacă este o carte care ne place și ne face să ”trăim” acțiunea.

Când am fost provocată să aleg o carte preferată și să mă gîndesc cum i-aș gândi ecranizarea dacă aș fi regizor, mi-a fost destul de greu. M-am gândit mult ce carte aș alege, până la urmă m-am hotărât asupra cărții ”Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert, recenzia mea despre ea o găsiți aici. Am ales-o în primul rând pentru că mi-a plăcut mult, a fost o lectură minunată și m-a făcut să ”văd” aievea New-York-ul anilor 30-40, atmosfera de cabaret și să simt vibrația orașului. În plus, înțeleg că urmează să fie ecranizat în curând așa că m-am gândit că nu s-ar supăra nimeni dacă aș fura puțin startul, poate chiar îi voi inspira – cine știe :))

Așa, să alegem personajele. O avem întâi pe Vivian, personajul principal și naratorul, fata de familie bună care merge la Vaasar, care are 19 ani când ne este prezentată la începutul romanului. Vivian ar putea fi interpretată de Emma Watson, deși nu sunt 100% sigură de această alegere, pentru că nu prea mai știu actrițele tinere care sunt în vogă la Hollywood acum. Dar să spunem că, din câte îmi imaginez eu, ar fi o alegere potrivită. Cu siguranță, este o actriță bună și cred că ar putea juca rolul ingenuei Vivian care se lasă antrenată în aventurile marelui oraș.

Bunica ei, cea pe care o adoră, cea care îi este idol și cea care a învățat-o să coasă, ar trebui să fie Jane Fonda – nu știu nicio femeie în vârstă mai cool și mai la modă decât ea. Părinții ei cei sobri și sofisticați, ar putea fi Catherine Zeta Jones și Robert Redford, iar mătușa ei cea țicnită, Peg, patrona teatrului Lily, ar putea fi Julia Roberts, cu zâmbetul ei cuceritor. Cred că ar interpreta personajul cu multă carismă și mult umor, așa cum ar trebui. Olive, mîna dreaptă a mătușii Peg, este o femeie severă și calculată, care contrastează cu liota de artiști. În rolul ei, ar putea fi Meryl Streep, dar nu Meryl Streep cea blondă și volubilă și zâmbitoare, ci o Meryl Streep puțin schimbată, neapărat brunetă, severă, mai serioasă și cu accent britanic, cam așa cum a jucat rolul Juliei Child.

Soțul înstrăinat al mătușii Peg ar putea fi Alec Baldvin, bonom, surâzător și pungaș, încurcând toate lucrurile prin teatru și fugind la final cu banii și drepturile de autor. Pare a i se potrivi, nu-i așa?

Prietena destrăbălată a lui Vivian și cea care o inițiază în tainele vieții de noapte, Celia Rey, ar trebui să fie o apariție. O fată foarte frumoasă dar cu un IQ mai modest. Perfectă mi se pare Dakota Johnson pentru rol. Dacă vă pare cunoscută, înseamnă că ați văzut Fifty Shades of Gray (haha).

Actrița Edna și soțul ei ar putea fi interpretați de Michele Pfeifer și Brad Pit, dar Brad Pit să aibă mustață. Cred că ar fi un cuplu pe cinste și ar da viață în mod credibil acestor personaje simpatice.

Prietenul lui Vivian, Anthony, ar putea fi interpretat de Taylor Lautner (îl știți din Twilight) iar fratele ei, cel popular, conștiincios și iubit de toată lumea, de Chris Hemsworth. La urma urmei, ce fată nu ar vrea să fie Thor fratele ei?

Povestea ne poartă prin Broadway-ul de dinaintea celui De-al Doilea Război Mondial și aș încerca pe cât posibil să îi redau strălucirea și eleganța. Aș încerca să ilustrez cât mai fidel lumea strălucitoare și pierdută a teatrului de cabaret și entuziasmul acelor ani de libertate.

Cât despre Vivian care ne spune povestea ei la maturitate, aș alege-o pe Diane Keaton. Mi se pare foarte potrivită și cred că ar reuși să redea tonul nostalgic al povestirii despre viața fascinantă a unui New York pierdut și a tinereții sale.

Tu ce carte preferată ai alege să ecranizezi?

Author

admin@eunmicsecret.ro

CommentsSeptember 13, 2020 at 7:05 pm

Ce alegeri bune pentru rolurile principale ❤️Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Madame Picasso

September 26, 2020