Super Blog

Micul meu secret pentru o casă cozy? FAVI.ro

”Acasă este locul unde ți-e inima”, așa se spune, și cine ar putea să nu fie de acord? Casa noastră este locul unde ne refugiem după o zi grea, unde ne simțim cel mai în largul nostru și unde avem tot felul de activități relaxante. Locul cu mâncare bună și ceai cald, unde ai mereu flori la fereastră, unde putem fi noi înșine și, cel mai important, locul unde putem fi cu toții – locul unde toată familia se adună împreună pentru timp de calitate.

Bucătaria ta poate fi uneori mai fancy decât un restaurant de cinci stele, living-ul poate substitui cu succes cafeneaua drăguță unde te întâlnești cu prietenii și petreceți momente amuzante, iar canapeaua – biblioteca unde ai citit sute de cărți. Acasă este locul unde ai de toate și nu-ți lipsește nimic.

Pentru mine, casa este sanctuarul meu dar, în același timp, și locul meu de joacă. Practic, aici totul este posibil. În general, petrec mult timp ocupându-mă de ea și sincer, puține activități îmi fac mai multă plăcere. Ador să îmi decorez casa, să organizez și să reorganizez lucrurile în ea, mereu mă gândesc cum pot să o mențin mai curată și mai plăcută pentru noi.

Să am o casă cozy este foarte important pentru mine și, în timp, am învățat mai multe moduri de a îmi atinge acest obiectiv – lucru care mă distrează și îmi aduce satisfacție.

Sursă foto: Arhiva personală
Colaj editat cu Canva

Deci, care este micul meu secret pentru a avea o casă cozy? De fapt…am mai multe și, cu mare bucurie, o să le împărtășesc cu voi astăzi.

Curățenia

Desigur, totul trebuie să înceapă de la bază, așa cum este și normal. Nu putem avea o casă în care să creăm o atmosferă plăcută dacă nu creăm o bază solidă pentru acest lucru iar baza, în acest caz, este o curățenie lună. Asta implică aspirat, spălat pe jos, șters praful, curățat sertarele și obiectele din ele. Și cum este foarte greu (spre imposibil) să cureți o casă aglomerată de tot felul de lucruri vechi sau de care nu mai ai nevoie, asta mă aduce la următorul punct.

De-cluttering

Pentru mine, acesta este un subiect fierbinte. Pentru o casă cozy este important ca lucrurile din ea să îți placă, să fie utile familiei și să genereze un sentiment de bine, confortabil – nu frustrare și oboseală pentru că nu găsești niciodată ceea ce ai nevoie.

Acum câțiva ani am început să mă preocup mai mult de casa mea și tot atunci am început să învăț mai mult despre asta. La fel ca mulți dintre noi, și eu am fost crescută cu teama lui ”păstrează orice pentru că nu se știe când vei avea nevoie de el” și până la un punct am aplicat cu sfințenie acest concept. Ca rezultat, casa mea și așa mică, era destul de aglomerată, devenise oricum numai cozy nu.

Momentul în care am realizat că foarte rar vine ziua în care ai nevoie cu adevărat de ceea ce aduni și că nu este nevoie să păstrez atâtea lucruri, a fost cu adevărat eliberator. Iar ceea ce mă liniștește este că mereu există soluții. Mereu poți înlocui sau poți face rost, la un preț convenabil, obiectul de care ai nevoie în casă.

În prezent, îmi inspectez casa constant și elimin toate obiectele de care nu mai avem nevoie, care nu ne mai plac sau care nu mai aduc valoare în viața noastră. Fac asta pentru toate categoriile, fie că este vorba de haine, de hârtii și acte care se tot adună, jucării sau orice altceva iar asta mă ajută să fac mai ușor curățenie și să păstrez ordinea.

Minimalismul

Cum vă puteți da și voi seama, acest punct este opțional – nu trebuie să devii minimalist dacă nu îți dorești sau dacă acest concept nu se potrivește cu stilul tău de viață. Minimalismul nu este în niciun caz obligatoriu și nici nu se potrivește oricui dar, pentru mine, acest curent s-a dovedit a fi exact ceea ce lipsea și chiar mă ajută să trăiesc mai bine în casa mea.

Deși nu mă consider 100% minimalistă (cel puțin nu încă), faptul că am adoptat acest stil de viață mi-a schimbat viața. Pentru mine a însemnat să cumpănesc mai mult înainte de a cumpăra ceva nou, să mă mobilizez și să îmi folosesc toate resursele pe care le am deja, să elimin excesul și să păstrez doar ceea ce îmi este util și mă bucură.

Minimalismul mă ajută să am o casă mai curată, mă ajută să știu mereu cu ce mă îmbrac (pentru că am în șifonier doar haine care îmi vin bine și care îmi plac) și sunt altfel mai ordonată, mai organizată și mai relaxată – pentru că, eliminând excesul și inutilul, ai spațiu (fizic și mental) pentru ceea ce te interesează cu adevărat.

Sursă foto: Favi.ro

Detaliile care fac diferența


Draperii în culori potrivite fiecărei camere, transparente pentru bucătărie, pentru a permite accesul la cât mai multă lumină naturală în timpul zilei, și opace pentru dormitor – pentru un somn profund și liniștit, lumânări parfumate (sunt o mare fană, spre disperarea soțului meu care se plânge că se simte de parcă ar fi într-o catedrală), veioze cu lumină difuză potrivite pentru citit, pături călduroase sub care te poți ”culcuși” în timp ce privești un serial într-o seară în care ți-ai propus să lenevești, lenjerii de pat mătăsoase și blânde cu pielea, soluții de organizare care pot transforma pe oricine din împărștiat în ordonat – toate acestea fac o mare diferență într-o casă și ne ajută să ne simțim mai confortabil în spațiul nostru, să creăm o atmosferă plăcută, cozy.

Iar pentru asta, eu am un mic secret și un aliat. Este vorba despre…

FAVI.ro, deisgur

Mulțumită motorului de căutare FAVI.ro, nu mai este necesar să accesezi magazin după magazin online pentru a găsi produsele dorite. Poți alege cu ușurință mobilă și decorațiuni în funcție de stil, culoare, preț, material și multe alte caracteristici. În prezent, motorul de căutare FAVI operează în 9 țări: Cehia (unde a fost lansat în 2015), Slovacia, Ungaria, Polonia, Croația, Suedia, Italia, Marea Britanie și, bineînțeles, România (unde a fost lansat în 2018).  

Motorul de căutare FAVI.ro le vine în ajutor tuturor acelora care își doresc o locuință frumoasă și, implicit, și mie, fiind locul în care mă duc de fiecare dată când doresc să îmi îmbunătățesc locuința cu obiecte frumoase, funcționale și de calitate.

Cu FAVI.ro găsesc cu ușurință toate obiectele de mobilier, decorațiunile sau soluțiile de depozitare potrivite fiecărui spațiu, pentru fiecare cameră în parte din casa mea.

Mi-a fost de ajutor într-un moment delicat, când fiica mea a început să meargă și, implicit, să descopere lumea și apartamentul, moment în care totul a trebuit mutat cât mai sus iar obiectele periculoase au fost ascunse de-a dreptul și în ajutor ne-au venit cele mai bune soluții de depozitare găsite cu FAVI.ro.

De data aceasta, ne bazăm tot pe el, pentru că ne dorim să îi amenajăm camera de ”fetiță mare” în care mobilierul va trebui să fie adaptat vârstei dar și adaptabil pentru momentul în care va mai crește, sigură și, desigur, frumoasă și confortabilă – potrivită pentru o micuță care deja se visează prințesă.

Sursă foto: Favi.ro

Iar acum, la finalul acestui articol unde am împărtășit secretele cu tine mele dar și planurile de viitor, aș vrea să te întreb, care sunt secretele tale pentru a avea o casă cozy?

Sursă foto de copertă: FAVI.ro, colaj editat cu Canva.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *