Halloween in stil Franke
Super Blog

Poveste de Halloween cu fantome și electrocasnice Franke

Vai, dragilor, dar ce se petrece – este iarăși Haloween! spuse fantomița Tomiță cu uimire când văzu, că după un an întreg, venise timpul acela din an preferat de el și de toți cei ca el, când putea prinde în sfârșit glas și formă după un an întreg de întuneric și tăcere.

Tomiță avea dreptate, era chiar 31 octombrie, ziua mult așteptată, când el, prietenii și rudele lui, apropiate sau depărtate, își dau întâlnire la locul loc obișnuit de bântuială – bucătăria micuței case, unde gazda prepara fără băgare de seamă bucate delicioase și din abundență, potrivite pentru o petrecere de Halloween.

– Dar este plină de zel, observă băiețelul Fantomel. Mai țineți minte Halloweenul trecut? A fost de groază!

– Așa este, fu de acord Monstrulețul-Dovlecel. Chiar a fost îngrozitor! Și nu într-un sens bun! Friptura s-a ars, cuptorul a luat foc și toată casa s-a afumat! Mi-a fost frică să nu mai mor o dată, pe cuvânt!

Între timp, se strânseseră mai mulți din clanul Fantomaticilor și toți au dat din cap aprobator, în timp ce groaza li se citea în ochi gândidu-se la incidentele din anul anterior.

Sursă foto: Canva, colaj editat cu Canva

– Ai perfectă dreptate, Dovlecel! Și mie mi-a fost frică, completă și strigoaica Dora, cea mai fâșneață dintre toți și lidera de contestat a grupului. În plus, mai știți?, musafirii au întârziat, o parte au venit deja beți, unii s-au certat că lor nu le place să serbeze Halloween-ul și nu i-a ajutat nici că bruschetele era atât de tari că nu se putea mânca. Anul ăsta, însă, cred că va fi mai bine.

– Ce te face să crezi asta spuse unchiul Putregai ridicând dintr-o sprânceană. Crezi că acum ia niște pastile care să o facă mai puțin zăpăcită? continuă el să-și bârfească gazda, fără obraz.

– Și mai bine! spuse Dora rotindu-și ochii prin încăpere. Voi nu vedeți, nu simțiți, nu mirosiți? le-a atras ea atenția fantomelor neatente care pentru prima dată în acea zi specială s-au uitat cu atenție și au văzut.

– Totul e curat și ordonat.

– Și miroase frumos.

– Are plită și cuptor Franke!

– Și flori încântătoare, spuse unchiul Putregai adulmecând mirosul suav răspândit dinspre vaza de cristal frumos împodobită.

– Nimic nu mai arde, nu se mai afumă, nu mai aburește și nu se mai lipește!

Dora a dat din cap complice:

– Aveți cu toții dreptate! Iată ce s-a întâmplat: în sfârșit, a renovat!

– Totul e luat de pe www.frankemagazinonline.ro! au spus fantomele în cor.

Franke este o companie fondată în Elveția, în anul 1911. Extinsă la nivel global, aceasta are 70 de subsidiare în 40 de țări. Produce sisteme complete pentru bucătăriile de uz casnic și aplicații profesionale de food service, în domeniul preparării cafelei și în furnizarea soluțiilor de igienă.

Franke își propune să nu facă niciun compromis când vine vorba de calitate, inovație și stil, inspirându-i astfel pe clienți și transformându-i în adevărați ambasadori de brand. Noile colecții au fost gândite special pentru a oferi o experiență inedită de utilizare. Gama de produse Maris face ca bucătăria să devină spațiul preferat de întâlnire al familiei, Mythos aduce performanța ridicată în propria locuință, iar Smart nu lasă nicio dorință sau nevoie nesatisfăcută grație tehnologiilor adoptate.

– Așa este, drăgălașilor, a continuat strigoaica Dora, a renovat din primăvară și a dotat toată bucătăria cu electrocasnice Franke, când a avut un oaspete tare-tare special. Mi-a zis o verișoară de a mea care are dispensă de două ori pe an și care, spre deosebire de noi, poate veni pe pământ încă o dată în afară de seara de Halloween! A putut vedea chiar cu ochii ei minunea, în carne și oase! Și n-o să ghiciți niciodată pe cine a avut invitat gazda noastră la masa de Paști – dar asta, drăguților, este o altă poveste.

– Însă astăzi, pare că se pregătește ceva deosebit! spuse Tomiță devenit brusc atent.

– Desigur, va fi o petrecere în toată regula! spuse Dora cu entuziasm. Preparatele și decorul par să indice asta fără dubiu.

– Cu o bucătărie ca asta, să tot gătești! spuse Monstrulețul-Dovlecel.

Sursă foto: Franke.com, colecția Mythos

– Cu o bucătărie ca asta, totul va merge strună! a fost de acord și Fantomel.

– Succesul este asigurat și știți ce, fantomaticilor, pe lângă petrecerea lor, o vom ține și noi pe a noastră, chiar aici, în bucătăria asta superbă! se apucă Dora strigoaica să facă planurile.

– Adică dacă ei se costumează azi în monștri și fantome noi să ne costumăm în…oameni?!

– În ce vreți voi! a spus Dora în timp ce fantomaticii se spărgeau de râs. Dar să nu faceți gălăgie mare să ne audă, altfel la anul nu mai avem voie.

Între timp, gazda nu avea nicio idee despre ce se petrecea chiar peste umărul ei și despre zarva pe care o făceau fantomele. Din fericire pentru ea, nu le putea auzi și putea astfel să plănuiască petrecerea în liniște, fără să-și strice Zen-ul.

– Așa, deci – să revizuim meniul! începu ea să vorbească de una singură, căci așa făcea de fiecare dată când avea nevoie de un sfat venit de la un expert.

– Avem spaghetti cu sânge rece la felul principal, și deja sunt aproape gata, mini-sandwichuri și saleuri în formă de degete de vrăjitoare la aperitiv, brioșe cu fantome la desert și scarry latte cu dovleac! Totul stropit desigur, cu două sortimente de vin roșu – potrivit pentru ocazie. Hai că este bine, cu siguranță prietenii noștri vor fi chiar încântați!

Sursă foto: Pexels.com, colaj editat cu Canva

– Cred și eu că vor fi, spuseră fantomaticii uitându-se cu jind la bunătățile înșirate pe masă. Le cam părea rău de acum că nu vor putea să guste și ei din toate preparatele delicioase dar știau că, până la urmă, se vor distra oricum.

Din fericire, cu ajutorul noului ei cuptor Maris, gazda a reușit anul ăsta să gătească preparatele repede și bine, în același timp. Datorită caracteristicii sale de gătire pe 3 nivele, ea a putut să coacă saleurile, brioșele și dovleacul – toate o dată! le explică Dora sfătoasă celorlalți. Chiar mă gândeam că nu va reuși să termine de gătit toate preparatele în timpul scurt rămas de la terminarea programului de lucru și până la sosirea invitaților, dar iată – cu Franke se întâmplă miracole.

În plus, deși a stat cam mult pe telefon în timp ce gătea și atenția i-a fost distrasă, ea a reușit chiar să nu ardă pastele, de data asta! Desigur, ăsta nu prea este meritul ei, ”de vină” este Plita Franke, care are o funcție specială care face ca ciocolata să nu se mai lipească de oală iar pastele să nu fiarbă niciodată.

– Dar acum ce face? întrebă Tomiță nedumerit văzând că gospodina părăsește bucătăria și trece nepăsătoare pe lângă ei ca să iasă pe ușă.

– Păi ce să facă, îi lămuri Dora. Se duce să se pregătească de petrecere. Să se costumeze, să se machieze, la ce am văzut eu că pregătește, îi va lua o vreme să se facă gata.

– Păi și curățenia? întrebă unchiul Putregai. Nici măcar n-a curățat cuptorul!

– Eheei, unchiule. Lucrurile s-au mai schimbat de pe vremea ta.

Regula este simplă: cu cât petreci mai puțin timp cu curățenia, cu atât ai mai mult timp să te bucuri de lucrurile mai fine din viață. Din fericire, acest cuptorul practic se curăță singur cu funcția de curățare cu abur. Procesul de curățare folosește doar apă, fără a fi necesari agenți de curățare, ceea ce îl face simplu și ecologic.

– Da, este adevărat, Dora, lucrurile chiar s-au schimbat, nici măcar gătitul nu mai este ce a fost. Sunt de părere că totul este mai ușor acum și este o plăcere să trăiești în acest secol.

Sursă foto: Franke.com, colaj realizat cu Canva

– Ehei, unchiule, să nu devenim nostalgici. Ce se aude?

Fantomele amuțiră. Cine să fi venit cu o oră înainte de petrecere?

– Dar gazda încă nu e gata, șopti Tomiță speriat.

– Se pare că i-a mai mult să se gătească decât i-a luat să gătească, spuse unchiul cu malițiozitate.

– Ei, unchiule, nu mai fi cârcotaș, doar ți-am explicat că de data asta totul va ieși perfect când vine vorba despre prepararea mâncării. Stați aici, mă duc eu să văd cine este!

Dora scoase capul din bucătărie direct prin perete și trase cu ochiul la vizitatorii din fața ușii, apoi se întoarse în bucătărie liniștită.

– Să fie musafirii deja? întrebă Fantomel.

– Oh nu, sunt doar copiii cu Trick or treat!

Nu mai e nevoie să vă spun că petrecerea a fost de groază, mâncarea delicioasă iar vinul insuficient. S-a râs, s-a dansat, s-a făcut karaoke, s-au spus povești de groază pe întuneric și ne-am distrat pe cinste! După anul trecut, fantomaticii voiau să schimbăm bucătăria dar de când gazda a făcut schimbările atât de necesare și a trecut pe Franke, clar venim și la anul să ne facem petrecerea de Halloween tot aici. Semnat, a voastră, Dora.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

October 24, 2021 at 11:58 am

Ce drăguț, Ralu, văd povestea ta transformată într-o cărticică pentru copii.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *