Super Blog

Termometrul Geratherm la nevoie se cunoaște

Când eram copil, mă uitam fascinată la acel obiect micuț și auriu care ”locuia” pe raftul cel mai de sus al bibliotecii părinților mei, în spatele ușilor mereu ferecate și care se ivea doar la ocazii speciale. Era misterios, plin cu o substanță interzisă și foarte rece atunci când îți atingea pielea.

L-aș fi vrut doar pentru mine, să mă joc pe îndelete cu el, să-mi fie baghetă magică într-o poveste cu zâne și prințese mici. Dar nu era voie. Micuțul obiect era ținut sub pază strictă de tata și de mama și nu îl întrebuințau decât în cazuri foarte rare, mai ales când în aer plutea cuvintele ”temperatură”, ”răceală” sau ”febră”.

Termometrul pentru copii, atunci și acum

Dar anii au trecut în zbor și toate s-au schimbat ,vorba cântecului, inclusiv termometrele pe care le avem cu toții în casă. Vechiul termometru cu Mercur a fost înlocuit, de mulți ani deja, de fratele său mai tânăr și mai precis: termometrul digital. Indiferent ce vârstă avem, când nu ne simțim bine, este important să ne măsurăm temperatura corporală pentru a afla ce avem de făcut mai departe.

La rândul meu, sunt și eu acum părinte și unul dintre primele lucruri pe care l-am cumpărat pentru copilul meu a fost un termomentru. Desigur, de data aceasta a fost vorba despre un termometru electronic, așa cum toată lumea are în aceste zile, esențial în orice casă, mai ales dacă în ea există bebeluși sau copilași.

Termometrul este, fără doar și poate, un obiect esențial, care ne însoțește toată viața, deși în unele etape îl folosim mai des, în altele mai rar. Pandemia a fost o situație excepțională, care ne-a determinat să avem tot timpul un termometru lângă noi, însă nu trebuie să ne limităm la acest context. Temperatura corporală poate semnala de la o viroză până la o infecție gravă în corp. 

Când este vorba despre un bebeluș, termometrul poate face o mare diferență între a ști când să faci o vizită la medic și o situație care se poate deteriora foarte mult, într-un timp foarte scurt.

Îmi aduc aminte primul episod de febră mare a fetiței mele, imediat după un vaccin. Avea doar 5 luni și eram extrem de îngrijorată pentru că știam cât de periculoasă fi temperatură crescută pentru un copil atât de mic. Termometrul mi-a spus îndată că trebuie să sun de urgență la pediatru și, din fericire, totul s-a terminat cu bine iar febra a cedat imediat, datorită dozei corecte de paracetamol.

Sursă foto: Geratherm.ro, material editat cu Canva

Măsurarea temperaturii corporale este esențială atunci când avem chiar și cea mai mică îndoială pentru că acesta poate fi primul indiciu că trebuie să mergem la medic sau că nu mai trebuie, dacă am fost bolnăviori și ne monitorizăm starea de sănătate. Termometrul este, în astfel de momente, prietenul pe care ne putem baza și este foarte important să ne alegem cu înțelepciune acest prieten.

Termometrul Geratherm – prietenul care la nevoie se cunoaște

În copilăria noastră mămicile noastre scuturau de zor înspre noi un termometru cu Mercur, iar azi, la rîndul nostru deveniți părinți, continuăm cu această orânduială, în ceea ce îi privește pe copiii noștri. Desigur, avem marele avantaj astăzi de a putea face acest lucru într-o manieră mai prietenoasă cu cei mici și simplă pentru noi.

Geratherm, un brand de dispozitive medicale consacrat la nivel internațional, ne pune la dispoziție prin intermediul Origo Medical o gamă largă de termometre de mare precizie, utilizate inclusiv în clinici renumite din întreaga lume. Cu origini în Germania, termometrele Geratherm au fost concepute în așa fel încât să ne ajute în orice etapă a vieții noastre, fie că ne dorim să măsurăm temperatura corpului micuților noștri ori pe a noastră. În acest sens, a creat o selecție de termometre sigure pentru uzul casnic, potrivite pentru toate categoriile de public.

Din fericire, termometrul Geratherm Non Contact ajută mămicile să verifice temperatura bebelușului ori de câte ori este nevoie, pentru a fi liniștite. Tehnologia infraroșu nu afectează în vreun fel pielea micuților și măsurarea se poate realiza de la distanță, fără a-i trezi pe copii. Mai mult, pot măsura și temperatura încăperii, a lichidelor sau a alimentelor pregătite pentru bebe.

Acest lucru mă liniștește foarte mult pentru că fetița mea cea mică s-a transformat din bebeluș într-o micuță năzdrăvană care nu mai stă deloc liniștită ca eu să îi măsor temperatura atunci când mi se pare că începe să aibă febră. Ea de abia așteaptă să se întoarcă la joacă iar eu nu mai trebuie să o alerg prin casă pentru a afla dacă este cazul să mă îngrijorez sau nu. Chiar și în sezonul virozelor, ea acum „scapă” în doar 9 secunde de măsurarea temperaturii cu termometrul Geratherm Rapid și joaca poate să continue.

Gama de termometre Geratherm nu este limitată doar la dispozitive casnice ci include și un termometrul Geratherm Clinic, care după cum ne spune și numele este testat și validat pentru utilizarea în situații medicale excepționale precum sunt cele din spitale. Totuși, pentru cei care își doresc precizie incontestabilă, Geratherm Clinic reprezintă o soluție robustă potrivită și pentru uzul casnic.

Pregătită pentru viitor

În acest moment în care vă scriu, sunt însărcinată în șapte luni cu cel de-al doilea copil. Știu ce mă așteaptă și sunt (aproape) pregătită să o iau de la capăt cu toate momentele minunate și toate provocările care vin la pachet cu darul de a avea un copilaș.

Un termometru de calitate este un cadou minunat pentru o (viitoare) mămică iar eu sunt hotărâtă ca de data asta să încep aventura ”înarmată” cu un termometru precis, ușor de utilizat, care poate fi folosit de la distanță.

Material creat cu Canva

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până acum și să îți urez să rămâi sănătos. Tu ai un prieten pe care te poți baza, atunci când tu sau familia ta vă confruntați cu episoade de febră?

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring Super-Blog 2022.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O să doară

March 31, 2022