Dezvoltare personala

Ce să îți spui în loc de “sunt grasă”

Toate am avut, ca femei, probleme cu kilogramele în plus la un moment dat sau, dacă n-am avut cu adevărat, sigur ni le-am inventat.
Știu sigur cel puțin că eu, în special în adolescență, am spus de trilioane de ori că “sunt grasă” deși, realist vorbind, greutatea mea era sub cea normală (știi tu, înălțimea în cm minus 110, în cazul meu 172 – 110 = 60 kg). Am întâlnit multe fete care, asemeni mie, se considerau grase deși nu erau nici pe departe așa.

Pe măsură ce am crescut, mi-am dat seama că sunt lucruri mai importante decât kilogramele, pe care ar trebui să-mi concentrez atenția. Culmea este că, în momentul în care am încetat să fiu obsedată de diete și calorii (care veneau la pachet cu o mulțime de frustrări și o permanentă stare de nemulțumire), am început nu doar să fiu mai împăcată cu mine ci și să arăt mai bine, ajungând la forma pe care mi-o doream, fără să simt că fac vreun efort.

Iată mai jos câteva lucruri pe care am putea începe să ni le spunem pentru a ne schimba puțin mentalitatea, în afară de acest veșnic “sunt grasă”, care nu ne ajuta absolut deloc și care nu ne face decât să ne iubim mai puțin.

1. Sunt frumoasă
Indiferent de kilograme, indiferent de momentul pe care îl traversezi în viața ta, amintește-ți asta : ești o femeie unică și frumoasă, care merită respect și iubire. Nu uita niciodată asta și nu înceta să te iubești și să îți acorzi atenția cuvenită. Liniștește-ți mintea și îndepărtează gândurile negative. Găsește acele lucruri care îți plac la tine și cultivă-le. Cunoscându-ți punctele tari, vei ști să le pui în valoare la maximum și să îți minimizezi defectele. Ai grijă de corpul tău și de aspectul tău, pune-te pe primul loc și îngrijește-te cel puțin cu dragostea și răbdarea pe care o arăți pentru ceilalți.

2. Vreau să fiu sănătoasă
Asta ar trebui să fie prioritatea ta, nu kilogramele, nici măsura la haine. Pe termen lung, nu există nimic mai important decât sănătatea ta. Nu strică să îți reamintești asta de fiecare dată când faci unele alegeri cum ar fi, să fumezi, să bei alcool, să bei sucuri acidulate, să nu mănânci fructe și legume în fiecare zi, să iei liftul în loc să urci pe scări. În plus, schimbarea începe cu lucruri mici. Să faci o plimbare afară în loc să mai stai o oră la televizor, să mergi câteva stații pe jos la întoarcerea de la lucru, să mănânci o salată gustoasă de fructe în loc de alt desert. În loc să te recompensezi sau să te alini cu mâncare, poți să găsești alte modalități de a te simți mai bine (un serial nou și captivant, o ieșire în oraș cu prietenii, un curs de dans – orice altceva te face să te simți bine și te îmbogățește cu o nouă experiență).

3. Vreau să arăt cât de bine pot
Și nu are legătură cu o dietă sau cu un număr ideal de kilograme.
Ci cu motivația ta permanentă de a te îngriji de sănătatea și aspectul tău, de a face alegeri sănătoase, de a face sport, de fi împăcată cu tine și de a te iubi. Ăsta ar trebui să fie țelul tău permanent.

4. Sunt recunoscătoare
Deși e ultimul punct, acesta este crucial. Nu pot sublinia destul cât de important este să apreciem lucrurile bune care se întâmplă în viața noastră.
Gândurile noastre sunt foarte puternice, ele creează practic felul în care ne percepem viața. Așa că în loc să te gândești negativ și să îți spui “sunt grasă”, fii recunoscătoare corpului tău pentru tot ceea ce te-a ajutat să trăiești. Picioarele te-au dus în nenumărate locuri, mâinile te-au ajutat să duci mii de proiecte de tot felul la bun sfârșit, burtica ta a ținut sau poate va ține un copil și așa mai departe. Ai mii și mii de motive să-și iubești corpul și să îi mulțumești îngrijindu-l și acordându-i atenție.

Schimbările sunt greu de făcut, dar vestea bună e că poți începe puțin câte puțin până vei ajunge acolo unde îți dorești.

Nu te mai otrăvi cu gânduri negative și înlocuiește-le cu sentimentele frumoase care există deja în tine : iubire, gratitudine și speranță. Nu te poate opri nimic atunci când îți propui să devii cea mai bună variantă a ta.

Cu mult drag și pe data viitoare,
Raluca

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce să spui mai des

July 2, 2018