Lifestyle

Cum m-am distrat sarcina asta

Bubu are deja 6 luni dar am vrut neapărat să scriu un post despre impresiile pe care le-am avut în sarcină.
Sunt foarte recunoscătoare pentru experiența avută și mă consider foarte norocoasă pentru că, zic eu, am avut o sarcină ușoară. Sigur, am avut grețuri în primul trimestru iar, pentru mine, oboseala aproape continuă și lipsa energiei au fost cele mai supărătoare simptome. Am avut uneori insomnii, dar nu foarte des, iar la final am avut-o pe Bubu în brațe și am simțit că totul a meritat (din plin, chiar!) așa că nu mă pot plânge prea mult.

Am auzit destule lucruri amuzante în timpul sarcinii pentru că, nu știu de ce, când te văd cu burtică, oamenii (unii dintre ei, și destul de mulți, chiar străini) au tendința de a fi mai curioși și mai sfătoși decât în mod normal, și se simt obligați să te bombardeze cu povețe și opinii. Am făcut o listă cu cele frecvente și amuzante astfel de sfaturi pe care le-am primit/auzit:

1. Trebuie să mănânci mai mult
Adică pentru doi. Cel puțin. Sună bine în teorie, doar că deja știm că asta nu e nici adevărat nici sănătos, așa că e doar un sfat învechit. Și enervant. Am mâncat normal, adică atât cât am putut și am simțit. Am avut zile când aș fi mâncat și piatră, am avut zile în care nu puteam mânca prea mult din cauza arsurilor, indispoziției etc. M-am îngrășat 13 kilograme în această perioadă și chiar le simțeam. Nici nu vreau să îmi închipui cum este să ai 20-30 de kilograme în plus. Pare extenuant și îți ia toată libertatea de mișcare.

2. Burta ta e prea mică/mare/într-o parte
Toată lumea știe că toate burțile de gravidă trebuie să fie stas. Există chiar și niște dimensiuni aprobate și dacă nu te încadrezi în ele, ai burtica greșită. Nu-i așa? Nu! Contrar tuturor celor care știu mai bine decât gravida cum ar trebui să fie burtica ei, nu, nu există burtici prea mari, prea mici sau la fel. O colegă mi-a spus surprinsă: ai burta strâmbă! Da, așa e. Fetița mea stă în partea dreaptă. Așa stă ea. Nu e nimic greșit, chiar dacă, conform informațiilor pe care le-am primit prin diverse canale ne-am aștepta ca toate burticile de gravide să fie rotunde, ele nu sunt așa.

3. Nu mai face sport. Deloc.
Cum?! Ești în luna a 7a și mergi la sală?! Păi nu e bine. Fac doar puțină gimnastică de întreținere, zic eu timidă. Nu conteazăăăăăăă! Sau, am făcut sport toată viața mea, zic altele mai curajoase. Nu conteazăăăăăăăăăă. E foarte periculos. Stai plantă. Ceea ce ne conduce la următorul punct.

4. Nu mai ieși din casă
Niciodată. De preferat din luna a 6a până face copilul 5 ani. Ce-ți mai trebuie?! Ce, doar nu mai vrei să ai și tu o viață?!
Șiiii ajungem la sfatul meu preferat, the one and only!

5. O sa naști pe stradă
Da. Pentru că așa nasc zilnic milioane de femei. Pe stradă și în 5 minute. Nu apuci să ieși din casă până la colț, să iei pâine că puf! ai născut. Right. Mi-a fost o frică, eu am tot ieșit și am umblat și am fost peste tot până în ultima zi. Norocul meu că n-am născut pe stradă 😏

Pe voi ce sfaturi vă enervează? Căror oameni le-ați spune să-și mai vadă și de treaba lor?

Cu mult drag și pe data viitoare,
Raluca

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *