Lifestyle

I heart fashion – cărțile Ninei Garcia

Moda este un subiect care m-a atras de când mă știu foarte mult, deși nu sunt eu vreo fashion-istă. Am petrecut în viața asta mult timp citind reviste, informându-mă pe site-uri sau din cărți, uitându-mă pe Fashion TV, sau la diverse emisiuni autohtone, fascinată, uneori intrigată și nu întotdeauna în acord.
De curând însă, mi-am dat seama că dincolo de modă și tendințele care se schimbă, mai mult îmi place stilul. Stilul este ceea ce rămâne deși moda trece, el nu se demodează și nu se va demoda niciodată. Stilul este să porți ceea ce te avantajează și ceea ce îți place indiferent de tendințe. Stilul înseamnă să te cunoști și să-ți rămâi fidelă, să fii autentică.
Iar Nina Garcia, care a fost fashion director la Elle și care are în spate o carieră impresionantă în lumea publicațiilor de modă, scrie despre stil. Cărțile ei, The Look Book și The Little black book of style, sunt adevărate îndrumare pentru mine. La ele mă întorc ori de câte ori am nevoie de inspirație sau de încurajare.
Ambele oferă exemple cât se poate de concrete despre cum să fii stilată și să alegi ținutele potrivite pentru orice ocazie. Autoarea nu omite să sublinieze de fiecare dată cât de importantă este atitudinea noastră, cât de mult contează optimismul și încrederea noastră în noi înșine, și cum toate acestea desăvârșesc un look făcându-l să fie perfect.
În plus, cărțile sunt scrise cu umor, cu îndrăzneală, capitolele fac trimiteri la filme de referință sau la fashion-icon-uri, poți afla istoria celor mai iubite și prezente articole vestimentare, iar ilustrațiile lui Ruben Toledo sunt încântătoare.
Eu sunt de părere că orice femeie, dar mai ales orice fashionistă, va avea numeroase beneficii citind aceste cărți, pentru că tendințele în modă se schimbă cu repeziciune, obiectele la modă apar și dispar, dar o femeie stilată va rămâne astfel indiferent de modă sau de situație.
Iar în final, propun să urmăm sfatul autoarei (care mie îmi place la nebunie):
Go a little crazy.
Be a little dramatic.
Have a lot of fun.

 

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum m-am distrat sarcina asta

November 25, 2018

Shoebox 2018

November 29, 2018