Ganduri

La voi a venit Moșul?

Cineva întreba dacă îl mai așteptăm pe Moș Nicolae, acum că suntem adulți.

Recunosc că m-a șocat întrebarea asta, care e de altfel foarte îndreptățită, această sărbătoare fiind dedicată mai mult copiilor. Doar ca eu niciodată nu mi-am pus problema astfel. N-am încetat niciodată să-l aștept.

Am amintiri foarte frumoase legate de sărbătoarea asta. De obicei primeam dulciuri, dar uneori primeam și jucării, în special păpuși, pe care le adoram. Părinții mei nu au încetat să-mi pună cadouri în ghete când am crescut, iar cu trecerea anilor am început să fac și eu la randul meu asta pentru ei. Dar cel mai mult îmi place și aștept felul încare mă simt în perioada asta.

Ceea ce iubesc la sărbătoarea asta este magia. Acel sentiment inexplicabil, minunat, care te umple de bucurie. Acel “diseară vine moșul” pe care ni-l spunem plini de entuziasm unii altora cu un zâmbet poznaș. Așteptarea serii și a momentului în care muți cadourile de unde au fost pitite în ghetele pregătite.

Astăzi cu atât mai mult am simțit că vine moșul, cu cât acum sunt și niște ghete mici. Chiar dacă are 6 luni, nu aveam cum să ratăm momentul ăsta.

Soțul meu meșterea ceva în hol, când am auzit un ciocanit la ușă.  A venit la mine cu o față întrebătoare, cine o fi?! Eram absolut neștiutoare și nici nu m-am prins ce pregătea. “Vezi și tu”, am spus naivă.
Apoi m-a chemat in hol, și am văzut ghetuțele pline: a fost Moșul!
După care l-am gonit de acolo ca să vină și moșul meu :))
Am chicotit amandoi și ne-am luat cadourile si ne-am bucurat de ele ca doi copii.
Nu va gânditi la cadouri scumpe. Doar niste dulciuri, ceva ce soțul meu își dorea de mult și alte câteva lucrușoare, în special pentru Bubu care nu mănâncă dulciuri 😀
Dar bucuria a fost așa de mare că ne-am jucat și am râs ca doi copii, în timp ce copilul nostru dormea 🙂

Deci eu cred că n-ar trebui sa încetăm să-l asteptam pe Moș Nicolae. Pentru că nu e despre cadouri și nici măcar despre dulciuri (după care moor) ci despre puțină magie și despre o seară în care mai poți să fii puțin copil. Iar asta e extraordinar.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Am fost la "A star is born"

December 2, 2018

Am fost la Bohemian Rhapsody

December 9, 2018