Ganduri

Crăciunul vostru despre ce este?

Perioada sărbătorilor este, pentru mine, deopotrivă o lună frumoasă dar și mai grea decât restul. Toate pregătirile, vizitele, cumpărăturile și mâncarea pot fi obositoare.

Dar decembrie este o lună extraordinară. Pentru că se simte magia în jur și în aer. Dincolo de cumpărături, agitație,  ipocrizii, consumism – se simte puțină magie și începe din noaptea de 6 decembrie când îți apar magic niste dulciuri în ghete. Sau vărguță. După caz. Depinde ce-ai făcut.

Apoi începe să miroasă a vacanță, chiar și la birou. Apare un brad, se organizează un party, colegii sunt mai entuziasmați. Ne gândim doar la zilele libere.
Acasă nu mai zic. Câte bunătăți se pregătesc, brăduț frumos împodobit și daruri alese pe furiș.

Mie îmi place să țin și puțin post înainte, parcă simt mai mult sărbătoarea așa. Nu e obligatoriu, dar eu așa m-am învățat de copil și îmi și place. Până la urmă e doar o alegere personală.

Crăciunul poate fi despre ce vrem noi.
Despre mâncare, despre familie, despre a ne vedea rudele pe care nu le-am mai văzut demult, despre cadouri, despre răsfăț. Despre zăpadă, despre amintiri.

La fiecare Crăciun îmi amintesc de copilărie.

De bucuria de a merge cu colindul și de a primi covrigi, mere, monede din alea mari de 100 de lei și apoi de a ajunge acasă și de a inventaria fericită totul.

De emoția din dimineața de Crăciun și de bucuria provocată de cadourile dorite tot anul. De fiecare Crăciun îmi amintesc cu drag de oamenii iubiți care mi-au fost alături și nu mai sunt.

Iar acum, din acest an, Crăciunul înseamnă cadouri, magie și o experiență minunată și pentru bubuța mea, iar pentru mine, ca mămică, lucruri noi de descoperit în fiecare zi.

Crăciunul tau despre ce e?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tu de unde începi?

December 16, 2018

Tu cum stai cu încărcătura?

December 27, 2018