Ganduri

Voi ce vă doriți în 2019?

Nu știu la alții cum o fi, dar eu ador când se termină anul.

Pur și simplu ador ideea unui nou an și chiar îl simt ca pe un nou început în toată regula.
Ca și cum tot ce a fost greu, tot ce nu știu, totul va trece, totul se va clarifica odată cu anul nou. Pentru mine acest nou început vine cu speranță și cu liniște, ca un restart.

E și o perioadă în care îmi place să reflectez la deciziile mele, să mă gândesc la greșelile pe care le-am făcut, la lecțiile pe care le am de învățat, să mă gândesc la mine ca persoană. Cum m-am schimbat, cum am evoluat, sunt oare mai aproape cu acest an de cea care mi-aș dori să fiu?

Îmi place de asemenea să fac o listă cu rezoluțiile pe anul următor. De câțiva ani fac asta și mereu mă distrez bifând la finalul anului tot ce am realizat – chiar se întâmplă deseori să uit de lista respectivă iar apoi realizez că deja am atins obiectivele pe care mi le propusesem.

Am început 2018 cu rezoluția de a mă pune pe primul loc, de a mă iubi, de a mă îngriji mai mult. De a-i lăsa pe ceilalți pe locul 2, unde le e locul. De a face mai puțin pentru alții și mai multe pentru mine.

Nu e egoism. E respect de sine. Și e vital. Cum spunea cineva extrem de frumos, nu mai știu cine sau unde, e exact ca atunci când, într-un accident de avion, trebuie să-ți pui întâi ție masca de oxigen pe față ca să îi poți ajuta pe ceilalți.
Trebuie să te iubești și să te respecți pe tine, să îți arăți grija cuvenită ca să ai capacitatea de a-i ajuta pe ceilalți, fără a așteptări, fără a le cere nimic în schimb. Doar așa poți oferi dragoste necondiționată.

Nu m-am ținut mereu de promisiunea aceasta, recunosc. Pentru că nu e ușor pentru mine să fac schimbarea asta. Dar sunt mai conștientă de ceea ce trebuie să schimb. Și cu siguranță am făcut mai mulți pași în direcția aceasta.

Știu ceea ce vreau să vindec și ce vreau să îmbunătățesc.
Chiar și acest blog este pentru mine un pas înainte. Îl folosesc pentru a-mi exersa vocea și curajul de a spune online și offline ceea ce cred.

Îmi doresc ca în 2019 să continui promisiunea față de mine de a mă pune pe primul loc.
Îmi doresc ca în 2019 să continui să devin o persoană mai bună.
De altfel, cred că asta e o călătorie care nu se termină niciodată 🙂

Tu ce rezoluții ai pentru 2019?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scufița roșie cu un ciocan

December 28, 2018