Dezvoltare personala

Tu ce faci ca sa te simți mai bine?

Știi zilele alea în care nu-ți convine nimic încă de dimineață?

În care n-ai dormit destul, sau te-a indispus vremea mohorâtă sau pur și simplu te-ai trezit cu fața la cearceaf? Cred că le avem cu toții.

Eu sigur le am uneori și nici nu sunt genul de persoană care să se trezească și devreme și bine-dispusă. Pentru asta am nevoie ori de încă o oră de somn ori de muultă cafea.

Dar cum contracarăm această stare ca să ne putem bucura de o nouă zi și a scoate tot ce e mai bun din ea?

1. Cafea
Am zis de cafea pentru că eu de niște ani nu mai funcționez fără ea.

Dar dacă tu nu bei, felicitări! și nu te apuca. Bea sau mănâncă ceva ce îți place și te face să te simți plin de energie: ceai, fructe, orice funcționează pentru tine (și nu mă refer la nimic alcoolic😀așteaptă până seara).
Pentru mine o cană bună de cafea e ca un restart. Dacă poți să-ți savurezi răsfățul în liniște e cu atât mai bine. Fă din asta un moment special de care să te bucuri tot restul zilei.

2. Muzică
Sunt sigură că și tu ai niște cântece preferate, pe care le asociezi cu ceva frumos, și care îți dau o stare de bine. Ascultă-le, cântă, dansează, distrează-te puțin.
Eu am un playlist doar cu melodii care îmi plac, cele mai multe vesele și energizante.

Îmi plac mult melodiile următoare, mă bine-dispun mereu, mă fac să vreau să dansez indiferent de cum mă simțeam înainte:

…pur și simplu nu îmi pot stăpâni picioarele când aud asta…

…iar asta mă face mereu să zâmbesc…
…trebuia și una de-a noastră…
…și una mai veche care mă amuză mereu…

3. Mediație, yoga, stretching sau exerciții
Chiar dacă ai puțin timp înainte de a pleca la lucru, nu strică puțin exercițiu care să-ți pună sângele în mișcare.
Nu trebuie să fie nimic greu sau solicitant. Orice funcționează pentru tine de obicei: poate puțin stretching, poate câteva posturi de yoga, poate câteva exerciții ușoare, poate doar câteva clipe de mediație, sau doar câteva respirații profunde făcute conștient, într-un loc liniștit și plăcut. Chiar ajută.

4. Puțin aer
Chiar dacă nu ai o curte în care să ieși puțin la aer proaspăt, poate poți face câțiva pași pe balcon – mie îmi place să fac asta când vremea permite. Dar oricum, dacă nu poți sau nu-ți permite timpul, doar deschide geamul și lasă aerul proaspăt al dimineții să intre. Inspiră adânc și lasă-ți casa să se aerisească.

5. Un pic grijă de tine
Dimineața nu e prea mult timp, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă de tine. Fă un duș, îmbracă-te îngrijit (n-ar strica să ai niște haine deja călcate), pieptăna-te pe îndelete, machiază-te puțin sau doar dă-te cu o cremă dacă nu e genul tău, acordă-ți câteva clipe în care să te ocupi de aspectul tău – îți vei mulțumi pentru asta toată ziua. Când arăți bine chiar te simți bine, ai încredere în tine și poți să muți munții.

6. Conștientizează și apreciază
Am primit în dar o nouă zi, în care suntem sănătoși, în care ne putem bucura de tot ceea ce e în jurul nostru, în care putem să realizăm ce ne-am propus sau să mai facem niște pași spre scopul nostru.

Am primit în dar o nouă zi în care suntem iubiți, avem familii, prieteni, oameni care ne acceptă așa cum suntem. Indiferent de micile neajunsuri sau dificultăți pe care le întâmpinăm cu toții, avem foarte multe motive să fim recunoscători, sa iubim, să visăm, să sperăm și să ne entuziasmăm.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

February 18, 2019 at 9:25 am

La partea cu cafeaua ma incadrez de minune. Am incercat recent sa renunt la ea, la recomandarea medicului. Am reusit o saptamana, apoi cred ca muream daca nu as fi baut iar. Muzica si eu ascult (doar) cand nu sunt prea bine-dispusa, iar „Oarecare” de la Smiley e printre melodiile pe care le ascult pentru a-mi ridica moralul.February 18, 2019 at 9:30 am

Daaa! Cafea si Oarecare și ziua devine un pic mai buna! PupiciFebruary 18, 2019 at 9:44 am

Cafeaua e pe primul loc. Dacă nu dă rezultate și după două cești sunt tot năucă, atunci ies. În parc, la cumpărături, oriunde pot să fug de acasă.
Iar pe drum ascult muzică.February 18, 2019 at 9:49 am

Sfaturi bune si un playlist frumos! Un articol care merita distribuit 🙂February 18, 2019 at 10:13 am

Cafea, muzica, mult sport, pieica si nepoata mea la mine <3February 18, 2019 at 10:54 am

Cel mai bine ma simt cand sunt in natura, sau macar sa beau o cafea langa o fereastra cu view!February 18, 2019 at 11:35 am

Eu beau cafea, cu o masca pe fata di ma uit la un serial. Best time for meFebruary 18, 2019 at 12:22 pm

Cred ca sunt printre putinele persoane care, atunci cand suna alarma… la 6 a.m., sar din pat plina de energie. In 5 minute sunt spalata, machiata, imbracata, gata de "atac". Dar… nu plec spre birou pana nu-mi savurez prima cafea a zilei. Muzica ascult pe parcursul zilei sau seara, niciodata dimineata. Si nu uit niciodata sa ma bucur de viata. Pur si simplu nu am timp sa stau somnoroasa sau suparata. Si… oficial, imi merge bine! 🙂 Multumesc pentru lectura de azi, Raluca! Si pentru melodia de pe primul loc in lista ta. Ritmul lui Mark Ronson, s-a potrivit deminune langa un proiect de pe biroul meu. 🙂February 18, 2019 at 4:10 pm

Pe lângă că aleg să iau o gură de aer curat și să ascult muzică, scriu în fiecare dimineață 3 pagini într-un jurnal. E un obicei care mă ajută să mă eliberez de gândurile negative și să încep ziua cu energie pozitivă. Am scris mai multe aici: https://anamariapopescu.ro/morning-pages-scriu-3-pagini-nimicuri-zilnic/ ��February 18, 2019 at 5:14 pm

Muzica și plimbatul mă ajuta enorm de mult atunci când sunt stresată.February 18, 2019 at 8:20 pm

Pana nu de mult cafeaua era pe primul loc. Recent, îmi încep diminețile cu un mic dejun, lângă care sta cana de cafea aburinda… Ies afara și iau preț de câteva clipe o gura de aer mulțumind ca sunt vie, ca trăiesc și ca ma pot bucura de viata. De seară îmi pregătesc hainele pentru a doua zi pentru ca astfel știu ca ziua îmi va începe bine, nefiind nevoita sa ma indispun cu alesul ținutei…February 18, 2019 at 8:30 pm

Da, și eu ascult muzică de câte ori pot 🙂 e o rețetă foarte bunăFebruary 18, 2019 at 8:31 pm

Iti multumesc mult pentru aprecieri 🙂February 18, 2019 at 8:32 pm

Ce frumos 🙂 și mama mea ar fi de acord cu ultima parte :))February 18, 2019 at 8:32 pm

Nimic nu se compară cu asta 🙂February 18, 2019 at 8:33 pm

Super 🙂 ține-o tot așa, timpul personal e așa de importantFebruary 18, 2019 at 8:34 pm

Wow! Ce tare ești, așa matinală și bine-dispusă. Mă bucur că ți-a plăcut melodia, eu o ador 🙂February 18, 2019 at 8:35 pm

Ce frumos, mulțumesc pentru articolul tău 🙂 vizitez curândFebruary 19, 2019 at 7:43 pm

Cafea, cafea, cafeaaaaa. Doamne, cat imi mai place cafeaua. Citesc, ma plimb, ma joc cu cei mici. Gasesc multe activitati care imi plac, atunci cand am nevoie de un plus de energie.February 20, 2019 at 6:17 pm

Foarte frumos articolul! Ai dreptate!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ție a ce-ți miroase?

February 17, 2019

Ce face oboseala din om

February 20, 2019