Ganduri

Ce face oboseala din om

Oboseala este o constantă a vieții noastre, nu prea mai știm cu e fără ea. La sfârșitul oricărei zile, mai lungi sau mai scurte, suntem, inevitabil, obosiți.

Ne obosesc orele lungi la muncă, drumul lung până acolo, îndatoririle casnice, chiar și distracția ne poate obosi uneori – dar cine se mai plânge de asta în vacanță, când ești obosit de vizitat sau mers pe jos sau stat la plajă?

Oboseala, mai ales oboseala acumulată, ne poate face să ne comportăm ciudat.
Să punem săpunul în frigider, să căutăm brânza în dulap sau să ne ducem în altă cameră și odată ajunși acolo – să nu mai știm de ce.

Eu n-am să uit niciodată, și a fost un semnal de alarmă pentru mine, ceea ce am făcut într-o seară de vară acum aproape 3 ani. Niciodată n-aș fi crezut că pot fi capabilă de așa ceva.

Aveam o perioadă aglomerată la muncă și eram după multe zile de lucrat peste program. Plecasem de la birou mai târziu, avusesem și o scurtă întâlnire după, a trebuit apoi să fac niște cumpărături, și iată-mă ajungând în sfârșit acasă pe la 10:30 sau 11, cu ultimul microbuz.

Stau într-un mini-cartier cu blocuri micuțe așezate față-n față. Și mă duc eu de la microbuz la blocul meu, fericită că am ajuns acasă și conștientă că trebuie să mai termin ceva de lucrat și să-mi fac bagajele – a doua zi plecam la mare și totul trebuia să fie în ordine.
Dau cu bănuțul la interfon și trag hotărâtă de ușă. Nu se deschide.
Mai încerc o dată. Încă o dată. Nada.
Încerc de multe ori și, disperată, rog niște fete care stăteau pe o bancă să-mi deschidă cu bănuțul lor.

Nu puteau, că ele stăteau în alt bloc. Una dintre ele a vrut să mă împingă pe marginea depresiei: ”Nu puteți să sunați la interfon să vă deschidă din casă?” a spus binevoitoare.
Și tocmai când mă pregăteam să mă pun în fund pe bordură și să bâzâi că eu sunt singură 😧, nu mai știu ce s-a întâmplat, ceva, cineva a deschis ușa. Mulțumesc entuziasmată, urc repede-repede și când ajung în fața ușii…nu știu dacă să mă prăbușesc de râs sau să îmi dau o palmă.

Ușa mea avea altă culoare.

Recunosc că am stat în fața ei câteva secunde bune întrebându-mă, o dată, ce s-a întâmplat cu ușa mea și, a doua oară, când am devenit așa de fraieră.
Am coborât veselă, explicând râzând fetelor de pe băncuță, că ăla nu era blocul meu, m-am dus în direcția opusă, unde era blocul meu și am ajuns și eu într-un final acasă. M-au crezut nebună dar aia e.

Pentru că eram așa de obosită în perioada aia, când am coborât din microbuz, am luat-o în direcția greșită. Și am perseverat 😂

Vouă vi s-a întâmplat vreodată ceva similar? Care este cel mai ciudat lucru pe care l-ați făcut vreodată din cauza oboselii?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

April 16, 2019 at 1:10 pm

Foarte amuzantă peripeția 😂 așa e,din cauza oboselii te trezești că faci altceva,câteodată nici nu știi unde ajungi.
Dacă sunt prea obosită,prefer să iau o pauză ca să pot duce la final ceea ce mi-am propus.April 16, 2019 at 1:14 pm

Buna strategie, am început sa o aplic si euApril 16, 2019 at 1:31 pm

Foarte adevărat! Oboseala e tare periculoasă. De regulă, când sunt obosită, încurc limba (eu lucrez în franceză) și acasă mai e cum mai e… Dar când încep să vorbesc cu un manager francez în română e nasol ������April 16, 2019 at 7:35 pm

Am făcut și eu multe, dar nu îmi vin acum în minte. Oricum încerc să mă odihnesc cât de cât chiar dacă amân câteva lucruri .

April 16, 2019 at 8:08 pm

Foarte buna strategie. Eu obisnuiam sa trag de mine pana la epuizare. Nu mai vreau sa mai fac asta.April 16, 2019 at 11:17 pm

Din cauza oboselii invarteam cuvintele intre ele așa ca pt altii suna tare amuzant. Dar apoi îmi dădeam și eu seama de ce. Sau, ca sa fiu în ton cu tine, și mie mi s-a întâmplat la bloc sa urc scările, sa ma opresc în fata usii si sa dau sa descui. Dar cheia nu intra. Oare de ce? Eram cu un etaj mai jos de al nostru și eram la usa unor vecini, si nu a noastră. Cat a mai putut sa râdă soțul de mine atunci. Am râs și eu. Dar m-am bucurat ca nu au fost pe faza vecinii din acel apartament încât sa audă pe cineva mosmolind la usa lor, ca ne-ar fi luat drept hoti și o incurcam!!! 😂😂April 17, 2019 at 10:02 pm

Ohh, cate nebunii din astea nu am facut si eu. :))) De la urcat in autobuz si mers in directia gresit TOT traseul de 45 de minute, pana la capat pana la uitat telefonul in frigider.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abuzul este abuz

February 21, 2019