Lifestyle

Cine e Momo

”Momo e o fetiță înfricoșătoare, care poartă numai negru și le spune copiilor să dea foc la casă”, i-a spus o fetiță de 6 ani mamei ei, când aceasta a întrebat-o dacă știe cine este Momo.

Dincolo de asta, Momo este un fenomen îngrijorător, și înfricoșător totodată, care se suprapune peste filmulețele de pe Youtube și Youtubekids sau chiar le trimite mesaje copiilor pe telefon, prin Whatsapp (da, au fost semnalate și astfel de cazuri). 

Pe lângă aspectul ei macabru, comportamentul lui Momo este de același fel. 
 
Apare cântând ”Momo o să te omoare”sau ”la noapte toți prietenii tăi vor muri” și alte astfel de lucruri deranjante și nepotrivite pentru copii. Și nu, nici copiii nici părinții nu aleg să vizioneze clipurile cu Momo, acest personaj ”intervine” în desenele animate obișnuite, după câteva minute și apare în ipostaze groaznice, de exemplu plină de sânge sau tăindu-și venele.
 
Mai mult (și lucrul care îi sperie pe toți părinții), Momo începe, chipurile în joacă, să le dea copiilor ”provocări”. 
 
Acestea sunt de felul iar majoritatea sinistre: ”când părinții tăi dorm, dă drumul la gaz și lasă-l deschis”. Alți părinți au semnalat că Momo explică  în clip cum îți poți tăia venele sau chiar te îndeamnă să comiți gestul final având camera telefonului pornită

Chiar dacă sinuciderile copiilor nu au putut fi legate de fenomenul Momo (un singur caz în Argentina pare să aibă legătură, dar el nu a putut fi demonstrat), consider că aceste intervenții nu sunt deloc de ignorat, fiind foarte periculoase. 
 
Mai mult, Momo se asigură că părinții nu vor afla amenințând copiii că vor exista consecințe dacă povestesc cuiva.

Youtube dă însă asigurări că nu au găsit nicio dovadă a existenței lui Momo în clipurile încărcate iar foarte multe publicații susțin că nu este decât o farsă.

Și totuși. Foarte mulți copii, care nu au legături unii cu alții, susțin că au văzut-o. Când părinții lor i-au întrebat dacă știu cine este, ei au putut descrie personajul cu mare acuratețe. Chiar și unii părinți au văzut-o, în timp ce vizionau desene animate cu copiii lor, pe Youtube. Alți părinți au raportat că au fost trimise mesaje pe telefonul copilului de la un număr necunoscut, având ca poză de profil imaginea sinistră.
O mamă a confirmat pe pagina de Facebook unei prietene care a deschis acest subiect  săptămâna trecută, că cei doi băieți ai ei au văzut-o pe Momo plină de sânge, pe proiectorul de la școală, împreună cu toți colegii lor, în timp ce li se pusese să vizioneze cu totul altceva.

De unde a apărut Momo? 
Chipul lui Momo a fost inspirat de lucrarea unui artist japonez, Mother Bird.

Acesta, desigur, nu a vrut să fie asociat cu”The Momo Chellenge”, căci el nu are nicio legătură cu acest joc malefic. Mai mult, Keisuke Aiso a declarat pentru The Sun, că opera a fost distrusă, deci toți copiii pot fi liniștiți căci Momo a murit.

În concluzie, chiar dacă nu știm cu siguranță ca vreun copil să se fi sinucis din această cauză, chiar dacă nu știm câți copii au fost traumatizați de acest joc, fenomenul nu mi se pare că ar trebui ignorat sau luat în râs. 

Părinții nu ar trebui să își lase copiii în online nesupravegheați, chiar dacă asta le asigură câteva minute binemeritate de liniște. Din punctul meu de vedere, accesul la internet la unui copil până la o anumită vârstă ar trebui limitat. 
 
Tu știai cine e Momo? 

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 5, 2019 at 10:20 pm

Groaznic! Sper să-i dea careva de urmă nebunei. Ăştia-s psihopați de-a dreptul. Youtube va pierde foarte mult în viitorul apropiat. Nu doar din cauza lui Momo, ci şi pentru că permite tot felul de clipuri sinistre sau cu un conținut care depăşeşte demult limita penibilului.



March 6, 2019 at 5:24 am

Asa este, de acord cu tine. Si eu imi doresc ca astfel de lucruri sa nu se mai petreacă 🙁



March 6, 2019 at 8:50 pm

Nu știam de această Momo. În schimb, din ce spui aici pare ceva asemănător cu provocarea sau jocul Balena Albastră care tot așa îndemna copiii la violență și sinucidere. Ce s-a ajuns de lumea asta!



March 8, 2019 at 9:32 pm

Da! Asa este, este chiar comparat cu jocul balena albastră, doar ca nu stiu de ce nu l-au putut depista mai bine si interzice apoi. În plus, mi se pare periculos ca scenele astea apar la.copii care nu aleg sa joace jocul, ci în timp ce se uită la desene animate. E foarte sinistru.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boy erased

March 12, 2019