Lifestyle

Melodiile mele de vară

Nu e un secret pentru nimeni care mă cunoaște că vara este de departe anotimpul meu preferat, la mare (mare!) distanță de toate celelalte.

Pur și simplu nu se compară cu nimic: zilele luminoase, soarele, hainele subțiri, gândurile despre vacanță, plimbările cu bicicleta, nopțile înstelate, ieșirile mai dese cu prietenii, orele mai multe petrecute în aer liber, nu mai vorbesc despre MARE. Ce să mai, vara viața chiar devine mai bună. Exact ca în poza asta, care mi se pare extrem de reprezentativă.

Și nu știu pentru voi, dar pentru mine muzica este extrem de importantă și prezentă. Nu știu ce aș fi făcut fără muzică în viața mea. Nu mi-aș mai fi făcut prieteni, nu aș mai fi învățat, nu aș mai fi dat examene, nu aș mai fi petrecut, poate nici nu aș mai fi iubit. Pot asocia aproape fiecare melodie pe care o aud, întâmplător sau nu, cu un eveniment, sau o întâmplare aleatorie sau să știu exact momentul în care am auzit-o prima dată.

Pot să spun că viața mea chiar are o coloană sonoră.
La fel și verile, au propria lor coloană sonoră.

Și despre asta vreau să vă povestesc puțin în acest articol, despre câteva dintre melodiile mele de vară.

Vara asta – Vama veche 

Clasică și, din punctul meu de vedere, irepetabilă. Deja are o vârstă dar mi se pare că nu îmbătrânește și nu se demodează. E ca sunetul valurilor, o pot asculta oricât.
Și, pentru mine, are parfumul verilor din copilărie. Îmi aduc aminte cum o ascultam pe Atomic și apoi ieșeam afară, în parcul de lângă bloc, și purtam papuci cu flori și talpă de plută. Când o ascult, am din nou 10 ani și vara pare nesfârșită.

Vara nu dorm – ConnectR

Altă melodie devenită clasică. Pentru mine a fost sound-ul unei super petreceri, pe care am dat-o acum mulți ani, când a apărut. De fiecare dată când o ascult, îmi dă o stare bună.

Mi-e dor de – Voltaj

Îmi place mult melodia asta, și îmi amintește de un concediu pe care l-am făcut cu o prietenă, acum 3 ani. Știi cum e să fie 5 dimineață și să te trezească melodia asta, când ești în vacanță, evident la mare? Păi e exact ca aia cu ”hai să  mergem să vedem răsăritul la 4 dimineața” – în teorie, e o idee bună.

Mare  albastră – Dorian Popa

Îmi place mult versiunea asta, parcă văd autostrada în fața ochilor, promițătoare, de fiecare dată când o aud.

Can’t stop the feeling – Justin Timberlake

E genul de melodie care poate salva toată ziua. Nu îmi închipui cum să te simți altfel decât energizat și pozitiv după ce o asculți. Pentru mine, reprezintă dimineața perfectă de vară, când te scoli devreme și e soare și bei o cană mare de cafea.

Iar pentru nopțile de vară, despre care povesteam la început, nopțile calde și înstelate, las următoarele sugestii…

Trei Sud Est – Stele

Până vara viitoare – Jo feat. Randi
 
Thinking out loud – Ed Sheeren 
A apărut demult, dar mie mi-a rămas întipărită în minte varianta cântată de un tip, în Centrul Vechi, într-o noapte de vară. Parcă simt din nou aerul răcoros când o ascult.

Ție ce melodie îți amintește mereu de vară?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

July 7, 2019 at 8:09 pm

Ed Sheeran este artistul meu preferat la momentul actual. Îmi place mult și Mare albastră.July 7, 2019 at 9:06 pm

Nu prea ascut muzică românească, parcă nu mă simt în largul meu. În schimb, cei de la Vama Veche chiar au melodii destul de ok 🙂

July 8, 2019 at 1:08 pm

Si mie imi plac melodiile lor vechi 💖July 8, 2019 at 5:52 pm

Mi-a făcut plăcere să-mi readuc aminte de melodiile astea de vară. Întâmplător ori poate nu și mie-mi plac foarte mult melodiile propuse de tine. Probabil că și-n cazul meu, vara e anotimpul meu preferat?July 8, 2019 at 8:19 pm

Mi-ai dat o senzatie tare faina cu articolul tau. 😀 Si eu ascult multe din ele.July 11, 2019 at 6:56 pm

Mai exista si alt anotimp preferat? 😁 ma bucur ca te-am nimeritJuly 11, 2019 at 6:56 pm

Ma bucur tare sa aud asta:)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vacanță la Roma

June 22, 2019

Albăstrele

July 9, 2019