Lifestyle

Recunosc, uneori mă uit la…

Privesc mai puțin la televizor în ultimii ani și sunt exigentă cu programele la care chiar mă uit, dar astăzi vreau să vă povestesc chiar despre asta: despre un program la care îmi place foarte mult. Și sper să nu ridicați din sprânceană cu suspiciune pentru că astăzi aleg să scriu despre..desene animate.

Ați citit bine, este vorba despre unul dintre desenele mele favorite și sincer, în afară de cele clasice, pe care le-am urmărit în copilărie (Tom&Jerry, Looney Toones, Scooby Doo, Flinstones etc), nu pot spune că dintre cele noi îmi plac vreunele. Cu excepția acestora, care îmi plac foarte tare și, deși fata mea nu se uită mereu cu mine, mă relaxează să privesc câte un episod din când în când, mai ales că sunt difuzate pe Minimax.

Nu vă mai țin în suspans, este vorba despre desenele animate rusești ”Masha și ursul” (”Masha i Medved” în limba originală).

Au apărut în 2009 iar eu le-am descoperit acum ceva ani, când băieții unei prietene m-au invitat să le vedem împreună. Au fost cu adevărat cucerită și, deși există pe internet variantele traduse atât în română cât și în engleză, mie îmi place să le ascult în limba originală. Nu, nu știu rusă, nicio boabă și nici nu îmi doresc să învăț. Dar mi se pare fermecătoare vocea Mashei  vorbind rusă, iar când urmăresc varianta tradusă, mi se pare că se pierde mult din farmecul serialului. În plus, nu e prea greu să îți dai seama din context ce se întâmplă.

Despre ce e vorba
Despre o fetiță drăgălașă, poznașă și tare curioasă pe nume Masha, care trăiește într-o pădure fermecată. Prietenul și protectorul ei este ursul Mishka, fost urs de circ actualmente retras.  Ei mai au și alți prieteni, niște iepuri, niște lupi, un porc, uneori primesc vizite (ursul are un văr panda iar Masha o rudă care îi seamănă leit), ba chiar în episoadele mai recente, apare și o ursoaică elegantă, dar Masha și ursul rămân personajele principale.

De ce îmi place
Desenele în sine sunt tare frumos realizate, cu peisaje și culori minunate. Muzica este foarte frumoasă și potrivită întâmplărilor.

Cuplul Masha și ursul fac un contrast amuzant și uneori înduioșător. Masha face numai pozne, în timp ce ursul este serios și ordonat, vrea să își vadă de treburile și pasiunile lui, iar de fiecare dată Masha îi dă planurile și casa peste cap. Și chiar dacă uneori îl scoate din minți, cum toți copiii o pot face la un moment dat, el ține tare mult la fetița năzdrăvană, o protejează, o apără și o îngrijește. Ador episodul în care ea se murdărește iar el îi croiește hăinuțe doar că nu reușește să îi facă atât de repede schimburi pe cât de repede le termină ea.

De asemenea, nu sunt scene violente, iar fiecare episod are o povață. Ca acela în care Masha mănâncă prea multe dulciuri și aterizează fix la dentist – o situație din care mulți copiii ar avea ce să învețe.

Uneori apar situații inedite, la care nu te-a fi gândit, la fel ca episodul în care un ou de pinguin se rătăcește prin pădure și este găsit de Masha, care îl pune pe urs să îl clocească. Apoi, ursul decide să îl ajute ținându-l pe puiuț în frigider până îl va reuși să îl trimită într-o călătorie la Polul Sud – vă las tot episodul aici, dacă vreți să îl vedeți.

Dacă vă plac desenele cu Mașa și ursul, le puteți vedea pe Minimax, în limba română, sau le puteți căuta pe Youtube, în ce limbă vreți voi 🙂

Vouă ce desene animate vă plac?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

July 27, 2019 at 8:39 pm

Adorabile desenele astea! Și noi o iubim pe Masha, fetița mea are haine și jucării cu Masha și Ursul. Noi le-am descoperit acum vreo 3-4 ani și dimineața, ca să o trezesc pentru grădiniță, trebuia să îi pun pe youtube un episod cu Masha.July 28, 2019 at 6:16 am

Ce frumos! Si eu mă bucur sa vad ca acum se gasesc mai multe obiecte cu adorabilele personaje.July 28, 2019 at 1:32 pm

Și nouă ne place Masha și ursul. MAIA se uită des și trag și eu cu ochiul când apuc. Îmi mai plac desenele Disney… Garda felină, prințesa Sofia.July 28, 2019 at 5:07 pm

Super! Bubu a primit o carte cu prințesa sofia si mi se.pare maxim de drăguță. Cred ca o sa incep sa urmăresc desenele ca sa fiu in temaJuly 29, 2019 at 10:19 pm

Si noi ne uitam la ursul si Masha. Piciul meu mic le adora. 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mă minți

August 2, 2019