Travel

Ce s-a întâmplat cu Eforie Nord?

Anul acesta am decis, fata fiind încă micuță, să optăm pentru câteva zile la mare la noi. Zis și făcut, aveam niște prieteni care ne anunțaseră deja că merg în Eforie Nord, așa că am hotărât să mergem și noi tot acolo, câteva zile mai târziu.

Am făcut rezervarea pentru cazare prin booking.com cam cu o săptămână înainte și totul a decurs fără surprize. Ajunși acolo, totul era ok.

Pensiunea noastră era curată, nouă, proprietarii ei foarte prietenoși, camerele spațioase, curate, ba chiar exista o chicinetă în curte, unde am putut să ne preparăm singuri masa dimineața. Plaja era destul de curată, existau coșuri de gunoi și toalete, apa era curată și fără alege. La prânz, am găsit un restaurant foarte primitor, unde mâncarea era chiar foarte bună și proaspătă așa că, bucuroși că am găsit un loc de unde îi putem da mâncare fără griji și fetiței, am hotărât să mâncăm acolo de prânz de fiecare dată. Ce să mai! Părea chiar că am făcut cea mai bună alegere pentru scurta noastră vacanță.

Apoi prietenii de care vă spuneam au luat legătura cu noi și au început să se plângă. Despre cât de urâtă este stațiunea, despre cum au manele pe plajă, că stau lângă un șantier și e mult zgomot. Iar noi nu ne puteam întreba decât ”despre ce tot vorbesc?!”. Au venit și ei în partea noastră de stațiune mai târziu și au recunoscut că da, la noi e mai bine, e mai liniște și arată totul ok. Chiar nu înțelegeam.

Doar că într-o seară, pentru că deja se cam înnora și se făcea frig pe plajă, am vrut să ne plimbăm pe faleză și să mergem spre centru. Și atunci am înțeles. Faleza era absolut bombardată. Trotuarul era bombardat, strada asemenea, mașinile treceau și ele pe unde puteau, iar pietonii printre dărmături. Noi eram cu căruțul și a fost o adevărată provocare să mergem pe acolo. Ca să nu mai spun că, deși hotelurile arătau toate foarte bine pe partea opusă, mirosea foarte tare a..toaletă 😖

Avusesem norocul să alegem. fără să știm, o pensiune din nordul stațiunii, care este mai nou construit. Zona aceea era într-adevăr mai puțin distrusă. Nu ne-am mai chinuit să mergem pe acolo și am lăsat baltă ideea de a ajunge în centru. Nu înainte însă de a face o oprire la micul parc de distracții, unde am dat-o pe Bubu în carusel pentru prima dată, pentru că îmi place ca în orice situație să găsesc o parte bună.

A fost un pic nedumerită de ce o țin pe căluțul acela, dar de îndată ce caruselul a pornit și căluții au început să se miște sus-jos, a fost tare încântată.

Cam asta a fost experiența mea în Eforie Nord anul acesta. Am rămas dezamăgită și consider că este mult în urma chiar și a celorlalte stațiuni de la noi. Nu mi-aș dori să revin.

Voi ați mai fost de curând pe litoralul românesc, ce impresia v-a lăsat?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

August 12, 2019 at 5:40 am

N-am mai fost pe litoral în sezon de câțiva ani buni, dar pe vremuri, Eforie Nord îmi plăcea. Zona mea preferată era la Accapulco.



August 12, 2019 at 5:54 am

Ultima dată am fost în Eforie Sud. Deși cazarea a fost OK și plaja la fel, nu pot spune același lucru și despre locul unde am luat masa… Am trecut și prin Eforie Nord atunci, normal, mi s-a părut foarte aglomerat….





August 12, 2019 at 6:05 am

Aglomerat nu era, cel putin nu acum o săptămână când am fost noi



August 12, 2019 at 12:38 pm

Mă bucur ca sunt doar cuvinte de laudă. La Eforie Nord mergem și noi de vreo 3 ani și este super ok.



August 12, 2019 at 7:48 pm

Ce pacat ca nu se face nimic pentru ca statiunea sa arate bine, cel putin ca in partea in care spui ca ai stat.
Avem niste locuri atat de minunate, dar nimeni nu vrea sa faca nimic pentru a le valorifica.



August 13, 2019 at 8:49 pm

Am uitat că site-ul matale are pică pe browserul meu.
Scuze!
Am fost în Eforie în urmă cu 5-6 ani, dar l-am părăsit pentru că hotelul la care ne-am cazat nu ni s-a părut ok. Atât am găsit în perioada estivală.
Eforie Nord era o stațiune preferată de mulți. Îmi pare rău pentru cum s-au schimbat lucrurile pentru stațiune
Felicitări pentru articol, Raluca!
O întrebare totuși:
– Cum ai reușit să te înalți atât de la pământ?
În poza aia ai sărit cel puțin un metru în sus.



August 15, 2019 at 5:01 pm

Noi am fost anul trecut in Eforie Sud. Pensiunea a fost foarte ok, dar stațiunea nu este altceva decat o ruină, din pacate; de la trotuare, la spații comune verzi neingrijite de zeci de ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fericit fără motiv

August 21, 2019