Relatii

Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat

De-a lungul timpului am văzut foarte multă reclamă pentru această carte și era prezentată ca o carte pentru femei, scrisă de un bărbat, care deține răspunsurile la întrebările despre bărbați pe care și le pun toate femeile care sunt, sau vor să fie, într-o relație.

Nu eram foarte convinsă că este stilul meu, am mai spus de ce sunt puțin sceptică când vine vorba despre dezvoltarea personală dar și despre cartea care a făcut excepție.

În fine, de curând am cumpărat mai multe cărți de la cineva și printre ele era și aceasta, așa că am zis: de ce nu?!. Părerea avea să mi se schimbe destul de repede. Pot spune că a fost cum am bănuit, cartea nu este genul meu dar nu mă gândeam nici că o să-mi displacă.

Pe scurt, nu mi-a plăcut cartea asta, nu mi se pare că te ajută nici în relații nici în afara lor, mi se pare chiar demodată și destul de sexistă.

În primul rând că Steve Harvey este comediant și actor, nicidecum consilier matrimonial sau psihoterapeut, iar asta se vede – cartea oglindind mai multe părerile sale pur subiective despre bărbați, femei și relații. Dar da, este adevărat că este scrisă într-un mod ușor, relaxat și pe alocuri amuzant.

Cartea are 4 părți, în prima este explicată mentalitatea bărbaților, în a doua comportamentul lor, în a treia sunt indicate diverse strategii pentru a cuceri un bărbat iar în a patra care sunt pașii pentru a deveni soția lui (da, știu 😑). Una peste alta, chiar mi s-a părut o carte pentru femeile care vor cu orice preț să se mărite (iată, am spus-o).

Care sunt ideile pe care cartea asta le promovează?

  • Bărbatul trebuie să întrețină familia, deci și femeia. Dacă are deja copii, el ar trebui să fie pregătit (și) financiar să fie un tată bun.
  • Bărbații împart femeile în femei de păstrat și trofee. Atitudinea ta face diferența, mai ales prin standardele și limitele pe care le impui. Totuși asta nu este valabil mereu. Dacă el nu caută nimic serios, nu ai ce să faci. Doar să fii atentă la comportamentul lui. Chiar sunt prezentate în carte unele semnale care îl pot da de gol și la care ar trebui să fii atentă.
  • Ar trebui să aștepți 90 de zile înainte de a face sex cu un bărbat, timp în care să-l testezi temeinic, prin întâlniri, întrebări și investigații.
  • Bărbații au nevoie de 3 lucruri: sprijin, loialitate și sex (pfa!, de-ar fi așa simplu!)
  • Că sunt anumite anumite strategii și tehnici pe care să le aplici și care te vor ajuta să obții astfel inelul 😶

Mi-a plăcut partea în care explică de ce înșeală bărbații. Sigur, unul dintre argumente este că acasă nu mai e ca înainte, nu se mai simte la fel sau nu se mai întâmplă ce se întâmpla la început. Dar alte două argumente sunt: ”pentru că pot” și „pentru că își închipuie că vor scăpa neprinși”. Amin.

Una peste alta, probabil că depinde de gustul și percepția fiecăreia. Nu pot spune că este o carte 100% inutilă, unele lucruri la care face referire, precum comunicarea în cuplu, întrebările de la final la care autorul oferă răspunsuri foarte de bun simț, îndemnurile de a avea și de a-ți menține standardele ridicate – toate acestea sunt binevenite.

Dar nu este o carte care să rezoneze cu ideile mele despre relații. Mi se pare învechit să pui partea financiară doar pe seama bărbatului iar femeilor să le spui ceva de genul : sigur că poți să lucrezi, nu știu cum faci, dar casa trebuie să fie curată. Serios. Cred că fiecare cuplu poate decide așa cum consideră, fără să se raporteze la aceste stereotipuri. Apoi, eu nu sunt de acord cu sfaturile acestea despre relații care includ strategii și scheme: cum să-l faci să te ceară de soție, cum să-l schimbi, cum să..,cum să. Nu cred că o relație care se bazează pe jocuri are cum să funcționeze.

În orice caz, în 2012, cineva a făcut o ecranizare pornind de la această carte. Rezultatul este un film oarecum amuzant, relaxant despre un adevărat război al sexelor generat și alimentat de cartea lui Harvey.

Voi ați citit această carte sau ați auzit de ea până acum?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

September 23, 2019 at 11:08 am

Super recomandare! Chiar mi se pare o carte interesanta, pe care de mult imi doresc sa o recenzez. Acum ca ai facut-o tu atat de frumos, nici nu mai e nevoie sa ma deranjez. Pot da clientilor mei direct linkul tau.
Keep up the good work!





September 23, 2019 at 12:37 pm

Cred ca, pentru o lectura de relaxare ar merge.



September 23, 2019 at 1:12 pm

Am auzit de ea, dar nu m-a indemnat nimic s-o citesc. După revenzia ta, mă bucur că încă am fler.



September 23, 2019 at 1:13 pm

Nu pare genul meu de carte. Așa cum ai spus și tu, subiectul îmi pare cumva învechit.



September 23, 2019 at 2:43 pm

Am tot văzut în ultimul timp recomandări pentru cartea aceasta. însă la fel, nu eram convinsă dacă merită. Pentru simplul motiv că la 30 de ani, cred că am învățat să știu ce vor bărbații :)) Încerc să îi înțeleg de ceva timp.
Pentru 2 idei pe care le-ai punctat :
— Ar trebui să aștepți 90 de zile înainte de a face sex cu un bărbat – cred că în ziua de azi, să aștepți 3 luni este enorm, în 3 săptămâni ar trebui să realizezi dacă merită să te vezi cu acea persoană.
— Bărbații au nevoie de 3 lucruri: sprijin, loialitate și sex – aș adăuga și mâncare :)) însă chiar au nevoie de multă susținere și plăceri sexuale, of course.
Mulțumesc pentru recenzie ! 🙂



September 23, 2019 at 5:56 pm

Am auzit într-adevăr de carte, n-am citit-o, nu m-a tentat. Rămân fidelă cărților mele de călătorii 🙂 Cred c-aș încerca s-o citesc dacă aș prinde-o în mâini, dar simt că m-aș enerva rău!!!!



September 23, 2019 at 6:20 pm

Am auzit de carte. Cred că mi-ar plăcea.



September 23, 2019 at 6:20 pm

Clar nu este genul meu și nu o voi citi. Sau, poate cine știe din ce motive, de pildă, nu mai am ce citi. Ceea ce nu pare verosimil 🙂
Ma bucur că ai fost sincera !
Mulțumesc!



September 23, 2019 at 6:43 pm

Woah, i feel you. Asta a fost si primul meu sentiment: nervi, multi nervi. Apoi n-am mai luat-o in serios, dar da – ai dreptate.



September 23, 2019 at 6:44 pm

Super, mă bucur că te-ai inspirat



September 23, 2019 at 6:44 pm

Asa e, primul instinct e de obicei cel corect. Mi-am.propus sa-l ascult data viitoare



September 23, 2019 at 6:45 pm

Relațiile dintre femei și bărbați cred ca sunt mereu actuala, dar abordarea mi s-a parut învechită



September 23, 2019 at 6:46 pm

Si eu multumesc pentru completări:) 3 luni e chiar enorm, daca nu stie ce face pierzi atâta timp pretios 🙈





September 23, 2019 at 6:48 pm

Da..am fost dezamăgită si eu ca dupa atata reclama si recenzii pozitive si chiar o ecranizare, cartea n-a fost mare lucru. Asa ca am vrut sa spun lucrurilor pe nume.



September 24, 2019 at 9:16 pm

Hmmm! Nici genul meu de carte nu este. Cred ca sa citesc asemenea idei, primul instinct ar fi sa dau cu cartea de pereti. :)))



July 1, 2020 at 2:06 pm

Sunt total de acord cu absolut tot ce ai spus despre aceasta aceasta carte …



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O zi fără telefon

October 24, 2019