Relatii

Nu înțeleg agățatul în online

Bună, eu sunt Raluca, am 30 de ani, un copil și un soț și nu înțeleg agățatul în online. Nu l-am înțeles niciodată dar în ultima vreme pare că mă depășește cu totul.

Nu știu dacă voi mai țineți minte textele de agățat din anii 2000, perioadă care coincide cu adolescența mea, alea penibile dar, într-un fel, simpatice:

Ce cățel drăguț, ce număr de telefon are?
Nu te-a durut când ai căzut din Rai? Pentru că ești un înger

Tatăl tău este cumva terorist pentru că tu sigur ești o bombă

Le mai știți? Era amuzant să le auzi în spatele tău de la băieții din cartier și să chicotești pe seama lor cu prietenele tale, dar modul în care lucrurile au evoluat de atunci nu poate să nu mă pună pe gânduri. Accesul la tehnologie a schimbat totul. Poate pentru că totul pare mai ușor. Inclusiv agățatul.

Primul meu șoc a venit în urmă cu exact 4 ani când am fost apelată pe Facebook messenger de un individ care se dădea misterios. Simpatic, am gândit prima data. Apoi tot vorbind cu el (când m-oi învăța oare și eu o dată să îi blochez din prima?!) mi-am dat seama că îl cunosc, că e însurat și că, peste toate, o cunosc și pe nevastă-sa. N-a mai fost simpatic. L-am blocat atât de repede că era să îmi scape telefonul din mână de nervi. Mai târziu m-am gândit că na, eu eram totuși singură și omul s-a simțit dator să încerce. Poate.

Altă dată, mai recent, am primit o cerere de cineva care în mod cert avea o poză de profil falsă. Aveam niște prieteni comuni, am zis bine – ce se poate întâmpla?! Mare greșeală. Mai târziu în ziua aia am pus o poză cu mine din oraș, ieșisem cu o prietenă. A, și eram gravidă în aproape 8 luni. La scurt timp după poza cu mine și burta, destul de vizibilă, am primit o poză total nesolicitată. Nici nu vreau să o descriu, pentru că vă puteți și voi închipui. Șoc și block.

Dar data viitoare când o să mai primesc o astfel de poză (sper totuși că nu) am textul pregătit: De ce ai scos-o afară, vrei să o faci de rușine?

Mai nou, am observat că și LinkedIn, unde am cont din 2010, probabil, tinde să se transforme în Tinder. Nu eram pregătită pentru asta. Prima invitație la cafea primită acolo am zis că e o întâmplare. Când un alt tip mi-a cerut numărul și m-a invitat în Dubai să facem skydiving mi-a fost clar că ceva se întâmplă. Am văzut că și alte persoane raportau experiențe similare și atenționau că LinkedIn nu e Tinder. Mă întreb de unde o fi apărut confuzia asta? Noroc că și LinkedIn are opțiune de block.

Alte incidente au mai fost dar mai puțin semnificative, astea mi s-au părut de departe cele mai dubioase de care am avut parte.

Voi ați avut experiențe ciudate în online?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 16, 2020 at 9:14 am

Unii sunt cu adevărat lipsiți de viață și fără pic de decență.
Am avut și eu incidente, unul m-a bagat în seamă cu "ce faci pisi?". La care eu "ne cunoaștem cumva?". Deci instant a început omul cu "dar inteligentă te mai crezi/ te baga unul in seama si te …. toata".
Eram "wtf, dude?! Cine te-a ranit?
A primit block imediat dupa asta si dupaia a avut grija sa imi scrie injuraturi de la un prieten de al lui ��
Mentionez ca nu il vazuzem niciodata, nu aveam prieteni comuni si posta chestii amuzante pe facebook.

Unii sunt cretini, nu poti sa faci altceva decat sa le dai block sau sa ii stergi de la prieteni si sa blockezi conversațiile.
Nici să te izolezi și să nu îi mai răspunzi niciunui bărbat nu-i normal (așa cum mi-a sugerat o tipă).

Nu ești singura în asta, oamenii sunt răi! Încearcă să te amuzi de fiecare dată și să le răspunzi în așa fel încât să îi doară.January 16, 2020 at 2:15 pm

Oh, dar câte nu am avut �� Am rezonar foarte tare cu ce ai scris pentru că am trecut și mai trec ocazional prin aceleași situații prin care treci și tu. Însă cea mai tare fază a fost când am făcut un studiu de caz pentru lucrarea de disertație și pentru asta mi-am făcut cont fals pe sentimente.ro – să vezi acolo propuneri �� a fost un haos total…January 16, 2020 at 3:14 pm

Oh, Doamne! Nici nu vreau sa-mi inchpui. Macar pe sentimente nah, erai pe sentimente, pot intelege propunerile, cumva. Dar in rest, cand iti vezi si tu ca omul de treaba ta?January 16, 2020 at 3:15 pm

Mulțumesc draga mea, asa e, nu trebuie sa punem la.suflet, doar sa ne amuzam🙏Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Am fost la astrolog

January 15, 2020