Filmele lui Ralu

Furia prințului, înseamnă moarte

Traversăm o perioadă neobișnuită care nu seamănă cu nicio altă primăvară din viața noastră de până acum și nu mai trebuie să explic de ce. Totuși, chiar și așa, mulți dintre noi primim un dar de la această perioadă, iar acesta este darul timpului.

Exact. Mulți dintre noi lucrăm de acasă sau nu mai lucrăm și, deși nu este chiar plăcut, asta ne face să nu ne mai grăbim nicăieri. După multă vreme, avem timp.

Avem timp pentru curățenia pe care am tot amânat-o.
Avem timp să schimbăm pămânul la flori.
Avem timp să ne facem acele tratamente după care tot tânjim.
Avem timp să terminăm sau să începem toate acele cărți pentru care n-am mai avut timp în ultima vreme.
Avem timp să dormim mai mult după atâtea zile de culcat târziu și trezit devreme.

Avem timp și trebuie să ne punem creativitatea la încercare și să folosim acest timp cât mai bine cu putință. Poate chiar ne putem găsi hobby-uri noi sau ne putem explora pasiuni mai vechi.

Pentru mine, statul în casă și activitățile în interior nu reprezintă sfârșitul lumii ci mai degrabă o zonă de confort – chiar la propriu. Da, îmi lipsesc ieșirile dar se poate foarte bine și fără ele. Nu sunt o persoană care să se plictisească de fel iar mai ales că acum și eu am primit darul timpului, am timp de o activitate banală dar plăcută pe care de obicei nu o fac și n-am făcut-o până acum.

Uitatul la seriale.

În afară de ”Sex and the city” pe care l-am văzut și revăzut de multe-multe ori în ultimii 10 ani, niciun alt serial nu mi-a mai plăcut atât de mult până acum încât să mă facă să îl urmăresc consecvent. Până acum.

Am decoperit și eu, după ce auzisem multe despre el, serialul ”Dinastia Tudorilor” (The Tudors), și mare mi-a fost mirarea când am observat cât de tare m-a prins și cât de mult aștept să văd continuarea poveștii și următorul episod.

Recunosc, mie îmi place istoria de fel, iar povestea regelui cu 6 soții m-a fascinat tot timpul. Subiectul serialului nu îmi este străin și nici emblematica figură a lui Henric al 8-lea, despre care m-am documentat de fiecare dată când am avut ocazia.

Serialul are 4 sezoane iar eu tocmai l-am terminat pe primul în mai puțin de o săptămână, mânată de curiozitate și fascinație.

Acum nu știu serialul respectă sau nu 100% adevărul istoric, până la urmă acesta este unul de ficțiune și nu un documentar dar, mie mi se pare că respectă firul poveștii și aduce note interesante care ne pot face să înțelegem mai bine contextul în care au avut loc unele evenimente.

Astfel, redescoperim, prin intermediul acestuia, imaginea vieții la curte, câte ceva despre contextul politic al acelor vremuri, importanța religiei și o altă imagine a lui Henric al 8-lea – un rege tânăr, iubitor și îngrijorat de soarta țării lui. De asemenea, povestea lui de dragoste cu Anne Boleyn mi se pare fascinantă, cât de multe a făcut pentru a o putea avea, care au fost de fapt rolul și intențiile ei și cum o femeie poate schimba religia și destinul unei țări.

Și da, titlul articolului este dat de un citat din serial, care mi s-a părut foarte semnificativ pentru a descrie întâmplările dar și firea faimosului rege.

Așa că, dacă încă mai căutați ceva relaxant și bun de privit seara, acest serial poate fi o opțiune și pentru voi, asta dacă nu l-ați văzut deja.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 22, 2020 at 4:08 pm

Am adorat serialul acesta. Nu neapărat pentru că Jonathan Rhys Meyers e unul dintre actorii mei preferați, ci și datorită modului în care a fost spusă această poveste pe care o știam deja, dar m-a fascinat de-a dreptul 🙂March 22, 2020 at 4:22 pm

Daaa, exact. Imi place mult și mi se pare bine facut.March 24, 2020 at 1:09 pm

Nu am urmărit acest serial, dar am auzit doar lucruri bune despre el. Este o opțiune interesantă.
Ai dreptate, Raluca, putem privi aceste zile ca pe o oportunitate de a ne reevalua și de a lucra la ceea ce ne poate aduce și o altfel de satisfacție. Poate una morală, față de cei din jur sau poate față de noi înșine și de datoriile pe care până acum le-am amânat poate pentru un timp ca acesta.
Cam mulți „poate” dar poate că asta e un lucru bun și ne dă de gândit…Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Suflete paralele

March 20, 2020