Ganduri

Totuși este Paște

Anul acesta este un altfel de Paște într-adevăr, dar, cu toate schimbările, cu toate diferențele și toate restricțiile, totuși este Paște. Un eveniment minunat și înălțător care ne este dat o dată în an.

Va fi diferit, așa e. Altă dată simțeam mai mult semnificația Săptămânii Mari – mergeam la Denii, ne spovdeam și ne împărtășeam. În acest an, am ținut în continuare post în ultima săptămână și acum numărăm orele rămase până la momentul divin al Învierii. Nu vom merge la slujba de Înviere dar vom primi Paști și Lumină acasă, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare și cred că este binevenit pentru că mai ”îndulcește” puțin această situație.
Să petrecem sărbătorile cu cei dragi nouă părea ceva cât se poate de banal însă acum lucrurile normale s-au îndepărat lăsând locul unor vremuri diferite. Iar cu toții trebuie să ne adaptăm. A sta departe de părinții și de bunicii noștri anul ăsta, înseamnă a-i proteja. Cu toții așteptăm cu dor și nerăbdare momentul în care ne vom putea strânge din nou, cu toții la masă, iar de data aceasta vom realiza, cu siguranță, mai mult, că aceste momente nu ne sunt garantate, că trebuie să ne simțim recunoscători și fericiți pentru ele, că trebuie să le trăim și să le apreciem cu adevărat.

Poate că într-un fel e mai bine, poate vom reuși să pătrundem mai bine sensul și semnificația Paștelui. Poate vom mânca mai puțin și vom reflecta mai mult.
Poate ne vom axa mai puțin pe curățenie și gătit și mai mult pe sufletul nostru și pe starea noastră interioară. Cum e acolo înăuntru? E vesel? Îmi place să stau sigur în mine? Și dacă nu, ce aș putea schimba? Paștele este și despre iertare, poate vom reuși să ne iertăm, măcar în parte, pentru tot ce considerăm că am făcut ”greșit”. Eu cred că nici nu există așa ceva, totul este despre experiență, despre lecții, despre devenire.Paștele este și despre Renaștere. Și îl putem considera ca pe un nou start, ca pe un moment de a o lua de la capăt, de a evalua și a schimba.

Poate vom avea acum timp să ne odihnim, să ne liniștim cu adevărat.
Poate că vom aveam timp să vorbim cu toți oamenii dragi pe care nu avem timp de obicei să-i sunăm.

În timp ce scriu aceste rânduri, sunt invadată de mirosuri amețitoare de cozonac, sarmale, friptură și alte bunătăți gătite de vecinii mei. Totuși, se apropie Paștele. Sper să aveți cu toții un Paște liniștit, bogat pe interior și plin de speranță.

Cu mult drag și pe data viitoare,
Raluca

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

April 18, 2020 at 1:04 pm

Și pentru mine paștele e ca un restart. Mereu l-am petrecut în familie 🙂



April 18, 2020 at 1:12 pm

Asa il privesc si eu 🙂 si eu tot in familie il voi face, de data asta cu familia mica, sotul si fetita 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primăvară tăcută

April 5, 2020

Capcana timpului

April 20, 2020