Dezvoltare personala

30

Da, acesta este anul cu pricina, Anul Ăla, în care voi schimba prefixul. Am intrat deja în luna mea naștere așa că nisipul din clepsidră se scurge încetișor până în ziua în care voi împlini 30 de ani – și nu mai e deloc mult.

Sunt foarte entuzismată, de când a început 2020 am fost astfel, pur și simplu faptul că împlinesc această vârstă ”rotundă”, mi se pare foarte important.

Când eram puștoaică, mi se părea că la 30 de ani viața s-a terminat. Habar n-am de ce gândeam o asemenea enormitate, mai ales când cei din jurul meu îmi demonstrau permanent contrariul. Dar așa mi se părea, că atunci când faci 30 de ani, ești la marginea vieții și următorul pas te va arunca în gol. Nici nu puteam fi mai departe de adevăr.

Mi se pare acum o vârstă extraordinară.
Aș putea spune că e vârsta la care viața de abia începe. Oricum ar fi, mie mi se pare că, pe măsură ce anii trec, viața devine din ce în ce mai bună. Știu, am mai spus asta, o spun des, și încă nu m-am plictisit. Pentru că mi se pare adevărat. Mi-aș fi dorit să o sărbătoresc într-un fel memorabil, am tot zis că de 30 de ani aș fi vrut să fac ceva să țin minte, din păcate timpurile nu țin cu astfel de inițiative. Așa că iată-mă, mă pregătesc să intru în această etapă a vieții mele cu împăcare și recunoștință. E un moment de reflecție în care mă gândesc la ceea ce am învățat, la ceea ce mai am de învățat.

Voiam așadar să împărtășesc cu voi o parte dintre lucrurile pe care le-am învățat în timpul ăsta și am ales 10 dintre ele.

1. Este o singură persoană care va fi toată viața cu tine. E datoria ta să o iubești, să o respecți, să o crești, să o îngrijești și să o pui pe primul loc absolut întotdeauna, indiferent ce s-a întâmpla și cât de greu ar fi câteodată. Acea persoană ești tu, iar când vei învăța să te tratezi așa cum meriți, atunci totul se va așeza. Da, este mai greu de făcut decât de spus, dar odată ce ai pornit pe acest drum, nimic nu-ți va mai sta în cale.

2. Lucrurile nu se întâmplă fără un motiv. De multe ori, acel motiv este că avem de învățat niște lecții și de cele mai multe ori, trebuie să le învățăm pe pielea noastră. Iar dacă nu le învățăm? Ei bine, dacă nu le învățăm ele se vor tot întoarce până o vom face. Pentru că nu putem evolua altfel.

3. Nimic nu e degeaba. Nimic din ce înveți nu e degeaba, nicio persoană pe care o cunoști nu a apărut întâmplător, niciun lucru pe care îl faci acum nu e lipsit de sens. Absolut nimic. Totul se leagă, totul face parte din persoana care trebuie să devii. Privind astfel lucrurile, într-o manieră pozitivă, ne putem concentra pe soluții, creștere și devenire și nu pe obstacole.

4. Nu e nimeni responsabil de tine, în afară de tine. Tu trebuie să-ți găsești menirea, tu trebuie să te preocupi permanent de tine, de visurile tale, de a deveni o persoană matură și asumată.

5. Nu te poate face nimeni fericit, nimeni în afară de tine. Și nu, nici fericirea, nici nefericirea nu sunt în afara noastră.

6.  Avem mereu puterea de a alege cum abordăm o situație și cum o gestionăm. Nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de ea și nici să îi permitem să preia controlul.

7. Nu ne salvează nimeni, trebuie să ne salvăm singuri. Și asta este minunat. Nimeni nu știe în afară de noi ce ne trebuie cu adevărat și nu avem de ce să înstrăinăm această putere.

8. Nu există momentul potrivit. De multe ori ne pomenim așteptând. Așteptăm tot felul de lucruri care să se schimbe în viața noastră ca să ne simțim pregătiți. Eu nu cred că există asta, nu cred că te simți pregătit. Dar cred în intuiție, cred că uneori simți imboldul de a acționa, chiar dacă nu ești pregătit și cred că ar trebui să ne urmăm instinctul. Nu există niciun moment mai bun, decât cel prezent.

9. Uneori o să fii trist, uneori o să simți furios, alteori te vei simți singur. E ok. Toate astea fac parte din viață și nu e nimic rau în asta. Aceste stări sunt pur și simplu și vor trece, să învățăm să ne acceptăm mai mult.

10. Viață e minunată, fiecare zi este unică în călătoria noastră. Să fim mai conștienți, mai prezenți și mai recunoscători, astfel vom atrage în continuare numai lucruri bune în viață noastră fiindcă, de cele mai multe ori, nu atragem lucrurile care sunt așa cum ne dorim ci pe cele care sunt așa cum ne simțim.

Tu ce ai învățat până la vârsta ta?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

May 9, 2020 at 2:47 pm

Haha! Și eu gândeam la fel când eram copil. Ba chiar am fost sigura ca la 30 de ani mor. Și acum când ma gândesc ca generația noastră a ajuns aici… Ma apuca puțin spaima. Nu îmi vine sa cred ca pustii anilor 80-90 sunt acum adulți în toată regula…May 9, 2020 at 3:21 pm

o super varsta, la multi ani! eu am trecut de multisor de ea dar varsta este doar o chestie de numere, asa se zice parca! in rest, tot inainte!May 9, 2020 at 3:23 pm

Da,exact, așa este. Când mă uit la poze cu vechi colegi/prieteni eu ii vad tot pe aceeași, așa cum i-am cunoscut, de parca nu s ar schimbat nimicMay 9, 2020 at 3:23 pm

Multumesc si multi inainte!May 9, 2020 at 6:34 pm

Și pe mine mă speria vârsta asta, dar acum realizez că e cea mai bună. 🙂May 9, 2020 at 6:51 pm

Foarte drăguță lista, Raluca. Nu-ți urez însă de pe acum 🙂May 9, 2020 at 7:18 pm

De pe la 27 sau 28 am tot simtit piticul pe creier care imi spunea sa fac copii. Pana sa nasc, in prag de 30 simteam ca sunt o baba, o ramolita. Dupa ce am nascut si la doua luni am trecut pragul de 30 de ani am simtit o diferenta. Probabil a fost si faptul ca ma strambam in fel si chip in fata copiilor. Le cantam, le reciteam ce imi trecea prin cap. A fost acel ceva care m-a facut ca trec de pragul spihologic. Acum ma simt atemporala. Buletinul spune vreo 34 acus, dar ma simt tanara, ma simt si batrana prin cate am trecut. Insa, nu ma mai identific cu varsta din buletin.May 9, 2020 at 7:58 pm

La multi ani! Draga mea!
Maine este ziua fiicei mele si nu stiu, pandemia asta, sau faptul ca face 30 de ani a intristat-o. Sper ca maine sa isi schimbe gandurile.May 10, 2020 at 7:47 am

La Mulți Ani! Si eu sper sa se înveselească, 30 de ani e o vârstă minunatăMay 10, 2020 at 7:49 am

Da, hai să-i spunem varsta la care totul e posibil

May 10, 2020 at 7:50 am

Si eu ma simt tânără,uneori chiar copil. Vârstă din buletin chiar nu are nicio legătură cu cine estiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultima zi

May 1, 2020