Dezvoltare personala

Kilometrul zero – Drumul fericirii

Astăzi vreau să vă povestesc despre o carte care m-a impresionat mult, este vorba despre romanul ”Kilometrul zero – Drumul fericirii”.

Romanul lui Maud Ankaoua este o minunată ficțiune, împletită cu numeroase lecții valoroase despre spiritualitate, dezvoltare personală dar și explicații științifice din domeniul psihologie și neurologiei.

Maelle este o franțuzoaică ocupată, care are o afacere și foarte puțin timp pentru sine și pentru viața ei. Puținul timp pe care îl are liber, îl dedică sălii de sport. Ea este singură și chiar așa se simte: ghinionistă în dragoste și fără loc în viața ei pentru o relație romantică.

Totul se schimbă în momentul în care prietena ei bună, Romane, îi dă vestea tristă: are cancer într-o fază avansată. Maelle ar face orice pentru ea, așa că Romane o roagă să meargă în Nepal, pentru a se întâlni cu un Guru ce îi va da un manuscris care conține informații esențiale despre cum se poate vindeca o asemenea boală pe cale spirituală.

Inițial, Maelle opune rezistență. Are mult prea multe pe cap pentru a pleca, firma nu poate rezista fără ea și cum ar putea fi cu adevărat sigură că acel manuscris este răspunsul? Dar, pentru Romane, își dă seama că trebuie să facă tot ce îi stă în putință pentru a-i oferi o șansă la viață.

Așa că Maelle pleacă în Nepal, convinsă că va sta o singură zi apoi se va întoarce la Paris, presată de treburile nerezolvate.

Ajunsă acolo, ea reacționează la fel cum am reacționa mulți dintre noi obișnuiți cu stilul de viață confortabil. Este stresată de lipsa semnalului la telefon, de condițiile spartane de la hotel, de atmosfera atât de diferită față de cea a Occidentului. Din fericire, ea va avea un ghid ce o va călăuzi pe acest drum și o va ajuta să-și deschidă mintea și inima, pe brahmanul Shanti.

Totuși, pe parcursul călătoriei, ea va începe să pună la îndoială multe credințe adânc înrădăcinate și să realizeze care sunt prioritățile ei și ce voci alege să urmeze.

Mi-a plăcut foarte mult această carte, cred că mulți dintre noi, cel puțin în anumite momente ale vieții am fost ca Maelle. Am lucrat prea mult, ne-am dedicat prea puțin timp nouă înșine, am fost stresați, nefericiți, obosiți, am căutat soluțiile și explicațiile în afara noastră, i-am învinovățit pe ceilalți pentru starea noastră și am ascultat prea mult de vocea orgoliului. Dar toate astea se pot shimba, începând cu momentul în care ne conștientizăm situația.

Această lectură, subliniază și demonstrează puterea gîndurilor noastre și ne îndeamnă să ne oprim puțin, să le conștientizăm, să le analizăm și să ne concentrăm pe a rămâne prezenți în clipa actuală – fără a ne mai lăsa atrași de gânduri despre trecut sau viitor, lucru care niciodată nu ne ajută.

Mi-a plăcut romanul lui Maud Ankaou atât de mult încât nu doar că îl voi păstra aproape pentru a-l reciti dar i-am dăruit un exemplar și prietenei mele, ca și ea să poate să beneficieze de toate învățăturile din carte.

Din tot ce am scris, crezi că ți-ar plăcea să citești ”Kilometrul 0”?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semn de aer

July 30, 2020