Ganduri

Când copilul nu e acasă…

Cand copilul nu e acasă, mămica joacă pe masă. Sau cel puțin eu așa fac. Adică nu la propriu, dar sunt fericită și recunoscătoare că uneori pot avea o zi doar pentru mine, exact așa cum a fost astăzi, când copilul a fost la bunica iar soțul cu băieții.

   
Cu toate astea, când în casă se face liniște și nu mai e suspectă, căci dacă e copilul acasă liniștea e cât se poate de îngrijorătoare – mereu se coace ceva atunci, sentimentul că nu mai știi ce să faci este foarte puternic, cel puțin pentru mine. 
În astfel de zile, ca cea de azi, sunt permanent prinsă între două stări contradictorii: “ce să fac cu atata timp” și “vai, câte am de făcut”. Ciudat, nu? Da. Și  mai ciudat e ca mereu ma las prinsă în tot felul de activități, productive de altfel, ca la sfârșit zi să realizez că nu am bifat tot ce îmi doream.
Cum a fost azi deci?
Trezit la 9 și vai! ce mult am dormit și ce bine e. Nici nu stiu ce să fac azi. Ups. Panică. O zi întreagă și eu ce fac?! Panică, panică, panică. Treptat însă, îmi amintesc lista și activitățile sunt multe. Întai meditez vreo 15 minute. Nu știu cu ce sa încep și atunci strâng prin casă și mă apuc de gătit. Îmi ia ceva. 
  
Pun un film pe Netflix și mă mai uit în timp ce gătesc. Fac ciorbă și ardei umpluți. Realizez că n-am ardei pentru ardeii umpluți. Ies să duc gunoiul și îmi cumpăr ardei de la magazin. Termin mâncarea și o pun toată pe foc. Între timp, s-a făcut vreo 11. Fac și un desert. Spal geamurile. Strâng rufele că se pune să plouă. Încarc o mașină dar azi nu e voie să spăl, o las pe luni. 
Îmi ud plantele. Sting focul la negresă și la ciorbă. Mă apuc să dau cu aspiratorul. Îmi aduc aminte că voiam să mă vopsesc și mă apuc de treabă. Cu vopseaua în cap, mă uit la un serial și sting focul la ardei. Îmi dau seama că am Mării în familie și trebuie să mă duc după cadouri. Scriu un guest-post și mă duc la mall. Merg mult cu autobuzul și citesc ”Madame Picasso”. 
Mă învârt prin mall, nu găsesc nimic. Plec spre casă. Mă opresc în alt centru comercial, unde ar fi trebuit să vin de prima dată, iau ce îmi trebuie și mă întorc acasă. În timp ce scriu acest post, s-a făcut 19. Îmi doresc să ma plimb cu bicicleta, încă nu mi-am facut exercițiile și nu i-am dat de cap noului site (Da! Micul secret se muta pe domeniul lui- de îndată ce realizez cum sa fac asta). 
În concluzie, știti bancul ala ca bărbații își iau o zi de concediu ca să se relaxeze iar femeile își iau o zi de concediu ca să facă curățenie generala? Rezonez 100% cu el, așa am fost eu azi.
Tu ce faci cand ai o zi doar pentru tine?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

E doar un blog

August 13, 2020

Despre magia începuturilor

August 16, 2020