Ganduri

Bună, eu sunt Raluca și scriu (manifest pentru blogging)

Scrisul a fost mereu ceva care mi-a venit foarte natural și, ca orice lucru pe care-l primești de-a gata, ani de zile l-am neglijat și l-am desconsiderat. Din fericire, el a fost mai bun cu mine decât am fost eu cu el.

În școala generală, mă foloseam din plin de acest talent, scriam compuneri, poezii, povestiri și toate îmi aduceau apreciere si note bune. Îmi plăcea să scriu și mă făcea fericită. Mai târziu însă, n-am mai știut să spun:

Bună, eu sunt Raluca și scriu.

Mi se părea prea puțin și mi-am tot căutat chemarea. Așa am aflat ce știam deja. Că nu sunt îndemânatică, nici foarte sportivă, nici prea sociabila dar sunt creativă și atrasă de oameni iar intuiția mea nu minte niciodată. Iar despre toate astea…pot să scriu.

Acum ceva ani m-am reîntâlnit cu draga mea învățătoare din școala primară. Am stat de vorbă și apoi m-a întrebat ceva care m-a lăsat fără răspuns. ”Mai scrii?” La momentul ăla, întrebarea mi s-a părut la fel de uimitoare ca și cum m-ar fi întrebat dacă schiez sau pilotez. În timp însă, gândul ăsta a început să încolțească și să se facă tot mai mare și așa mi-am amintit că:

Bună, eu sunt Raluca și scriu.

Am început blogul după mulți ani în care a trebuit să-mi fac curaj dar, cum timpul zboară, deja a împlinit și el doi anișori. L-am făcut pentru a-mi lucra vocea, pentru a-l exersa pe nu, pentru a putea spune ce cred așa cum cred, ca pe încă un instrument în călătoria asta minunată în care mă aflu – care e viața mea și cunoașterea de sine. L-am făcut pentru a-mi onora darul și bucuria de a scrie 🙂

Dacă și talentul tău este scrisul, află că ești biecuvântat. Este un dar neprețuit, el îți permite să construiești lumi, să le spui celorlalți despre lumea ta și pasiunile tale, să îți transmiți mesajele în cel mai puternic mod – vocea ta poate astfel să fie auzită de întreaga lume.

Pentru mine bloggingul înseamnă în primul rând împărtășirea de experiențe și de opinii, iar pentru mine viața și comportamentul oamenilor vor fi mereu cele mai interesante lucruri care există. Nu îți amâna talentul, oricare ar fi acela. Trebuie să fie măcar un lucru care te pasionează. Dă-i o șansă. Poate fi blogging, poate fi orice altceva. Un citat care îmi place foarte mult spune așa:

Așa că bună, eu sunt Raluca. Și scriu. Tu cine ești?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

September 7, 2020 at 8:31 pm

Super motivația deca scrie.. Eu aveam de mult timp dorul ăsta de a avea blog, dar nu știam cu cecse mănâncă până nu mi-am găsit oamenii deosebiți de-aici din blogosferă care m-au îndrumat. Acum am două pagini și sunt foarte mândru și îmi pare atât de rău că nu am început mult mai devreme acest drum..

Eu sunt Ștefan sau Ștef ! 🤗September 21, 2020 at 11:11 am

Mi-a plăcut tare mult cum ai scris acest manifest pt blogging! Cel mai mult mi-a plăcut cum ai motivat cititorul să nu își amâne talentul, indiferent că vorbim de scris sau altceva: F frumos spus!September 22, 2020 at 2:40 pm

Buna, eu sunt Denisa si scriu si eu, putin din pasiune, putin din nevoia de a-mi descarca sufletul. Dar o fac si pentru a-i incuraja pe altii sa-si descopere pasiunileOctober 2, 2020 at 8:29 am

Super articolul, un manifest pentru a ne căuta și descoperi talentele.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *