Travel

3 locuri minunate pe care îmi doresc să le văd

Călătoriile sunt punctul meu slab, recunosc. Îmi place foarte mult să călătoresc, să văd cu ochii mei locurile despre care doar am auzit, să vizitez țări noi și să simt atmosfera fiecăreia.

Iar cum nu am fost chiar peste tot până acum, orice călătorie este un prilej de entuziasm pentru mine, iar uneori aș face aproape orice pentru ea. Chiar dacă asta înseamnă să ajung la destinație pe cont propriu, așa cum s-a întâmplat anul trecut, cu Praga. O experiență cu 1.000 de emoții și 1.000.000 de satisfacții pe care aș fi regretat să o ratez.

Lumea mare mă îmbie cu fel de fel de destinații exotice și spectaculoase dar eu, începătoare în ale călătoritului, îmi doresc să descopăr bătrâna Europă temeinic, înainte de a mă aventura pe meleaguri mai îndepărtate. Astfel încât, destinațiile alese de mine astăzi, nu sunt la mare depărtare de casă și poate vă vor inspira și pe voi.

Santorini

Grecia este, pentru mine, destinația ideală de vacanță. Cu insulele sale atât de multe și de variate, nu ai cum să rămâi fără opțiuni. În fiecare an, poți avea o vacanță și o experiență diferită, întotdeauna deosebită. Personal, ador Grecia, oamenii prietenoși mereu, cultura lor și faptul că par maeștri în a se relaxa și a nu avea griji. Ca să nu mai vorbim despre mâncarea lor absolut delicioasă și proaspătă de fiecare dată.

Una dintre destinațiile grecești pe care încă nu le-am vizitat dar îmi doresc foarte tare, este celebra insulă Santorini.

Santorini este considerată una dintre cele mai frumoase 10 insule din întreaga lume iar privind fotografiile nu este deloc greu să înțelegi de ce. Nu degeaba, anual, se grăbesc să o viziteze aprox. 1,5 milioane de turiști. Din iunie și până în septembrie, vremea este mereu frumoasă, așa că timp este suficient.

Mi-aș dori să mă trezesc privind acest peisaj superb de care nu m-aș mai sătura, apoi să merg să descopăr renumitele plaje, inclusiv aceasta – care arată ca din altă lume. Plaja roșie, unde albastrul apei se îmbină cu roșul nefiresc al nisipului formând o imagine cu totul aparte, care ne amintește că totul pe această insulă a început cu erupția unui vulcan acum mii de ani.

Apoi mi-aș dori să merg la o degustare de vinuri, pentru care insula este faimoasă. Ea nu are rezerve de apă dar este renumită pentru cel mai bun vin, denumit Vinsanto.

Iar la final, aș vrea să vizitez capela Santa Irini care, ați ghicit, dă și numele frumoasei insulei și este preferată de tinerii îndrăgostiți pentru a-și organiza nunta mult visată.

Barcelona

În Spania încă nu am ajuns, dar îmi doresc foarte mult ca prima mea destinație în această țară să fie Barcelona, îmi doresc să descopăr orașul lui Picasso, orașul descris de Luis Zafon în cărțile sale.

Acolo desigur, aș vrea să văd cu ochii mei Sagrada Familia. Mi se pare fascinant cum am acum posibilitatea de a vedea lucruri despre care am învățat la școală și care atunci păreau foarte departe. Un astfel de moment am trăit atunci când, la Roma, am văzut celebra sculptură Pieta și cred că mă voi simți cam la fel în ziua în care voi vizita celebra catedrală a lui Gaudi. Chiar dacă, poate, ea nu va fi finalizată în timpul vieții mele, îmi doresc să o văd așa cum este, întrucât mi se pare o construcție fantastică și enigmatică.

Mi-ar plăcea să mă plimb pe bulevardul Las Ramblas, să mănânc faimoasa lor Paella și să beau sangria, să ajung o zi la plaja La Barcelonetta și să mă bucur de soare și de experiența catalană.

În plus, cu ocazia acestei călătorii aș putea și eu să-mi mai exersez spaniola de liceu, uitată și prăfuită de mulți ani de ne-vorbit.

Paris

Sper să nu vă dați ochii peste cap sau, cel puțin, nu foarte tare. Este considerat puțin clișeic, să vizitezi Parisul însă, pentru mine, nimic nu-i va putea știrbi farmecul și nici nu-mi va putea anula dorința de a-l cunoaște personal.

Prea multe filme, prea multe cărți care-i prezintă și părțile frumoase și părțile mai puțin frumoase, ca să nu te facă să te îndrăgostești de acest oraș fascinant, plin de contraste și încărcat de istorie.

Bineînțeles că n-aș respecta toate prejudecățile dacă n-aș spune că primul loc pe care vreau să-l vizitez este Turnul Eiffel. Pur și simplu, că îți place sau nu, este un simbol prea mare pentru a fi trecut cu vederea. Îmi doresc să văd uimitoarea panoramă a Orașului Luminilor de acolo, de sus.

Desigur, îmi doresc să mă plimb pe Champs-Élysées, să mă plimb prin Place de la Concorde, să văd Sacré-Coeur și Cartierul Montmartre. Să ajung la Luvru, să văd Arcul de Triumf (cel original, de data asta), să mă plimb prin Grădinile Luxemburg – cel mai cunoscut parc din Paris. Pur și simplu, nu îmi pot imagina un loc mai frumos și mai plin de opțiuni pentru un turist ”înfometat” ca mine. Doar în timp ce scriu aceste rânduri, aud muzica lui Edith Piaf în gând și sunt sigură că o voi auzi continuu în timp ce mă voi plimba pe străzile Parisului.

A, și bineînțeles, aș profita de ocazie ca să îmi împlinesc un vis din copilărie, mai ales că acum l-aș putea împărtăși fetiței mele care s-ar bucura și ea să ajungă la…ați ghicit? Disneyland. Toată copilăria am visat la acest castel și îmi doresc să-l văd ”live” cât mai curând posibil.

Tu ce destinații îți dorești să (mai) bifezi? Care sunt locurile minunate pe care îți dorești să le vizitezi?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

September 13, 2020 at 7:06 pm

Îți doresc să ajungi peste tot pe unde îți dorești ❤️September 22, 2020 at 2:42 pm

In Grecia nu am ajuns niciodata. In schimb, Barcelona si Parisul sunt doua orase minunate. Parisul l-am vizitat pentru prima oara pe vremea cand francezii inca nu stiau sa lege 3 fraze in engleza. Barcelona e unul dintre orasele sufletului meu!October 2, 2020 at 8:28 am

Îmi plac toate destinațiile alese de tine, în Paris am fost, mi-a plăcut doar zona centrală, iar în restul locurilor, abia aștept să ajung cu următoarea ocazie.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dacă aș fi regizor

September 13, 2020