cord blood center
Super Blog

Momentul în care totul s-a schimbat

A fost o vară frumoasă, mai frumoasă ca oricare vară, în care am muncit mult, m-am plimbat mult, am fost în vacanță și m-am bucurat de timp cu iubitul meu și, nu știu de ce, parcă mă simțeam un pic mai obosită, parcă răsuflam puțin mai greu seara, când urcam scările spre ieșirea de la metrou.

Dar nu am băgat asta în seamă, am continuat să mă plimb cu bicicleta 10 kilometri în fiecare seară iar când am fost în team-building la un parc de aventură, m-am dat chiar și pe tiroliană, fără să-mi fie teamă, fără să mă gândesc.

Doar că, ceva s-a schimbat și mi-am dat seama că trebuie să dau un test cum nu mai dădusem până atunci. Nu-mi venea să cred, putea oare să fie adevărat? Eram compleșită de emoții și de îndoială. Părea prea frumos să fie adevărat.

Testul a ieșit pozitiv și mie tot nu-mi venea să cred. După încă o săptămână, l-am repetat și el a spus același lucru: două liniuțe. Era timpul pentru pasul următor.

În cabinetul doctorului, în timp ce iubitul meu mă ținea de mănă, am auzit cel mai dulce sunet care a existat vreodată pentru mine: inimioara fetiței mele.

Prima ecografie a fost făcută la 8 săptămâni și în ea ni se arăta copilașul nostru sub formă a două guguloaie. Două guguloaie de iubire ce arătau ca o mică Buburuză. Așa că i-am spus Bubu încă din acel moment, când nu știam dacă va fi băiat sau fetiță sau ce nume îi vom pune.

De atunci, nu am mai avut nicio îndoială că acest vis frumos este adevărat, că voi avea cu adevărat un copil și că totul urmează să se schimbe.

Preocupările mele s-au schimbat repede. Am continuat să fac mișcare moderat dar am încetat să mă expun pedalând prin trafic și clar nu am mai fost la parcul de aventură. Am început să fiu mai atentă la ceea ce mănânc și să refuz alcoolul chiar și când sarcina era prea mică pentru a-mi anunța prietenii și familia încă.

Și pentru că trebuie să te pregătești încă din timpul sarcinii pentru venirea lui Bebe, m-am gândit să fac pentru voi o listă care conține 5 cele mai importante produse sau servicii pe care eu le-am ales încă din timpul sarcinii, pentru viitorul fetiței mele.

1. Plan de naștere

Medicul care îți va monitoriza sarcina și cu care vei naște, ca și locul unde se va întampla asta, sunt alegeri extrem de importante. Am avut norocul să am un medic extraordinar, care mi-a fost alături pe tot pracursul sarcinii și alături de care nașterea a decurs perfect și cred că fiecare viitore mămică ar trebui să beneficieze de acest tratament.

Ar trebui să fie o persoană răndătoare, serioasă, atentă la detalii, care să îți răspundă la toate întrebările și să te ajute să îți lămurești temerile, care să te lase să îți iei propriile decizii dar care să te ghideze spre soluția optimă pentru tine și copil.

Așa că fiți foarte selective atunci când vă alegeți medicul și spitalul, cereți recomandări iar dacă aveți vreun dubiu, lăsați-vă ghidate de instinct – de cele mai multe ori, când ceva pare în neregulă, chiar așa este.

2. Recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și placentă

Auzisem de foarte multă vreme despre recoltarea de celule stem sau chiar a placentei la naștere și foarte mulți cunoscuți de-ai noștri aleseseră deja să apeleze la această procedură foarte importantă pentru viitorul copilului.

Desigur, pentru această decizie importantă îți trebuie un aliat de nădejde, cume este Cord Blood Center – prima bancă de celule stem din România.

Cu o experiență de peste 14 ani în România, aceștia oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem. Zeci de mii de părinți din România au decis astfel să le acorde copiilor o șansă în plus la o viață mai sănătoasă.

Recoltarea are loc după ce medicul care asistă nașterea decide că atât mama, cât și bebelușul sunt în siguranță, fără vreun risc, durere sau disconfort, utilizând trusa sterilă de recoltare furnizată de către Cord Blood Center.

De ce sunt celulele stem așa de de importante?

Ele sunt, practic, o rezervă de sănătate care poate fi folosită în cazul unori afecțiuni grave.

De multe ori aflăm despre situații nefericite în care cineva prea micuț se luptă cu o boală mult prea mare pentru el. Recoltarea si stocarea la naștere a celulelor stem pot reprezenta o șansă la viață pentru copilași în fața unor boli necruțătoare.

3. Pompă de sân

Alăptatul este o activitate frumoasă și naturală între mamă și copil, doar că de multe ori nu vine chiar de la sine și este nevoie de un mic ajutor.

Pompa de sân s-a dovedit aliatul de nădejde la început de drum iar cu ajutorul ei am reușit să o hrănesc cu laptele meu și să o văd cum crește de la zi la zi, tot mai mare, mai veselă și mai sănătoasă.

4. Căruț

Ne-a fost foarte greu să alegem căruțul pentru că sunt așa de multe variante de la cele mai simple la cele foarte complexe (și scumpe), pur și simplu nu știam ce ni s-ar potrivi. În cele din urmă, am găsit ceea ce aveam nevoie (la un preț rezonabil chiar) sub forma unui cărucior 3 în 1, care conține scoică, landou și modul sport.

S-a dovedit a fi excelent pentru noi, l-am folosit pînă anul trecut când Bubu a crescut prea mare pentru el. Până pe la 3 luni am folosit doar landoul și în mașină și la plimbare, apoi scoica și, după 6 luni, modulul sport.

Acest căruț ne-a însoțit peste tot, Bubu a tras zeci de somnicuri în el, în deplină siguranță. și am plimbat-o kilometri întregi – și-a meritat banii cu vârf și îndesat.

5. Marsupiu ergonomic

Mi-am dorit să îmi port fetița peste tot cu mine, în siguranță, și marsupiul mi s-a părut mereu soluția cea mai simplă.

Am început să folosesc un marsupiu ergonomic de la 3 luni și s-a dovedit a fi foarte util în toate micile mele excursii. De fiecare dată când trebuia să merg mai mult prin oraș sau aveam treburi de rezolvat, alegeam marsupiul pentru că este mult mai practic decât căruțul. Pot merge pe oriunde fără să îmi fac griji pentru trotuare ocupate, borduri înalte sau porșiuni înguste și, un mare avantaj, am ambele mâini libere.

Faptul că o puteam ține la pieptul meu, în siguranță, s-a dovedit a fi foarte liniștitor pentru amândouă. Am făcut astfel multe drumuri împreună, în care Bubu a dormit sau doar a observat iar marsupiul ne-a dat foarte multă libertate de mișcare până când Bubu a început să meargă pe piciorușele ei.

În concluzie…

Momentul în care afli că vei avea un copil este momentul care schimbă totul și toate ne dorim să fim cele mai bune mame pentru copiii noștri. Acest lucru implică o mulțime de decizii, o mulțime de îndoieli dar, mai ales, toată grija și iubirea din lume.

Fiecare dintre noi este mama perfectă pentru copilul ei iar cel mai mare dar este acela de a ne vedea copiii sănătoși, crescând mari, fericiți și realizați – indiferent ce înseamnă asta pentru ei 🙂

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Croitorie și nostalgie

October 10, 2020