9 secrete ale femeilor care arată mereu impecabil
Imaginea noastră este foarte importantă, ea ne reprezintă de fiecare dată când ieșim în lume, are un rol crucial în impresia pe care o lăsăm și influențează mesajele pe care le transmitem.
Prima impresie este greu de schimbat, așa că este mai bine să facem tot ce ne stă în putere ca ea să fie una favorabilă de fiecare dată. Multe lucruri contribuie la asta: postura corpului, expresia feței, mai ales dacă este una caldă, deschisă, luminoasă, tonul vocii și cuvintele pe care le folosim dar și modul în care arătăm. Hainele potrivite purtate la momentul și ocazia potrivite fac diferența, la fel și aspectul îngrijit al părului, feței și mâinilor. Mai ales în cazul nostru, al femeilor, cerințele sunt foarte înalte, pur și simplu orice altceva decât un aspect frumos este de neconceput.
Ați observat că sunt acele femei care arată mereu ca ”scoase din cutie”? Nu doar machiajul lor este impecabil sau coafura, dar și hainele, bijuteriile și pantofii.
Care să fie secretele de îngrijire ale hainelor și accesoriilor care contribuie la un look ”WOW”?
Am stat să mă gândesc serios la asta și până la urmă mi-am dat seama că sunt 9 factori importanți care pot face diferența între haine de damă care arată banal și haine care arată fenomenal.
1. Folosirea uscătorului
Am auzit foarte mulți cunoscuți de ai mei lăudând această invenție minunată care este uscătorul de rufe, mai ales persoanele care au copii. Și, deși sunt de acord că este bine să scapi de grija întinsului de rufe și a uscării lor, mai ales când nu ai un spațiu corespăunzător pentru asta, minunata invenție nu este pentru mine.
Pur și simplu știu cât de mult afectează forma, țesătura și culoarea hainele, și nu mi-aș dori să îl folosesc. Poate că l-aș folosi într-o situație de urgență, dar altfel – nu.
2.Frecvența spălărilor
Cu toții știm cât de improtantă este igiena iar asta se aplică și în cazul hainelor. Când sunt murdare sau au fost purtate o zi întreagă, ele trebuie neapărat să fie spălate. Dar există și o parte negativă în asta. Dacă ne spălăm hainele mai des decât este nevoie, ele ar putea să aibă o durată de viață mai scurtă decât ne-am dori sau să nu mai arate atît de bine în scurt timp.
Și totuși, uneori putem să luăm decizii care să reducă frecvența spălărilor. De exemplu, dacă știm că avem de făcut o activitate care ar putea genera pete, cum ar gătitul sau hrănitul copilului, să ne schimbăm de hainele ”de stradă” și să rămânem într-o ținută confortabilă, de casă, care s-ar putea curăța mai ușor sau după care n-am plânge dacă se pătează.
https://answear.ro/m/mango?gen=Femei&sort=popularityLa fel dacă ieșim la plimbare prin ploaie, ne-am putea proteja blugii Mango de stropii de noroi, cu cizme lungi, de cauciuc și hainele cu o pelerină impermeabilă. Iar dacă ne luăm și umbrela, avem o ținută șic pentru vreme de toamnă.
3.Temperatura potrivită
Temperatura este foarte importantă fie că vorbim de spălarea hainelor sau de uscarea lor iar eticheta ne poate oferi informații prețioase legate de acest aspect. Mereu ajută să vedem la ce temperatură recomandă producătorul să spălăm un produs, asta dacă avem voie să-l spălăm și nu cumva trebuie curățat doar chimic, dacă avem voie să îl călcăm și toate celelalte instrucțiuni.
Sigur, după ceva experiență în treburile casnice, ne va fi ușor să ne dăm seama ”din ochi” ce trebuie să facem, este clar că lenjeria de pat se spală la temperatură mare iar hainele mai delicate la 30 de grade, după cum este de la sine înțeles că nu vom călca la temperatura maximă o bluziță subțire din satin, dacă nu vrem să rămână pe talpa fierului.
4.Spălare manuală
Mașina de spălat este cea mai bună prietenă a unei femei în zilele noastre, ea ne scapă de chinuri greu de închipuit prin care au trecut mamele și bunicile noastre spălând de mână, în albie, și storcând rufe grele pline de apă. Cu toate astea, uneori folosirea ei nu este indicată.
Hainele delicate, din materiale pretențioase, cum ar fi mătasea, sau lenjeria fină, din dantelă, nu se aruncă de-a valma în mașina de spălat împreună cu tricourile de bumbac, ci se spală separat, pe rând, în apă călduță și cu un șampon delicat, pentru a rămâne frumoase ca la început.
5.Depozitarea corectă
Hainele au nevoi diferite iar dacă le înțelegem și le respectăm, ele ne vor însoți mult timp. De exemplu, paltoanele de damă au nevoie să stea frumos fiecare pe umerașul lui, dar puloverele pufoase sau rochiile tricotate NU.
Este esențial să renunțăm la obiceiul dăunător de a atârna tricotajele. Așa nu facem decât să le stricăm forma, pentru că ele sunt grele iar când atârnă, se deformează. În schimb, le poți împături frumos și să le pui pe raft, ca să te bucuri din plin de căldura și moliciunea lor întreg sezonul rece.
6.Întreținerea încălțămintei
Se spune că pantofii sunt cartea noastră de vizită și nu are cum să nu fie adevărat. Pantofii murdari sau tocurile scâlciate pot strica o ținută altfel perfectă. Este esențial să avem grijă și de încălțămintea noastră la fel cum avem grijă și de haine.
Pentru că îmi plac pantofii din piele întoarsă și mereu am avut o slăbiciune pentru ei, m-am confruntat cu situația în care nu știam cum să-i curăț de praf sau de murdărie. Așa am aflat că cel mai bun mod este de a-i curăța blând cu o periuță și șampon delicat, periând în aceeași direcție. Este un truc care funcționează de fiecare dată.
7.Curățarea bijuteriilor
Că tot vorbeam de slăbiciuni, bijuteriile se numără printre ele. Îmi plac mult în special cele din argint. Singurul lucru care nu îmi place la ele este că uneori se pot ”înnegri”. Ca să le curăț și să le redau strălucirea, am încercat de-a lungul timpului mai multe metode, dar preferata mea este cea cu bicarbonat de sodiu. Lustruiesc ușor bijuteria cu pastă din bicarbonat de sodiu și apă, iar ea va fi frumoasă din nou.
8.Momentul potrivit
Fiecare articol din dressing-ul nostru poate fi perfect într-un anumit moment și un adevărat dezastru la momentul potrivit. Ce vreau să spun? Pantofi cu toc purtați pe munte, de exemplu. Sau o rochie elegantă într-o vizită prin gospodăria de la țară. Sau haine ”bune” purtate la curățenia generală.
Sunt momente în care știm că ne vom murdări iar cel mai înțelept este să alegem niște haine care se pretează la așa ceva sau după care nu o să ne pară foarte rău dacă ceva se întmplă cu ele.
9.Atitudinea face diferența
Nu în ultimul rând, mai importantă decât hainele și accesoriile pe care le purtăm, atitudinea noastră face diferența. Întotdeauna. O haină despre care știm că ne vine bine și în care simțim că putem cuceri lumea, va fi întotdeuna cea mai bună investiție pe care o putem face.
Un zâmbet este cel mai frumos accesoriu pe care-l putem purta la o ținută spectaculoasă iar o fire deschisă și prietenoasă îl vor completa întotdeuna.
Îmbrăcată în cea mai frumoasă rochie elegantă nu-ți mai rămâne decât să te te bucuri de prezent și să îți exprimi recunoștința pentru toate lucrurile bune din viața ta.
Secretul tău pentru a arăta mereu impecabil care este?
Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.
Comments
Fain articolul și îmi place mult și poza cu tine 🙂
Multumesc mult, ma bucur tare