Super Blog

Cel mai dulce dulce – natural și sănătos

– Bună eu sunt Raluca și sunt dependentă – aș spune eu, cam cu jumătate de gură și încercând să îmi fac curaj, în fața unei săli cu oameni așezați cuminți în cerc, fiecare pe scăunelul lui.

Bună, Raluca! – ar răspunde corul de la întâlnirea dependenților.

Pentru că da, este adevărat. Deci, bună, eu sunt Raluca și sunt dependentă. Nu, nu sunt dependentă nici de alcool, nici de jocuri de noroc, nici de țigări iar de cafea m-am lăsat de mai bine de un an.

Sunt însă dependentă de conversații frumoase, de optimism, de oameni buni, de locuri minunate, de cărți și, cea mai vinovată dependență dintre toate, de dulciuri.

Îmi plac dulciurile și, slavă Domnului, până la vârsta asta am mâncat de toate, din plin, fără diete, fără restricții. Nu știu prea multe sortimente de dulciuri care să-mi fi scăpat mai ales că, fiind atât de curioasă, imediat când apare ceva nou – trebuie să-l încerc.

Vine însă un moment, tot cu vârsta, probabil, în care realizezi că trebuie să fii mult mai atent cu sănătatea ta și ceea ce îi oferi corpului tău. Iar dulciurile tradiționale pe bază de zahăr, nu sunt cu siguranță o opțiune sănătoasă pe termen lung și trebuie consumate cu multă moderație.

Ideea de a renunța a desert nu îmi surâdea, așa că mi-am propus să caut cea mai delicioasă și sănătoasă alternativă. Ceva natural, hrănitor, fără chimicale, fără zahăr, fără coloranți și conservanți dar cu un gust dulce și bun. Este oare posibil așa ceva. Sigur că da. Nu după multă vreme, am și găsit ceea ce căutam, dulcele perfect și sănătos – de la Melinis.

Dar ce este Melinis?

V-am spus că sunt foarte curioasă, iar Melinis este un concept cu totul nou, care nu este nici miere nici dulceață dar le combină de minune pe amândouă. Este un dulce din ingrediente naturale, miere, petale de trandafiri și fructe crude, obținut printr-o metodă unică de preparare lentă, la temperaturi de 35 de grade, care combină bunătatea mierii cu sănătatea fructelor, păstrându-le intacte proprietățile și vitaminele. Sună minunat, nu-i așa?

Mai ales că au așa de multe sortimente absolut delicioase care te îmbie să le încerci: cu vinșine, cătină, trandafiri, pere, zmeură, gutui sau afine, Melinis poate deveni noul tău dulce preferat, la fel cum a devenit și al meu.

Melinisul de cătină mi se pare absolut perfect pentru perioada de toamnă, când imunitatea noastră are nevoie de întăriri.

Știm cu toții cât de benefică este cătina pentru sănătate și imunitate, iar în combinație cu mierea pură și sănătoasă, ne va menține sănătoși și energici. Acest super-aliment este renumit pentru efectele lui benefice asupra organismului, de la creșterea imunității, la reducerea stresului și prevenirea îmbătrânirii.

Răceala de sezon nu mai are nicio șansă în fața acestui amestec inafilibil de miere și cătină, ca să nu mai vorbim de gust! În plus, cătina are și proprietatea de a proteja sănătatea inimii. Consumată constant, ea ține la distanță bolile cardio-vasculare.

Însă preferatul meu cu gust de copilărie este cu siguranță Melinisul de trandafiri. Are pur și simplul gustul soarelui și al verilor petrecute la țară, miroase ca în grădina bunicii și mă poartă înapoi în timpurile fericite, fără griji.

Combinația de miere de salcâm și trandafiri de dulceață aduce înapoi gustul copilăriei, pe care-l credeam pierdut în aceste vremuri agitate.

Și nici nu este de mirare că trandafirii au un gust așa de bun, sunt îngrijiți cu mare migală și aleși cu mare atenție de către producător, pentru a avea același gust deosebit și neschimbat.

Pentru mine, melinisurile sunt varianta ideală pentru desert, mai ales că le pot consuma ca atare și mă pot bucura de gustul lor bun sau le pot combina în fel și chip adăugându-le în alt preparat. O linguriță de melinis de vișine în budinca cu semințe de kia schimbă cu totul gustul iar banalul orez cu lapte este înviorat din câteva lingurițe de melinis de afine sau zmeură.

Ce să mai, este așa de bun că aș mânca melinis pe pâine, la propriu.

Tu ai încercat până acum gama Melinis?

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *