Super Blog

Ritualul verde de hidratare și înfrumusețare

E seară și a fost o zi plină de peripeții care se pregătește de final. Am un moment de liniște și privesc pe fereastră cu o cană de ceai în mână: luna este în descreștere, cerul este ca de cerneală și în jur este, în sfârșit!, liniște. Simt cum calmul mă cuprinde și pe mine.

Tocmai închei o zi lungă, cu muncă, activități casnice, joacă în parc, plimbat cu trotineta și spus povești înainte de culcare. Fetița mea a adormit astăzi devreme și, după ce îi spun noapte bună și o așez mai bine în mijlocul patului, mă pregătesc și eu pentru un mic răsfăț și puțin timp pentru mine.

Mă demachiez cu apă micelară și dau drumul la robinet ca să îmi pregătesc o baie cu sare și multă spumă parfumată. Mă uit în oglindă și pielea mea pare a-mi spune că are nevoie de mai multă hidratare. Într-adevăr, uit de multe ori să bea atâta apă câtă ar trebui. Din fericire, știu ce am de făcut și ce mă poate ajuta: un mic ritual de răsfăț și relaxare.

În timp ce îmi pregătesc cada, aprind în baia mică multe lumânări parfumate. Pentru că este seara, deci am nevoie să mă liniștesc și să mă pregătesc pentru somn, am ales lumânări cu aromă de lavandă. Se asortează foarte bine cu gelul meu de duș cu aromă de Iris de la Bottega Verde.

sursa foto: bottegaverde.ro

Inspirat din ritualurile japoneze de curățare a pielii cu petale de iris, acesta miroase a primăvară, a adieri ușoare și a seri călduțe petrecute afară și îmi alungă toată oboseala de peste zi, lăsându-mă calmă și senină, în cada mea plină cu spumă, în timp ce ascult muzică relaxantă și susurătoare.

După ce termin ritualul îmbăiatului, mă înfășor într-un prosop mare și, în timp ce mă șterg, mă gîndesc la creme de corp. Pielea mea are nevoie de îngrijire completă și delicată, așa că aleg crema din aceeași gamă, cu miros înnebunitor, care aduce vacanța și soarele înapoi.

Pentru față, aleg o cremă de noapte puternic hidratantă, cu extracte botanice și colagen marin, pentru ten matur, care acționează ca o mască în timpul nopții și garantează o față radioasă, catifelată, hidratată și cu un plus de fermitate.

Un ten curat și luminos poate arăta foarte bine doar cu puțin machiaj, simplificând astfel rutina zilnică și păstrând aspectul frumos și natural al chipului. Personal, eu cred că less is more în materie de make-up și că nimic nu poate concura cu un ten sănătos.

Gata, m-am spălat, m-am cremuit, mai rămâne să îmi pun pijămăluțele de satin și să îmi pieptăn părul care toată ziua e pedepsit să stea în coadă sau prins în vârful capului. Ah, am uitat ceva! Parfumul. Mă parfumez după fiecare baie, fără excepție, indiferent că ies sau nu din casă și nu mă simt deloc completă fără stropul meu de aromă.

Îmi plac la nebunie aromele florale, așa că am ales unul cu trandafiri și iasomie, cu un nume absolut perfect: Always summer. Este parfumul care aduce vara înapoi. Pulverizez un singur puf și deja simt căldura soarelui, văd marea, miros valurile sărate și mă simt din nou ca în vacanță.

sursa foto: bottegaverde.ro

Curată și revigorată, mă așez pe canapea în living cu gîndul să mai stau puțin și poate chiar să mai citesc câteva pagini din cartea mea preferată. Soțul meu mă complimentează și eu îi zâmbesc fericită, bucuroasă că ritualul meu de frumusețe dă rezultate așa de repede.

– Ce miroase așa frumos? mă întreabă el curios.

– Eu, îi spun râzand. Și noile mele cosmetice de la Bottega Verde, adaug.

– Ce e Verde? îmi zice el cu o privire confuză.

– Bottega Verde este un brand italian cu produse naturale, inspirate de natură, netestate pe animale și cu 45 de ani de experiență în industria beauty. Este un adevărat etalon în domeniu!

– Iubita mea, sună extraordinar, dar la ce mă ajută dacă nu au nimic pentru bărbați? Ce, noi nu avem nevoie de îngrijire specială?!

– Haha, de data asta nu ai dreptate. Privește aici: o gamă foarte mare și variată de cosmetice bărbați. Orice îți poți dori, găsești aici, la o calitate excepțională.

– Aaaa, hai să vedem, îmi spune el luându-mi telefonul din mînă și chicotind ca un copil care a primit jucării noi. Îl aud mormăind încântat și deja mi-am pus în gând să îi iau și lui un set cadou foarte cool și fresh, atunci când voi da următoarea mea comandă. Iar asta se va întampla foarte curînd, pentru că deja am mai pus ochii pe un ser contur de ochi, niște rujuri și un tratament pentru păr.

Îngrijire perfectă chiar de la mine de acasă

Toate obiceiurile noastre s-au schimbat în contextul pandemiei iar noi a trebuit să ne adaptăm și să găsim cele mai bune soluții pentru a fi afectați cât mai puțin și pentru a ne menține calitatea vieții la nivelul la care eram obișnuiți.

La unele lucruri a trebuit să renunțăm, la vacanțele în străinătate, la petreceri cu mulți oameni, la ieșiri dese în locuri aglomerate cum ar fi concertele dar, în același timp, am câștigat altceva în schimb.

Am primit mai mult timp pentru a fi cu familia, mai mult timp pentru noi, pentru hobby-urile noastre, pentru a le dezvolta pe cele existente și pentru a ne descoperi pasiuni noi, am primit ocazia de a nu mai fi atât de stresați și atât de pe fugă.

De când lucrez de acasă, încă din martie, de la începutul pandemiei, lucrurile s-au schimbat în programul meu zilnic. Nu mă mai trezesc de dimineață pentru a pleca la birou, nu mai alerg după autobuze, nu mă mai stresez că voi întârzia. La 7:00 mă trezesc și la 8 sunt gata de treabă, am chiar și timp pentru o mică rutină de dimineață, care implică yoga, afirmații pozitive și un pahar mare de apă.

Alte aspecte ale acestei situații însă, sunt pline provocări. Fetița mea este mică și are nevoie de multă atenție și îngrijire, jobul meu mă solicită destul mult iar treburile casnice trebuie făcute și ele de cineva. Îmi lipsește atmosfera prietenoasă de la birou, îmi lipsesc colegele mele și, pentru că nu mai trebuie să mă îmbrac și să mă aranjez pentru a ieși în lume, am tendința de a amâna aceste obiceiuri care mă fac să mă simt bine, mă bucură și mă înfrumusețează.

Cu toate astea, sunt conștientă de importanța acestui timp pe care mi-l dedic și a impactului pe care îl are asupra fizicului și psihicului meu, așa că nu sunt dispusă să renunț la el, oricât de multe lucruri aș avea de făcut.

Cu ajutorul cosmeticelor de la Bottega Verde, mă pot ocupa de toate aspectele îngrijirii corpului, feței și părului chiar la mine acasă, fără a mai apela la altcineva. Îmi pot transforma baia în oază de relaxare iar acolo să mă bucur de arome minunate și tratamente plin de răsfăț.

Aceste momente mă fac fericită, mă fac să mă simt bine cu mine și îmi redau optimismul și încrederea în viață.

Tu ai folosit până acum cosmeticele de la Bottega Verde?

Acest articol a fost scris în cadrul competiței Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Orient

November 6, 2020