Super Blog

Fares presară magie peste zilele obișnuite

Este luni și este dimineață. Toată casa doarme iar eu m-am trezit înaintea alarmei, fericită să încep o nouă săptămână dar și gânditoare la tot ceea ce am de făcut. Ocupată, îmi planific în minte cum mă voi achita cu succes de toate sarcinile iar în același timp îmi propun să rămân calmă și zen.

Primul lucru pe care-l fac este să beau un pahar mare de apă, care să îmi stimuleze metabolismul și să mă ajute să îmi încep cu bine ziua.

Apoi, pun apă la încălzit și mă uit în dulăpiorul meu cu ceaiuri. Vreau să aleg aroma potrivită pentru această dimineață. Am în față noile ceaiuri de la Fares, marca preferată de ceai a întregii familii, în cutiile lor frumoase și atrăgătoare, care oglindesc calitatea din interior. Cu 90 de ani de experiență în care încontinuu își îmbunătățesc rețetele, cei de la Fares oferă românilor remedii naturiste de calitate indiscutabilă.

Am început să beau mult mai mult ceai în ultimul an, iar asta nu a fost o întâmplare. Am decis să renunț la cafea, care mi-era tare bună prietenă dar din care beam mult prea multe cești în fiecare zi ca să fie un lucru bun. În timp, m-am împrietenit cu ceaiul și nu mai concep nicio zi fără el, gustul lui bun și proprietățile lui pline de sănătate.

Astăzi mă hotărăsc să încep ziua cu ceaiul Vigoare. Cu măceșe și ghimbir, acest ceai natural este exact ceea ce am nevoie pentru a transforma o zi, din banală, în extraordinară. Pun plicul în cană fierbinte și mă pregătesc pentru o doză bună de energie.

Pe măsură ce conținutul plicului se eliberează în apa fierbinte, simt aroma minunată a celor două ingrediente cum se împletește și se completează armonios. Nota picantă a ghimbirului se îmbină foarte bine cu gustul dulce acrișor al măceșelor, făcând acest amestec potrivit pentru a obține mai multă energie pe timpul zilei.

Iau cana călduță în mâini și mă bucur de gustul bun și natural, în timp ce îmi umplu mintea cu gânduri pline de recunoștință pentru toate lucrurile din viața mea și pentru noua șansă ce mi se oferă sub forma unei alte zile.

Mă simt revigorată, odihnită, energizată – capabilă să fac față tuturor provocărilor cu brio.

Îmi place îmi să beau ceaiul simplu, pentru a simți nealterate gustul și aroma. Pentru soțul meu însă, care preferă ceaiul îndulcit, voi adăuga în cană o linguriță de miere naturală (primită cadou de la rudele noastre care au stupi) și o feliuță de lămâie.

Treaba nu așteaptă după nimeni, așa că mă apuc repede de ceea ce am de făcut, strâng puțin prin casă, fac un pic de curățenie apoi îmi iau laptopul și mă apuc de lucru. N-aș fi crezut niciodată că este posibil să lucrezi atâtea luni de acasă încontinuu, dar iată că nu doar că m-am obișnuit cu noua situație dar începe să îmi și placă.

Poate fi provocator să lucrezi de acasă pentru că trebuie să jonglezi cu responsabilitățile jobului dar și cu cele casnice și cu cele de părinte (în cazul meu). Cu toate astea, mă simt mai confortabil în această situație, mai odihnită și aleg să apreciez părțile pozitive pe care pandemia le-a adus, una dintre acestea fiind timpul în plus pe care-l petrec cu soțul și cu fetița mea.

Timpul trece cu repeziciune în timp ce rezolv sarcini de tot felul una după alta, particip la ședințe și îmi fac treaba cât pot eu de bine. Este deja ora 3 și nu mai durează mult până când voi putea să închid laptopul și să ieșim afară, la joacă. Cu toate astea, simt că mă încearcă o ușoară oboseală, așa că apelez la un mic secret: Ceaiul Mireasmă.

Cu aromă de busuioc și lămâie, este ceea ce am nevoie pentru un mic răsfăț care să mă motiveze să continui. Busuiocul românesc și ușor picant, se împletește foarte bine cu exotica lămâie, oferindu-mi un moment de plăcere și liniște în ziua aglomerată.

Pe nesimțite, ceasul arată ora 5 și e vremea să pun laptopul la loc în dulap, ca să nu mă tenteze să lucrez peste program. Mănânc ceva cu fetița mea, ne îmbrăcăm și ieșim afară, cu trotineta, cu tricicleta, cu mingea sau doar în parc, la leagăne și tobogane.

Ne întoarcem fericite și obosite, facem baie și ne pregătim să încheiem încă o zi frumoasă. După ce fetița mea a adormit, mă pregătesc să scriu pe blog un nou articol.

Când este linște în casă și noaptea s-a lăsat iar eu am în sfârșit puțină liniște, acesta este momentul meu de tihnă așa că aleg să savurez ceaiul meu preferat, cu mușețel și trandafir. Este perfect pentru a fi consumat seara, este liniștitor și parfumat, numai bun după o zi încărcată, iar mie îmi dă o stare de bine și împlinire.

Mie îmi plac foarte multe noile ceaiuri de la Fares, ele mă însoțesc pe tot parcursul zilei, în diferite momente, îmi dau energie, mă ajută să continui când cred că nu mai am putere și mă alină când am nevoie de un moment de tihnă.

Ceaiurile de Fares presară magie peste orice zi obișnuită, ele se asortează foarte bine cu activitățile mele cotidiene, cana de ceai însoțește întotdeuna cartea pe care o citesc, articolul pe care îl scriu, finalul ședinței mele de yoga, se asortează cu practicile mele, cu lumânările mele parfumate, cu firea mea optimistă și dorința de a-mi construi o viață plină de lucruri pozitive.

Tu la ce ”asortezi” o cană de ceai?

Articol scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *