Super Blog

Mese gustoase și sănătoase în familie cu Băcănia Tei

Mâncarea reprezintă multe lucruri în viața noastră, nu este doar combustibilul care ne pune în mișcare și ne ajută să ne îndeplinim sarcinile de zi cu zi.

Pe lângă faptul că este sursă de hrană și energie, ea ne apropie de cei dragi nouă și înseamnă companie, înseamnă dragoste, înseamnă timp de calitate cu cei pe care îi iubim și aduce un prilej de bucurie în viața noastră, fie că este vorba de o sărbătoare, un prânz cu prietenii sau de o cină într-o zi obișnuită.

Vă puteți imagina că vă duceți duminica la părinți și nu este o masă plină cu de toate în jurul căreia să vă adunați, să povestiți, să dezbateți ce s-a mai întâmplat, o masă în jurul căreia să râdeți?

Cum ar fi dacă mama n-ar mai găti sarmale de sărbători, tu n-ai mai face clătite cu gem iar bunica n-ar mai pune murături? Nu-mi pot imagina nimic mai trist de atât.

sursă foto: arhiva personală

Toate sărbătorile, toate reuniunile, toate întâlnirile noastre includ această componentă delicioasă: mâncarea. Chiar și o familie la început de drum se întemeiează tot în fața unei mese încărcate. Așa este la noi, la români. Și cred că asta este minunat, pentru că ne face să fim unici, ne face ceea ce suntem cu adevărat.

În acest context al globalizării, în care piața este invadată de magazinele mari în care de obicei găsești mai mult produse străine și mai puțin produse autohotone, este tot mai greu să găsim gusturile românești care ne sunt atât de dragi.

Roșiile nu au niciun gust, brânza nu știi sigur din ce este făcută – care este soluția pentru a face rost de mâncare sigură și sănătoasă?

Din fericire, există o alternativă la hrana mult prea procesată iar ea ne este livrată (chiar la propriu) de Băcănia Tei – care aduce înapoi gustul legumelor de la țară.

Băcănia Tei încurajează și sprjină producătorii locali, mergând direct la ei și alegând cu atenție cele mai bune produse și cele mai bune fructe și legume, pe care apoi le livrează direct la tine acasă, în București sau în Ilfov (în restul țării livrându-se doar produse neperisabile – pentru siguranța ta și garantarea calității).

Calitatea mâncării pe care o consumăm este foarte importantă, de aceea Băcănia Tei se asigură că fructele și legumele au fost crescute așa cum trebuie, iar poducătorul este plătit corect. Astfel, ne putem bucura din nou de gustul pâinii de casă, așa cum o face și bunica pe care n-o vizităm în fiecare zi, din păcate, de gustul de pui crescut natural, de lădițe cu fructe și legume, de lactate naturale și multe alte bunătăți.

M-am bucurat foarte mult când Băcănia Tei m-a invitat la o degustare și am fost foarte plăcut surprinsă de varietatea lor mare de produse naturale și proaspete de pe site.

În plus, produsele lor au ajuns extrem de repede, lucru care m-a surprins, pentru că foarte mulți livratori strâmbă din nas când aud că eu nu mai locuiesc în București, ci în Ilfov.

Sursă foto: arhiva personală

Ne plac mâncărurile bune și bogate, mâncăm de toate la noi în familie, mai ales carne, legume și lactate și ne place să ne bucurăm de mese copioase. Băcănia Tei este aliatul nostru pentru ingrediente locale, de calitate. Mai ales în acest context al pandemiei, livrarea acasă este foarte importantă la fel și plata cu cardul, lucuri nu doar permise dar și încurajate de Băcănia Tei.

În video-ul de mai jos v-am arătat ce bunătăți am ales de pe site și ce am gătit.

În mod ideal, aș căuta rețete elaborate, cu ingrediente complicate și aș petrece multe ore în bucătărie, gătind și pregătind. Realitatea este, însă, alta. Lucrez 8 ore de acasă și am un copil de 2 ani si jumătate care vrea 100% atenție. Timpul meu este limitat și rețetele complicate sunt ceva ce încerc destul de rar, exact din acest motiv.

În majoritatea zilelor am nevoie să pregătesc masa repede, să iasă ceva bun pe placul familiei mele și să îmi lase timp și pentru alte activități, cum ar fi timpul de calitate petrecut împreună.

Așa că ingredientele pe care le-am ales au fost simple dar foarte gustoase: carne, roșii, brânză, ceapă roșie, cașcaval și pâine integrală.

Am ales să pregătesc carnea de porc în puțin ulei și să o asezonez doar cu puțină sare și usuroi, ca să nu-i alterez gustul iar alături i-am pus o mămăligă mare, mujdei și o salată cu roșii, ceapă și brânză.

Sursă foto: arhivă personală

Am fost foarte încântată de pâinea cu maia de la MamaPan pe care am primit-o, o pâine din făină integrală, fără drojdie, dospită natural cu maia și cu susan negru. A fost într-adevăr o pâine foarte compactă, foarte gustoasă – cum n-am mai mâncat de mult și cum nu prea găsești în magazinele obișnuite.

Sursa foto: bacaniatei.ro

A mers foarte bine la cartofii prăjiți peste care am pus cașcaval Nucet cât erau încă fierbinți, un gust minunat, plin de bunătatea laptelui.

Traversăm o perioadă dificilă pentru toată lumea și este important să ne susținem unii pe alții. De aceea, alegând producători locali, ajuți o familie, la fel ca a ta, să se susțină și să meargă mai departe.

De asemenea, când există cerere va apărea și oferta, așa că încurajând micii producători și cumpărând de la ei, produsele tradiționale, sănătoase și produse pe plan local, vor continua să existe.

Iar tu poți contribui ca și copilul tău să mănânce alimente simple, neprocesate mai mult decât este nevoie și să se bucure de gusturile românești, așa cum ai făcut și tu în vremea fericită a copilăriei tale.

Cu Băcănia Tei, ești sigur că primești rapid produse proaspete și calitative și, în același timp, îi ajuți pe micii producători să nu piardă lupta cu lanțurile de hypermarketuri.

Iar ceea ce este și mai important este că tu te bucuri de gustul natural al fructelor, legumelor, lactatlor, cărnii și a tuturor celorlalte alimente pe care le includem în alimentația noastră zilnică.

Tu de unde îți procuri alimentele sănătoase?

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *