Super Blog

Visurile devin realitate cu Frisomat

Am norocul să fac parte dintr-o familie în care toți membrii ei sunt foarte talentați și pasionați. Cu toții avem hobby-uri și ne considerăm creativi, fiecare în felul nostru specific. Ne place să ne încurajăm unii pe alții, să ne susținem, să discutăm, să găsim idei împreună și să ne ajutăm – atunci când se poate și cu orice se poate.

Mie îmi place să scriu, să citesc și sunt pasionată de dezvoltare personală, mama mea are un atelier de aranjamente florale și decorațiuni, tatăl meu este pasionat de artă și desen, iar soțul meu este pasionat de Airsoft.

Pentru că eu sunt persoana care are cuvintele și creativitatea mereu în buzunar, tot timpul sunt consultată când vine vorba de promovare și de găsirea unor soluții pentru tot felul de situații.

Cea mai recentă provocare mi-a fost lansată de soțul meu. El este un împătimit al acestui sport care se numește Airsoft, care este un joc sportiv în timpul căruia participanții simulează misiuni militare. Au replici ale unor arme adevărate dar care trag cu bile, au stații pentru comunicare, echipamente complete de protecție și tot ce le mai trebuie – de parcă ar fi militari adevărați.

Sursă foto: arhiva personală

Soțul meu este comandatul unei echipe și, de curând, m-a anunțat că își dorește să construiască un teren de Airsoft indoor unde să poată organiza aceste jocuri, indiferent de anotimp și condițiile meteo.

Iar acum era rândul meu să găsesc o soluție pentru acest teren acoperit, în care să se poată juca în voie cel puțin 50 de împătimiți ai acestui sport.

Este nevoie deci, de o suprafață mare, deschisă, cu o structură ușoară și flexibilă, care să poate fi construită relativ repede. Tot explorând opțiunile noastre am gândit un proiect de hală metalică pentru care să putem obține finanțare europeană.

Sigur, pentru asta este nevoie de un proiect prealabil și de consultanță de la o firmă specializată dar, dacă tot am pornit pe acest drum, vrem să facem ceea ce este nevoie pentru a ne îndeplini acest vis de a avea o mică afacere și de a oferi o opțiune viabilă și sigură de recreere pentru toți pasionații acestui sport de nișă.

Sursă foto: frisomat.ro

Așa că ne-am hotărât: vom construi o hală metalică. Dar pe cine să alegem pentru a construi durabil și cu încredere? Apoi mi-am dat seama că aceasta este partea cea mai simplă.

Când vine vorba de construcții metalice, primul meu gând zboară la Frisomat – inovatorii în construcții metalice. O sală de sport și agrement de la Frisomat este exact ceea ce avem nevoie.

Mai ales că Frisomat are peste 24 de ani de experiență în domeniu, inclusiv în proiecte cu finanțare europeană, suntem siguri că am ales partenerul potrivit.

De ce am ales să construim cu Frisomat?

  • Pentru că este un sistem constructiv modular și poate fi personalizat în funcție de nevoile noastre, iar posibilitățile de îmbinare sunt diverse.
  • Timpul de construcție este mai redus față de o construcție clasică iar costurile sunt mai reduse. Cum nu ne dau banii afară din casă, fiind și la început, am optat pentru acest tip de construcție, cu elemente constructive ușoare dar rezistente. În primăvară cel mai târziu, când poate și restricțiile se vor mai relaxa, ar trebuie să avem primul joc de inaugurare – yey!
  • Niciunul dintre noi nu are vreo specializare în contrucții, așa că este minunat că întregul proiect este proiectat, produs, transportat și montat de Frisomat iar noi ne bucurăm de expertiza lor pe tot parcursul proiectului.
  • Mai mult, suntem bucuroși că putem integra elemente opționale acestei construcții, pentru că noi avem nevoie de foarte multe. În primul rând avem nevoie de uși foarte mari prin care să putem integra în sală toate recuzita noastră: construcții de OSB, cauciucuri ba chiar și vehicule cu aspect militar. Apoi, vom avea nevoie de un generator de fum și, cum ne gândim ca întreaga acțiune să se desfășoare pe mai multe etaje, avem nevoie și de scări interioare și platforme.

Frisomat are foarte multe proiecte de succes, în multe tipuri de construcții, hale industriale, hale agricole și săli de sport și agrement. Povestea de succes care ne-a impresionat este cea a celor de la TNT Brothers, specialiștii în aviație de agrement și parașutism.

Am fost de multe ori acolo pentru a privi avioanele întrucât este situat relativ aprope de noi, tot în Ilfov, în comuna Clinceni, însă doar recent am aflat că hala care adăpostește aparatele de zbor și echipamentele acestor profesioniști este marca Frisomat.

Dacă au putut construi așa ceva pentru profesioniștii dintr-un domeniu în care nu este loc pentru greșeli, cu siguranță nu vor avea nicio dificultate în a construi terenul nostru acoperit de Airsoft.

Fericiți nevoie mare că am găsit o soluție atât de potrivită pentru visul nostru și că am găsit răspunsuri la toate întrebările ce ne-au frământat mult timp legat de construcția finală, rezistența ei și modul în care se va transforma, din proiect pe hârtie, în realitate – am dat șfară-n țară și am anunțat toată familia, ca să le primim urările de bine dar și ca să îi întrebăm dacă nu cunosc vreun arhitect foarte bun.

Mama mea, mai ambițioasă din fire, a fost foarte interesată de acest proiect. Ne-a pus o mulțime de întrebări și, mi-am dat seama că, o interesa afacerea noastră dar, și mai mult, o interesa dacă Frisomat realizează și altfel de proiecte metalice, tot la fel de ușoare, rapide și flexibile, tot la fel de convenabile ca și costuri dar…mai micuțe.

Astfel, tot discutând, ne-a mărturisit până la urmă că și ei i-ar plăcea să-și mute micul atelier într-un spațiu mai mare și magazinul, din online, în offline. Știam deja că spațiul de depozitare îi ridică dificultăți iar stocul de produse o dă (la propriu) afară din casă. În plus, produsele pe care le realizează sunt așa frumoase în realitate, că le-ar sta mult mai bine într-o vitrină, unde să poate fi admirate cum merită.

Așa că nu a durat mult până când s-a decis că are nevoie un spațiu comercial de la Frisomat.

Astfel că acum mai aveam o provocare pentru cei de la Frisomat. Încă o construcție dar nu una mare, cum este o sală de sport, ci una mai micuță, cât pentru..o florărie.

Aș, dar nu era nicidecum asta o provocare căreia Frisomat să nu-i facă față cu succes. Bineînțeles că au proiect și pentru așa ceva și că au mai realizat magazine și spații comerciale, oferindu-le spațiul pentru a deveni afaceri de succes (cum sunt, de exemplu, magazinele Pepco).

Standardele lor corespund cu ale noastre așa că am fost tare entuziasmați să aflăm că orice spațiu comercial pe care îl construiesc răspunde la următoarele cerințe, cruciale pentru florăria mamei:

  • Spațiul comercial este modern și atrăgător iar fațada este estetică și atractivă – lucru esențaial pentru noi căci o Florărie/Magazin de cadouri trebuie neapărat să fie cochet.
  • Accesul ușor pentru marfă este asigurat de o ușă mare, secțională, care facilitează livrarea produselor din partea furnizorilor
  • Lumina naturală asigurată prin luminatoare translucide integrate în aceoperiș, care înseamnă economie pentru noi și bucurie pentru flori care au nevoie de toată lumina. În plus, este esențial ca tot magazinul să fie scăldat în lumină plăcută care să dea o stare de bine orcui intră acolo.
  • Zona de depozitare – este esențială pentru păstrarea în cele mai bune condiții a produselor din stoc.
Sursă foto: frisomat.ro

Pas cu pas, prin muncă, perseverență și deschidere, ne aducem visurile mai aproape de realitate, mai ales atunci când descoperim că soluțiile potrivite există deja și ne sunt livrate de profesioniști cu experiență.

Tu cum alegi să îți transformi visul în realitate?

Articol scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *