Super Blog

Crăciunul nu este sărbătoare fără brăduțul de pe E-sarbatoare

Este jumătatea lui noiembrie iar în aer deja începe să se simtă…ceva. Miroase, desigur, a mâncăruri consistente de toamnă, a murături, miroase a frig și a vreme de stat în casă dar, mirosul de înghețat pe care-l simțim mai ales dimineața și seara, prevestește ceva. Miroase ca înainte de Crăciun.

Așa este. Nu a mai rămas mult până la perioada cea mai plină de magie a anului. Acest cuvânt poate părea prea mult dar, pentru mine, nu există altul mai potrivit pentru a descrie această vreme din an.

Este momentul în care gândul ne zboară la brazi de Craciun, la dimineața de 25 decembrie și la momentul în care toată familia este împreună, liniștită, senină, iar toți vor să descopere ce cadou au primit sau dacă…Moșul a venit și la ei. Pură magie, cu adevărat.

Momentul meu preferat din această sărbătoare este Ajunul și mai exact seara de ajun. Pur și simplu cred că nu există ceva mai minunat de atât. Felul în care mă simt în această seară, când împodobesc bradul, când ascult colinde, când am sarmalele deja în cuptor iar în casă începe să miroasă foarte, foarte apetisant – nu poate fi egalat de nimic.

În special, îmi place să îmi iau un moment de relaxare în această zi plină de sarcini și să privesc pur și simplu la un brad de Craciun, eventual cu o cană de vin fiert aromat în mână, să nu mă gândesc la nimic, doar să privesc luminițele clipocind și să simt recunoștință și pace.

Încă din copilărie, sărbătoarea mea preferată era, desigur, Crăciunul. Sigur, și Moș Nicolae anunța ceva cu entuziasm mai la început de decembrie, dar momentul și semnificația erau mai mici. În plus, mai mereu Moș Nicolae venea noaptea iar după ce mă bucuram dimineața de cadouri, constatam că este doar o altă zi agitată în care părinții se duc la lucru iar eu la grădiniță/școală iar asta…nu prea îmi convenea.

Ziua care îmi plăcea cel mai mult înainte de Crăciun era cea în care mergeam să luăm bradul. Îmi amintesc și azi cum am mers cu mama mea în piață și cum, după multe răzgândeli, ne-am decis până la urmă asupra unui brad greu, pe care l-am cărat anevoie până acasă, pentru că am ales unul mai mare decât aveam nevoie. Tot din acest motiv, a trebuit să tăiem o mare parte din el, atât de jos cât și din vârf, apoi să îl cioplim ca să poată intra în suport. O adevărată aventură!

Sursă foto: arhiva personală

Astăzi vremurile s-au schimbat iar eu de asemenea. Sunt mamă la rândul meu și nu îmi doresc nimic mai mult decât ca fetița mea să se bucure și ea de perioada sărbătorilor și să simtă cu adevărat ce înseamnă magia Crăciunului, dincolo de luminițe și cadouri.

Odată cu anii (și cu vârsta) am realizat că mult mai important decât ceea ce primim, este alături de cine împărtășim aceste momente minunate din an. Familia, prietenii, timpul împreună – acestea sunt adevăratele daruri pentru care sunt profund recunoscătoare și pentru care mulțumesc de fiecare dată.

Crăciunul este o perioadă care ne amintește și de valorile profund umane, ne îndeamnă să fim mai buni și, deși sună deja cam banal, totuși așa este: ar trebui să fim mai buni în fiecare zi. Dar nu suntem. Suntem grăbiți, distrați și uneori chiar indiferenți, nepăsători la cei din jurul nostru.

Așa că, putem folosi acest prilej pentru a reflecta, pentru a ne conștientiza comportamentele și pentru a determina ce înseamnă pentru noi să fim mai buni, ce putem face concret, cum putem să ne arătăm grija pentru ceilalți și pentru mediu înconjurător.

Iar pentru că schimbarea ar trebui mereu să înceapă din casa noastră, anul acesta am decis și eu să încep cu bradul de Crăciun. Pentru că îmi pasă de planeta noastră și de moștenirea pe care o lăsăm copiilor când vine vorba de ecologie, am decis să optez pentru un bradut artificial și să las brazii naturali sus pe munți, acolo unde le este locul.

În plus, sunt conștientă și de celelalte aspecte, mai practice, pe lângă faptul că ajut la menținerea sănătății planetei și a combaterii poluării. Voi alege cel mai frumos brad, așa cum îmi place mie, de fapt, cum îi place fetiței mele, pentru că ea decide acum, iar la anul tot ce voi avea de făcut va fi să îl scot de unde l-am depozitat și să-l pun frumos în suport.

Nu trebuie să mă mai stresez cu încă o cumpărătură, nu trebuie să-i mai aloc un buget în fiecare an. Și asta este valabil anul următor și anul următor și anul următor – v-ați prins voi. Pentru că durata de viață a unui brad artificial de calitate este foarte mare.

O să vă fac o mărturisire, mie nu prea mi-au plăcut niciodată brazii artificiali până acum, pentru că mulți dintre ei nu prea arătau ca un brad adevărat. Așa că eram cam sceptică.

Deci, unde să găsesc eu un brad cu aspect cât mai natural, frumos și durabil, astfel încât să nu trebuiască să cumpăr altul peste vreo doi ani?

Căutând și întrebând, am aflat că există alternative mult mai frumoase la brazii de plastic vânduți de-a valma în hipermarket-uri, în magazinele de bricolaj sau pe siteurile online gen marketplace. Unde? Pe E-sarbatoare!

Sursa foto: e-sarbatoare.ro

E-sarbatoare comercializează brazi artificiali premium, cu aspect, real, într-o multitudine de varietăți. Aici găsești brazi ninși, cu vâsc sau conuri, brazi 3D, brazi foarte bogați, brazi albi, argintii, violet sau chiar…negri, brazi cu iluminat, brăduți de decor dar și brazi uriași.

Până la urmă, bradul ar trebui să reprezinte familia la care se duce și fiecare este liber să îl aleagă pe cel care i se potrivește cel mai bine.

E-sarbatoare îți aduce magia Craciunului sub forma bradului perfect, care respectă cele mai înalte standarde de calitate și poate fi achiziționat fie din show-room-ul din București sau din magazinul online – fără riscuri și cu transport inclus.

Pentru fetița mea voi alege anul acesta brăduțul cu iluminat, de care știu că va fi foarte încântată. De abia aștept să îi văd fețișoara în Ajun când îl vom monta și când îi vom spune că o să îl împodobim împreună cu globuri frumoase, cu beteală sclipitoare, îngerași și portocale.

Soțul meu i-a promis că îi va monta un trenuleț în jurul bradului și sunt sigură că va fi tare încântată de întregul decor, precum și de cadourile pe care le va găsi sub el în dimineața de 25 decembrie.

Da, sărbătorile de iarnă aduc înapoi frumusețea plină de nostalgie a copilăriei, timpurile fără griji pe care le retrăim prin intermediul copiilor noștri și magia absolută a acestei perioade pe care o vedem și noi prin ochișorii lor inocenți, iar bradul este centrul de interes în aceste zile, pentru că în jurul lui se petrec fericirea, iubirea și toate momentele frumoase.

Tu de unde îți iei bradul de Crăciun?

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *