Super Blog

Obrazul subțire cu prevenția potrivită se ține

Am început să merg la sală cu mulți ani în urmă și a fost o decizie pe care am luat-o cu o ușoară teamă la început, așa cum simți de fiecare dată când încerci un lucru pe care nu l-ai mai făcut niciodată.

La cel moment mi-am spus că este esențial să găsesc o sală de sport care să aibă instructori buni, să fie modernă și bine echipată, să aibă clase de fitness care să mi se potrivească și, cel mai important pentru mine, trebuia să fie o sală de fitness care să aibă și să mențină o igienă impecabilă tot timpul – lucru necesar mereu, și atunci și acum, nu doar în vreme de pandemie.

Din fericire, sala la care mergea cu sfințenie prietena mea cea mai bună (și de care s-a îndrăgostit atât de tare încât a devenit și ea instructor de fitness) – era un astfel de loc.

Prima dată te opreai le recepție, unde erai invitat să încalți botoșei albaștri de unică folosință, fără de care nimeni nu avea voie să facă nici măcar un pas în interior. În vestiar, lăsai încățămintea de stradă în dulap și purtai doar pantofii sport speciali pentru sală, care nu au văzut în viața lor asflatul și strada. Baile și vestiarele erau mereu foarte curate și nu lipsea nimic din ce trebuia de acolo, iar sala în sine era mereu măturată, spălată, aerisită, iar recipientul de dezinfectant era plin tot timpul, ca să poți curăța echipamentele și să poți lucra în siguranță.

Sursă foto: Facebook Medicalshoppingg

Acestea au fost principalele motive pentru care am devenit clientă fidelă a acelui loc și pentru care m-am simțit motivată să exersez uneori și dimineața și seara, simțindu-mă confortabil și în siguranță.

Igiena a fost, este și va fi mereu importantă pentru mine, cu sau fără pandemie. Din păcate, ultimul an ne-a învățat pe pielea noastră ce se întâmplă dacă nu respectăm niște măsuri preventive de bază.

Cred că am devenit mai conștienți ca niciodată că avem nevoie să ne luăm anumite măsuri de precauție întotdeuna, indiferent de contexul mondial, dacă ținem la starea noastră de bine și la sănătatea care este atât de importantă.

În această perioadă stresantă și dificilă, au existat și părți bune. Am avut ocazia să reflectăm la comportamentele noastre, să realizăm ceea ce făceam greșit și ne punea în pericol sănătatea și chiar să adoptăm o serie de obiceiuri bune pe care să le integrăm de acum în viața noastră de zi cu zi.

O parte dintre aceste obiceiuri legate de igienă și prevenire îmbolnăvirii, pe care mulți dintre noi le-am integrat abia acum dar pe care ar fi indicat să le păstrăm toată viața, sunt:

 • să ne spălăm des pe mâini întotdeauna, pentru că știm niciodată ce virusuri sau bacterii am ”cules” de pe tot ceea ce am atins.
 • mască ar trebui să purtăm, nu doar acum când este obligatorie, dar de fiecare dată când știm că avem chiar și o ”banală” răceală – pentru a-i proteja pe ceilalți.
 • ar trebui să avem mereu dezinfectant în geantă sau în mașină pentru situații ”de urgență”.
 • să evităm aglomerația pe cât ne stă în putință. Chiar dacă poate mai întârziem 10 minute, dacă e prea aglomerat, să așteptăm următorul metrou, ca să ne ne înghesuim și să nu ne expunem inutil.
 • hainele purtate pe afară sau o zi întreagă în diverse locuri (birou, mijloace de transport etc.) ar trebui să meargă direct în coșul de rufe, chiar dacă ar mai putea trece drept curate pentru încă o purtare.
 • să atragem atenția personalului în situațiile în care nu respectă regulile. La salonul de înfrumusețare sau la consultația medicală sau la consultația medicală, cearceaful de hârtie ar trebui schimbat pentru fiecare pacient.
 • de asemenea, seringile, branulele și ale consumabile medicale care vor intra în contact cu organismul nostru, ar trebui să fie sigilate și desfăcute în fața noastră și putem să refuzăm actul medical dacă acest lucru nu se respectă.

Din fericire, pentru menținerea unei igiene impecabile în spațiile publice, există un aliat de nădejde la care toate clinicile, spitalele, centrele spa, sălile de sport și tot felul de alte asemenea locații, apelează: MedicaleShop.

Sursă foto: MedicaleShop

Medicale Shop este importator și distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate, cum ar fi mănuși chirurgicale, seringi de unică folosință, ace de seringă, gel de ecografii, consumabile de laborator (de exemplu, eprubete), articole de unică folosință cum ar fi botoși și halate de protecție, dezinfectanți medicali și articole din hârtie – toate produsele care ar trebui să existe în mod obligatoriu în orice clinică sau spital, private sau de stat , pentru a garanta siguranța pacienților și calitatea actului medical.

Cu peste 20 de ani experiență în doemniul medical și foarte multe licitații câștigate în sistem de stat, Medical Shop colaborează cu o multitudine de instituții publice și private: clinici, centre medicale, laboratoare și ambulanțe, saloane de înfrumusețare, ONG-uri etc, primării, centre de educație, centre sportive și multe, altele, garantând produse de cea mai bună calitate și protejând astfel sănătatea tuturor celor implicați.

Sigur, MedicaleShop, își îndeplinește misiunea prin asigurarea tuturor materialelor de protecție de înaltă calitate și ne ajută să ne păstrăm sănătatea. Dar și noi avem exact aceeași responsabilitate. Iată câteva dintre măsurile pe care le putem lua, nu doar în acest context ci și mai departe:

 • Niciodată nu poți să știi ce boală tocmai a avut interlocutorul tău și de unde te-ai putea ”căptuși” cu următoarea gripă. Păstrează distanța, la urma urmei, este necesar și să ne respectăm unul altuia spațiul personal și să nu ne băgăm în ”sufletul omului”.
 • Dezinfectează constant suprafețele care sunt atinse frecvent. De exemplu, noi păstrăm un spray cu dezinfectant la ușă și pulverizăm din belșug pe clanță și pe mâini de fiecare dată când intrăm în casă
 • Când strănuți sau tușești, nu pune mâna la gură ci folosește cotul, ca și cum ai avea o mică trompă de elefant. Microbii vor rămâne acolo și nu se vor împrăștia peste tot creând astfel un risc de îmbolnăvire.
 • Dacă ai orice simptome, nu risca să îi îmbolnăvești și pe ceilalți. Evită deplasările și interacțiunile cu alte persoane pentru a-i proteja.

Este întotdeuna mai simplu și mai ieftin să prevenim decât să tratăm iar asta se poate observa cu ușurință. O banală mască, mănușile de unică folosință și dezinfectantul, pot face toată diferența între stare de bine și dezastru. Ele ne pot menține pe sănătoși pe noi și pe cei din jurul nostru, evitând astfel așa de multe complicații: de la boala în sine până la complicațiile aduse de concediul medical, costurile eventualelor investigații și ale tratamentelor.

Tu ai grijă de sănătatea ta prin prevenție și menținerea igienei ?

Sursă foto: unsplash.com

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *