Super Blog

Despre Farmec-ul frumuseții naturale

Încă de la începuturi, oamenii au fost mereu fascinați de frumusețe.

Dintotdeuna, din cele mai vechi timpuri, din antichitate și încă dinaintea ei, oamenii au căutat frumusețea, esteticul. Este în natura noastră și, cumva, totul se învârte în jurul acestui concept, nu suntem împliniți fără el.

Când nu l-au găsit, oamenii au hotărât să îl creeze și astfel a apărut arta, în multiplele ei forme. Când au găsit frumusețea, în ei și în ceilalți, oamenii au căutat să o perfecționeze și, mai ales, să o păstreze cât mai mult timp – dând naștere la o obsesie care se va întinde pe milenii, atât timp cât vor trăi ființe umane pe pământ: obsesia pentru frumusețe și tinerețe veșnică.

În Egiptul Antic, frumusețea era pusă în evidență de un machiaj puternic, în special ochii erau conturați cu foarte mult negru. Idealul de frumusețe în acea perioadă era regina Neferttiti. Numele său înseamna „frumoasa care vine“ și era descrisă ca fiind o femeie plină de farmec și de gingășie.

Cleopatra, o altă faimoasă regină, a rămas cunoscută pentru băile sale în lapte și trucurile sale de înfrumusețare, pentru că folosea apa de trandafiri, uleiul de măsline și mierea ca ingrediente secrete și pentru că știa că frumusețea și inteligența ei erau, folosite împreună, arme letale.

Multe alte remedii faimoase mai foloseau femeile chiar și cu mult înainea zilelor noastre. De exemplu, uleiul de trandafiri și petalele acestor frumoase flori erau folosite încă din Babilon, în orice ritual de înfrumusețare, băile cu petale de trandafir fiind faimoase pentru că aveau rolul de a tonifia și întineri pielea.

Chiar și Maria Antoaneta, regina a cărei preocupare pentru aspectul său fizic a rămas celebră în istorie, folosea apă de trandafiri și ulei de migdale pentru a-și păstra frumusețea mâinilor.

Sursă foto: unsplash.com

Un alt produs cosmetic folosit în antichitate de către femei (și chiar și azi uneori) era henna. Pigmenții săi naturali le ajutau să obțină roșul mult dorit al părului, conferindu-i strălucire și vitalitate.

Că vorbim de măștile cu avocado ale aztecilor, de femeile din dinastia Ming care foloseau pudră de perle pentru a-și hidrata și întineri pielea, sau de lutul care din cele mai vechi timpuri a fost folosit pentru purificarea pielii și tratarea acneei – femeile au căutat tot timpul să-și conserve și să-și pună în valoare frumusețea. Ele au înțeles încă de la începuturile vremurilor care este secretul frumuseții clasice, fără vârstă: o piele fără cusur.

Pentru românce însă, frumusețea va însemna întotdeuna Farmec.

Dar cum am ajuns aici? Să ne întoarcem puțin în timp. În 1952, celebrul medic Ana Aslan, a preparat pentru prima dată vitamina H3, care conținea procaină, element care nu mai fusese folosit până atunci în compenența tratamentelor cosmetice, și a studiat modul în care aceasta putea fi folosită în lupta împotriva îmbătrânirii. Ea a găsit formula care să valorifice efectele acesteia asupra frumuseții și astfel s-a născut Gerovital H3.

În anul 1967, a fost realizată prima cremă Gerovital H3 în laboratoarele Farmec. Crema nu doar regenera epiderma, dar reuşea să menţină procesele metabolice specifice pielii tinere, la persoanele în vârstă.

Gerovital H3 a devenit în scurt timp atât de faimos încât nu doar româncele au început să se ”bată” pe el dar a devenit chiar motivul pentru care numeroase celebrități ale vremurilor au venit la București pentru a încerca tratamentele-minune.

Credeți că exagerez când spun ”celebrități”? Nicidecum! Marlene Dietrich, Claudia Cardinale, Jacqueline Kennedy, Charile Chaplin sau Salvador Dali sunt doar câteva dintre personalitățile care s-au lăsat fermecați de Gerovital H3.

Pentru mine, frumusețea a însemnat și va însemna mereu un aspect natural, îngrjit și un chip care radiază din interior. Așa am învățat de la femeile din familia mea, care nu aveau nevoie niciodată de multe produse de machiaj, tratamente sau haine foarte scumpe pentru a arăta mereu tinere și frumoase și pentru a se simți bine în pielea lor.

Desigur și ele aveau întotdeuna secretele lor pline de Farmec.

Sursă foto: pagina Facebook Farmec

Înapoi în zilele noastre, moștenirea Anei Aslan și descoperirea sa, complexul anti-age, este dusă mai departe. Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a relansat recent gama Gerovital H3 Classic, care conține opt produse cosmetice clasificate pe trei categorii de vârstă (+35, +45, +55), cu rezultate antirid dovedite clinic. Produsele-minune sunt:

  • Crema Intensiv Hidratantă (45+);
  • Crema Lift Hidratantă de zi (35+);
  • Crema Lift Restructurantă de noapte (35+);
  • Emulsia Hidratantă Demachiantă 2 în 1 (30+);
  • Crema Contur Ochi și Buze (35+);
  • Crema Antirid Nutritivă (45+);
  • Crema pentru ten matur, uscat, ridat (55+);
  • Crema Regenerantă pentru Mâini.

Unicitatea gamei constă în complexul anti-age inovator H3, care previne și combate semnele îmbătrânirii tenului și are un efect geriatric asupra pielii.

Și eu folosesc de foarte mulți ani cu multă încredere produsele Farmec, care sunt întotdeauna foarte bune și mă ajută să îmi păstrez frumusețea și aspectul îngrijit.

Unele lucruri se mai schimbă în rutina mea de îngrijire a feței, dar întotdeauna folosesc o cremă hidratantă. Preferata mea este crema intens hidratantă cu formulă anti-age, care reface structura pielii și îmbunătățește fermitatea pielii.

Mai ales că anul acesta am marcat cea de-a 30-a aniversare, consider că o cremă pentru ten matur, deshidratat, este cea mai potrivită alegere pentru mine la acest moment. Mai ales că este și un produs 100% românesc, sunt mândră și bucuroasă de fiecare dată când îl achiziționez.

Sursă foto: farmec.ro

Cremele Gerovital H3 sunt preferatele mele și, cum de acum am o vârstă, sunt bucuroasă că există o gamă specială, anti-îmbătrânire care mă ajută să îmi continui frumos (și frumoasă) călătoria prin viață.

Vârsta este, până la urmă, doar un număr, iar îmbătrânirea este un proces firesc, normal și, în aceeași măsură, un privilegiu – pentru că fiecare zi de viață este un dar.

Iar la final, vreau să vă las cuvintele înțelepte ale Dr. Ana Aslan ca temă de reflecție:

”Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești.”

Sursa foto: unsplash.com

Articol scris în cadrul competiției Super-Blog 2020.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *