Ganduri

That time of the year

Este din nou acea perioadă din an. Este aproape sfârșitul lui decembrie și sărbătorile ne bat la ușă iar. Când? Nu știu să vă răspund la această întrebare grea. Anul acesta a fost orice, mai puțin unul tipic. A venit însă cu multe lecții, cu multe conștientizări, cu multe Aha-uri!

Este momentul în care ne adunăm din nou cu familia și prietenii, suntem împreună, suntem bucuroși. E timpul să reflectăm la deciziile de peste an, la parcursul nostru, să facem bilanțuri, să scriem liste și să ne setăm obiective pentru un an nou-nouț ce se desfășoară în fața noastră ca o pagină albă ce de abia ne așteaptă să o scriem cu întâmplări și experiențe extraordinare.

Sursă foto: unsplash.com

În fiecare an în această perioadă, am impresia că anul care se încheie a fost scurt dar, uitându-mă în urmă, acesta chiar nu se compară cu nimic. Pentru mine, cel puțin, el poate fi sumarizat așa: ianuarie-februarie-martie-pandemie-decembrie. Și voi ați simțit la fel? Nu e de mirare.

Ne-am culcat într-o lume normală și ne-am trezit într-o…cum să-i spun? Distopie? Nouă realitate? Orice ar fi și oricum i-am spune, a trebuit să ne adaptăm la ea, să învățăm niște lecții și să deprindem obiceiuri noi. Ne-a forțat să stăm mai mult cu noi și să ne analizăm mai bine.

Cine suntem, ce-am făcut. Cine suntem când ne oprim din goană? Cine suntem când nu ne mai ascundem în spatele lui ”nu am timp”? La aceste întrebări, cei mai mulți dintre noi a trebuit să răspundem și să facem cumva încât să ne placă răspunsurile.

Acum am ajuns la finalul lui 20-20 (efectiv nu concep că se poate spune altfel decât douăzeci-douăzeci) și e timpul pentru concluzii, pentru bilanțuri și speranțe de mai bine.

Pentru mine și acesta a fost un an bun. A adus multe schimbări și provocări în viața mea pe care, sunt fericită să spun, le-am gestionat cu bine. Care sunt acestea, am scris mai jos.

Job-ul

În primul rând, m-am întors la job după aproape doi ani de concediu, iar asta a fost chiar un eveniment. Din fericire, lucrurile au decurs mai bine decât mă așteptam și m-am reintegrat ușor, având bucuria să îmi redescopăr rolul și echipa și să obțin rapid rezultate foarte bune. Am apucat să merg la birou efectiv doar o lună și, chiar dacă lucrul de acasă are provocările sale, totuși mi-a permis să petrec mai mult timp cu fetița mea decât aș fi făcut-o în mod normal, înainte de pandemie. Iar pentru asta sunt foarte recunoscătoare.

Blog-ul

Am reușit să mă ocup mai mult de blog decât am făcut-o până acum și chiar l-am mutat în căsuță nouă: pe propriul lui domeniu. Am participat la consursuri, la lepșe blogosferice și, cea mai importantă competiție dintre toate, am participat la SuperBlog 2020. Toate acestea m-au scos foarte tare din zona de confort dar m-au ajutat să evoluez, să mă cizelez și m-au forțat pe alocuri să învăț lucruri noi (de exemplu, pentru proba asta, am făcut primul meu material video). Am învățat enorm între timp, aspectul blogului meu s-a schimbat iar eu am aflat și mai multe despre această lume fascinantă a bloggingului și a influencer-ilor.

Scrisul

Scrisul îmi place foarte mult iar feedbackul primit este în mare parte pozitiv, așa voi continua pe acest blog și voi continua să scriu. Primul capitol din viitoarea mea carte a fost deja publicat pe blogul Dianei și reacțiile au fost foarte frumoase până acum, așa că acesta este de-acum un proiect drag mie pe care îmi propun să îl finalizez în acest an.

Sursă foto: unsplash.com

Experiențe

Dacă ar fi să găsesc o expresie care să descrie acest an, ar fi: Fă rai din ce ai. Pentru că, deodată tot ceea ce credeam că ni se cuvine ne-a fost luat și a trebuit să ne adaptăm la unele restricții. Deși nu credeam că s-ar putea vreodată să ne fie dor de mers la birou/școală/ facultate (fiecare ce are) – anul ăsta ne-a arătat că este posibil și că eram fericiți fără să știm. Am făcut Paștele fără prieteni și familie, poate chiar și aniversările la fel – cel puțin a mea așa a fost. Vacanțele s-au anulat sau au fost reprogramate. La fel și nunțile la care trebuia să ne ducem.

Cu toate astea, am avut posibilitatea să ne reorientăm. Am văzut foarte mulți cunoscuți care și-au făcut vacanțele în țară, în locuri minunate – despre care nu știam că există. Chiar și noi, am fost la mare, am fost la munte și în stațiune, în locuri frumoase și puțin aglomerate și nu pot spune că ne-am simțit privați de ceva.

Da, ne e dor de unele lucruri. Ne e dor de mers la film (făceam asta destul de des), de mers la Therme, de mers la mare în Grecia. Dar sperăm că la anul lucrurile vor fi diferite și ne vom reîntoarce la normal. Până atunci, ne pregătim să încheiem un an cu recunoștință și să petrecem sărbătorile în liniște, concentrându-ne pe toate lucrurile bune pe care suntem norocoși să le avem în viața noastră.

Sursă foto: arhiva personală

Tu cum vei încheia acest an ?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

December 21, 2020 at 8:31 pm

A fost un an complicat, dar frumos se pare pentru tine. Să continui să scrii la povestea Fedrei, e tare frumoasă! Anul meu a fost… încărcat…    December 24, 2020 at 1:10 pm

    Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase Diana :* a fos tun an incarcat, intr-adevar, dar cu multe relaizari, multe provocari si multa crestere :* Un an si mai bun iti doresc.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cioburi

December 10, 2020

Declutter-ing de Crăciun

December 24, 2020