Dezvoltare personala

Secretele întregii vieți

Astăzi vreau să vă povestesc despre o carte puțin mai deosebită, “Secretele întregii vieți”, scrisă de Iuliana Neagu și John Yorgos. De obicei scriu despre beletristică dar aceasta este o carte care vorbește despre legea atracției, spiritualitate și karmă – subiecte care pe mine mă atrag și pe care am ănceput să le aprofundez în ultimii ani. 

Văzusem de multe ori reclama autoarei pe Facebook și am tot ezitat să finalizez comanda, până ce o prietenă de a mea m-a anunțat că o citește și este tare încântată. Iar când a fost de acord să mi-o și împrumute am știut că nu este o întâmplare și că trebuie să o citesc și eu.

Dar despre ce este vorba?

Cartea vorbește despre religie și Dumnezeu despre Karma și Reîncarnare, Moarte și viața de dincolo și Legile Universului în 4 capitole cuprinzătoare și structurate.

Mi-au plăcut unele idei pe care cartea le promovează, cum ar fi:
– aceea că avem nevoie de spiritualitate chiar dacă nu rezonăm cu instituția Bisericii sau cu ideea de Dumnezeu pe care Biserica o promovează
– ideea de Karma și vieți succesive care au ca rol desăvârșirea Sufletului
– Sufletul își hotărăște traiectoria pentru viața încă de dinainte de a veni pe pământ
– totul este energie și totul are o frecvență în Univers, inclusiv noi
– atragem în viața noastră nu ceea ce spunm căne dorim ci lucrurile care se potrivesc cu starea noastră, cu felul în care ne simțim de fapt, cu ceea ce transmitem în Univers
– că putem să ne creștem vibrația astfel încât să fim pe frecvența pe care se află lucrurile pe care ni le dorim

Până la urmă ideea este destul de simplă iar eu cred tot mai mult în ea. Mintea noastră ne creează realitatea, gândurile noastre sunt puternice. Dacă alegem să ne concentrăm pe aspectele negative, să fim mereu nemulțumiți, nu avem cum să avem o viață pozitivă, împlinită.

Mai demult am citit ceva care mi-a placut: nu poți să fii în același timp și fericit și nefericit. Logic, nu-i așa? Avem mereu o alegere de făcut iar puterea este la noi. Totul este să realizăm că suntem, fiecare dintre noi, 100% responsabili pentru viața noastră.

Deși nu pot spune că este scrisă în toalitate pe gustul meu, rezonez cu unele idei din carte, în special cu partea despre Legea atracției și Univers.

Nu pot spune în schimb același lucru despre prima parte, cea despre religie. În plus, nu mă conving foarte tare cărțile care țin neapărat să demonstreze un punct de vedere desființând restul. Până la urmă fiecare poate alege ce direcție să urmeze – nu cred deloc că lucrurile sunt doar albe sau negre.

Deci, dacă ai auzit de legea atracției, sau poate chiar de Secretul, dar nu știi de unde să începi, aceasta poate fi o opțiune. Conține multe informatii de bază despre Legea atractiei, în special în ultima parte, în capitolul Legile Universului.

Iar dacă ar fi să păstrez un singur lucru din această lectură, acela este piramida conștiinței.

Cu cât ajungem mai sus, atingem un nivel de înțelegere și evoluție mai ridicat și astfel începem să fim mai conectați la Sursa de Energie (Creator) și începem să primim ajutor (idei, oameni, oportunități etc.).

Cred că aceasta este o carte pentru persoanele care lucrează la ele și își doresc să devină mai bune, lăsând în urmă vechile tipare de gândire limitative și disfuncționale.

Tu ce părere ai despre o astfel de carte?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *