Relatii

De ce pleacă bărbații

Pentru că ești prea grasă. Pentru că ești prea slabă.
Pentru că nu vrei sex. Pentru că te-ai dat prea repede.
Pentru că pari inabordabilă. Pentru că pari prea disponibilă.
Pentru că ești prea simplă. Pentru că ești prea complicată.
Pentru că nu ai experiență. Pentru că ai prea mult bagaj emoțional.
Pentru că nu ești gospodină. Pentru că te ocupi prea mult de casă dar nu și de el.
Pentru că vorbesti prea mult. Pentru că nu ai ce să-i spui.
Pentru că nu ai inițiativă. Pentru că mereu vrei să controlezi.
Pentru că nu îi acorzi suficientă atenție. Pentru că ești prea cicălitoare.

Da. Bărbații pleacă din multe motive, iar unele dintre ele sunt legitime. Lipsa de interes, de sentimente sau de conexiune emoțională, infidelitatea, valorile diferite, incompatibilitatea în felul de a fi și de a gândi, controlul, posesivitatatea, abuzurile de orice fel, codependența – acestea sunt motive întemeiate, pe care multe cupluri nu reușesc să le depășească.

Ce am înșirat eu mai sus, însă, nu sunt motive valabile. Sunt doar scuze pe care le folosesc unii bărbați când oricum vor să plece.

Pentru că uneori bărbații pleacă pentru că vor să plece.

Iar asta este ok. Dacă cineva decide astfel cel mai bun lucru este să îi respecți decizia și să îți vezi de viața ta mai departe. Două persoane echilibrate, care se iubesc, vor putea, comunicând, făcând anumite concesii și găsind căi de mijloc – să rezolve anumite diferențe și să aibă o relație împlinită.

O persoană nepotrivită, însă, care nu vrea să depună niciun fel de efort și nu vrea să se schimbe, îți va găsi, în schimb, defecte întotdeauna.

Am citit recent un articol care spunea că bărbații pleacă pentru că unele femei nu au de oferit decât un singur lucru. Deși pot să admit că există și aceste cazuri, aș vrea să cred că acestea sunt excepțiile.

Mai degrabă aș spune că în 9/10 cazuri doar bărbații nepotriviți pleacă și ar trebui să privim asta ca pe o binecuvântare.

Relațiile sunt complicate pentru că prespun așa de multe lucruri. Trebuie să aveți valori asemănătoare, să existe compatibilitate, să existe și chimie ș dorință fizică, să existe comunicare, onestitate, efort continuu și, mai ales, voință de a fi împreună și iubire suficientă de ambele părți.

Este foarte greu să te potrivești cu oricine și aș spune că 90% dintre bărbații pe care îi vei întâlni vor fi astfel – iar asta este ok. Amintește-ți care sunt standardele tale și nu face compromisuri în privința lor pentru că mai târziu s-ar putea ca această decizie să se întoarcă împotriva ta.

Ai grijă de tine, pune-te pe primul loc și învață să te bucuri de timpul pe care-l petreci tu cu tine. Caută să te îmbunătățești continuu, să devii cea mai bună versiune a ta din punct de vedere fizic, intelectual, emoțional și spiritual. Ai grijă de sufletul tău și muncește în fiecare zi pentru visurile tale ca, nu peste foarte mult timp, viața ta să arate exact așa cum ți-ai imaginat-o mereu.

Personal, cred că nu avem niciodată nevoie de oameni care nu mai vor să stea cu noi așa că, dacă vor să plece, honey!, urează-le drum-bun. Cel puțin vor lăsa locul liber pentru altcineva care este hotărât să te iubească și să facă parte din viața ta.

Lasă-i pe cei nepotiviți să plece, fără resentimente și fără păreri de rău. Ai răbdare, așteaptă momentul potrivit și ai încredere că bărbatul potrivit pentru tine nu va mai pleca.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 24, 2021 at 5:54 pm

Mi-a placut tare mult articolul si exceptand partea de final pe care o vad ca fiind relativa pentru ca depinde de amandoi, sunt de acord ca cei mai mulți gasesc n scuze pentru a si justifica o aventura de o noapte sau o idila in paralel. Iubirea este un efort constient dupa ce dispar fluturii, dar la fel cum ai zis, dacă cineva vrea sa plece, let it go    January 24, 2021 at 9:24 pm

    Multumesc tare mult pentru comentariu, asa este! O relatie se construiește cu efortul si implicarea ambilor parteneri. In discuția legata de relații paralele si infidelitate inca nu am intrat :))dar e un subiect care poate fi dezbatut mult si bine :))Stefania
January 25, 2021 at 11:45 am

Ce frumos ai spusGi Ggel
January 25, 2021 at 5:17 pm

Eu cred ca pleca pentru ca unde sa plece.January 25, 2021 at 6:36 pm

Motivele sunt diverse si ne dor probabil cele mai multe dintre ele. Ne afecteaza direct, asa credem. Dar nici sa tii cu dintii de ei nu e prea fain. Vom plange, vom manca inghetata, vom sta in pat multe zile, dar ne vom reveni si ne va fi mai bine. Curaj! Hai sa nu ne mai victimizam nici noi atata.    January 26, 2021 at 12:35 am

    Ce frumos ai spus,Oana! Asa este,nu trebuie sa ne victumizam ci sa nw punem pe primul loc. Privins lucrurile in lumina asta, nu mai pare nicio tragedie.January 26, 2021 at 4:10 pm

Foarte tare!
Un bărbat care găseşte doar una din scuzele enumerate, poate pleca liniştit, este clar că nu te-a iubit! Drum bun şi cale bătută!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Grădina de iarnă

January 20, 2021

Am scris noaptea în jurnal

January 25, 2021