Lifestyle

Bomba sexy – mic tratat de seducție

În urmă cu mulți ani, mă aflam într-o librărie, ca de obicei, mereu în căutare de ”ceva bun” de citit, când mi-a căzut în mână cărticica aceasta simpatică – și m-a cucerit de la primele rânduri.

Am văzut aievea, chiar acolo, printre rafturi, hainele frumoase, gențile de firmă, nonșalanța, stilul și dezinvoltura bombei sexy autentice.

”Aspirațiile mele de cochetă au început firesc în clasa a patra, înainte ca mama să mi le strivească fără milă sub talpa pantofilor ei escarpen, extrem de pudici. Bunica, o frumusețe sudică, mi-a dat My Sin de la Lanvin și primii mei ciorapi și pantofi cu toc înalt, din brocart albastru-verzui.  Am făcut exerciții de mers elegant pe aleea pavată cu cărămizi neregulate în curtea casei ei din Baltimore, repetându-mi mantra mea de bombă sexy: De ce nu vii să mă vezi într-o zi?” 
Contrar așteptărilor mele de acum mulți ani, aceasta nu este o carte care să te învețe să fii o bombă sexy, sau nu neapărat. Ci este o  carte despre cele mai emblematice bombe sexy, la viața cărora ne uităm prin gaura cheii, și care își propune să ne dezvăluie toate secretele lor.

Vă spuneam acum puțin timp despre What would Grace do, o carte despre viața, stilul și secretele actriței și prințesei Grace Kelly, care mi-a amintit despre strălucirea vechiului Hollywood.


Exact despre asta este și această carte, despre vedetele incontestabile ale Hollywood-ului și secretele lor: Marilyn Monroe, Sophia Loren, Rita Hayworth, Jane Russel și, desigur, Elizabeth Tayler. Vom afla totul nu doar despre parfumurile preferate, designerii preferați, stilul vestimentar dar și despre stilul lor de viață, ambiția, forța și inteligența lor.

Dar cum este bomba sexy? Plină de contradicții, un amestec incendiar de siguranță de sine și vulnerabilitate. Bomba sexy este autentică – ea nu se preface că ar fi altcineva. Nu este plictisitoare, ci optimistă,  plină de viață – mereu așteptându-se să i se întâmple ceva extraordinar. Ea își trăiește viața sfidând rutina, ca și cum ar fi personajul principal din propriul său film.

Ce lenjerie preferă bomba sexy?
Dar ce parfum?
Și pantofii?
Unde merge în vacanță?
Cum arată casa ei?
Dar o zi obișnuită?
Cum își alege numele de scenă ?
Ce preocupări are, ce pasiuni?
Toate astea și mult mai multe răspunsuri se află între paginile acestei drăguțe cărți.

Atenție! Cartea este presărată din plin cu citate ale celor mai faimoase actrițe ale secolului XX, precum și cu referiri la multe filme celebre – așa că să nu spui că nu te-am avertizat dacă o să ți se facă ”poftă” de filme bune și vechi.

Eu am văzut deja, ca urmare a acestei lecturi, printre altele :”Picnic” cu Kim Novak în rolul principal, ”Belle de jour” cu Catherine Deneuve și filmele cu Brigitte Bardot, ”Et dieu crea la femme” și ”Une parisienne”.

O carte simpatică și plină de umor, cu ilustrații frumoase făcute de Ruben Toledo (v-am mai spus despre el aici) – perfectă pentru momentele de relaxare. Nu degeaba a fost numită de critici o ”pudrieră literară” – termenul o descrie exact și te duce cu gândul la pijamale de satin și șampanie – ingredientele ideale pentru a o savura la maximum.

Tu ce părere ai despre ”bomba sexy”?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De ce pleacă femeile

February 2, 2021