Super Blog

Bucătăria perfectă nu există? Ba da, există. Cu Franke!

Bucătăria este inima casei, așa se spune și, nu cred că poate fi loc de îndoială în această afirmație. Este primul loc unde te duci dimineața cu ochii cârpiți de somn și-ți cauți salvarea într-o cană fierbinte de cafea, este locul unde te duci când îți dorești (sau ți se cere) ”ceva bun”, refugiul tău și mica ta împărăție, în care toate sunt la locul lor și unde se pregătesc mese magice, care aduc familia și prietenii împreună.

Pentru mine, bucătăria nu este cel mai frumos loc din casă și nici cel mai curat pentru că, să fiu sinceră, nu rămâne curat prea mult timp dar, este cu siguranță camera din casă în care se întâmplă toate magia. Tărâmul mâncărurilor gustoase și al clătitelor cu ciocolată. Locul unde n-ai nevoie decât de un ceai cu lămâie ca ziua să devină brusc mult mai bună.

Cei de la Franke m-au provocat și mi-au pus o întrebare interesantă astăzi. Ce ar spune bucătăria mea despre mine dacă ar putea vorbi? Chiar că este o întrebare bună.

Sărmana, cred că ar spune multe și cred că ar avea zile în care ar râde în hohote și zile în care ar plânge cu suspine. Zile în care s-ar bucura fericită de compania noastră, a familiei și a prietenilor și zile în care ar auzi doar bâzâit de greieri și ar fi total ignorată de noi.

Sursă foto: Frankemagazinonline.ro

Bucătăria mea a trecut prin multe, odată cu mine. A văzut atât mese reușite cât și oale afumate, a mirosit și a aluat dulce dar și a ars. Am făcut în ea și cartofi prăjiți cu ouă ochiuri dar și sarmale și cozonaci. În zilele de iarnă, cuptorul ne-a încălzit zdravăn pe amândouă cu tot felul de bunătăți coapte iar vara ne-am menajat cu salate ușoare și brânză cu roșii.

Da, noi două am trecut prin multe și chiar dacă am avut diferențele noastre, adevărul este că suntem prietene. Ba nu, mint. Nu suntem doar prietene. Suntem tovarășe, aliate, câteodată complice la nereușite, dar mereu luptăm cot la cot pentru bunăstarea și sănătatea familiei.

Cum este bucătăria mea? Este cam ca mine. Un pic visătoare, un pic dezordonată, eficientă atunci când trebuie, relaxată uneori, pusă pe șotii în timpul liber, serioasă când sunt multe de făcut, plină de idei (care mai de care), debordând de creativitate dar cu o inimă bună, care își dorește să ofere iubire și surprize.

Ce i-aș oferi bucătăriei mele ca să o fac fericită și ca să mă reprezinte?

În primul rând, lucrurile de bază: o curățenie temeinică, ordine și organizare fără cusur. Apoi, aș echipa-o așa cum merită, cu electrocasnice Franke, moderne și performante și, la final, aș adăuga detaliile care să facă diferența.

Pe scurt, bucătăria mea perfectă ar trebui să aibă plită, cuptor și hotă noi, flori și muzică – destul de simplu, nu? Dar să le luăm pe rând.

Plită cu inducție

Moda vechilor aragaze a apus de multă vreme iar asta nu ne face prea triști, dimpotrivă. Ne aducem aminte de ele, erau greoaie, te chinuiai să le aprinzi, ba cu brichetă sau chibrit, mai scăpau gaz, se murdăreau ușor și mai mereu se ardea ceva pe ele.

Pentru bucătăria mea perfectă mi-aș dori o plită cu inducție așa cum am văzut în colectia noua Mythos de la Franke. Ar trebui să fie din cristal negru, plasată lângă chiuvetă și neapărat asortată cu ea și ar fi mereu curată, nu ar arde nimic și nici nu ar da niciodată ”în foc”.

Această plită cu inducție (dar și restul accesoriilor alese, veți vedea) se asortează foarte bine cu ideea mea de bucătărie curată, modernă și elegantă, unde nu mai trebuie să închizi ușa atunci când sosesc musafirii pentru a ascunde dezastrul dinăuntru. Acum, totul poate rămâne la vedere.

Sursa foto: Facebook.com/FrankeSolutionsRomania

Cuptor Dynamic Cooking and Welness

Noul cuptor ar trebui să fie foarte prietenos atât cu deserturile cât și cu felurile principale, așa că alegerea mea este un cuptor Dynamic Cooking and Welness de la Franke, cu tehnologie DCT și 17 funcții, inclusiv funcție pentru pizza (a zis cineva…pizaaaa?!), program de coacere rapidă (perfectă pentru cei care nu mai au răbdare să se facă o dată desertul ăla!) și chiar un program Wellness pentru rețete ușoare, pe bază de carne, pește sau legume – potrivite pentru zilele când ți-ai propus să mănânci mai sănătos.

Sursă foto: Facebook.com/FrankeSolutionsRomania

Hota FRANKE MYTHOS FCR 925 TC BK XS

Nu-mi pot imagina o bucătărie nouă și modernă fără o hotă ”sănătoasă” care să absoarbă mirosurile și să păstreze atmosfera proaspătă. Bucătăria n-ar mai trebui să fie locul acela plin de abur în care transpiri și de-abia mai poți sta când gătești, ci un loc primitor, plăcut și aerisit, în care să poți să stai de vorbă cu soțul tău sau soția ta la un pahar de vin, în timp ce așteptați să se facă friptura.

Așa că alegerea mea este hota Franke Mythos FCR 925 , care nu doar că își face treaba perfect dar arată și foarte bine, fiind o hotă decorativă cu finisaj inox cu accente de sticla cristallo nero – mai ales că se asortează perfect cu restul elementelor pe care le-am ales pentru a-mi onora și moderniza bucătăria.

Flori

Ador florile, nu e niciun secret. Le ador în ghiveci, în vază, tăiate, plantate, înmugurite, înflorite, trecute sau proaspete. Vara, iarna, în casă, în curte, în parcuri – le ador în orice loc și în orice împrejurare. Și cine spune că nu-și au locul în bucătărie, poate spune asta în altă parte pentru că eu o să mă fac că nu-l aud.

Am ghivece cu flori pe pervazul ferestrei din bucătărie și nu există altfel. Singurul lucru pe care l-aș schimba la ele ar fi să…am și mai multe. Iar un vas mare cu flori de sezon pe blatul de bucătărie, efectiv întregește ideea mea de bucătărie frumoasă în care ador să-mi petrec timpul.

Sursă foto: Instagram.com/franke.ro

Muzică

Dacă florile ar fi pe locul 1 în ceea ce privește preferințele mele în general, muzica este atunci pe locul 2 sau pe locul 1 bis. Nu există zi fără muzică, viață fără muzică – ea mă însoțește permanent. Fie și sub forma unui cântec care mi-a rămas în cap și se pune singur o zi întreagă pe repeat.

Așa că, de ce n-ar răsuna muzica și în bucătărie? Nu-mi pot imagina altceva care să creeze o atmosferă mai bună pentru gătit, ornat, preparat.

În final…

Cam astea ar fi alegerile mele pentru draga mea bucătărie, știu că se va bucura să afle că, deși nu îi spun în fiecare zi, îmi este dragă și îmi pasă de ea. Sunt sigură că va fi la fel de entuziasmată ca și mine când va vedea noile dotări. Ce păcat că ea nu poate vorbi (?), mi-ar fi plăcut să-mi spună ce crede despre ideile mele și schimbările pe care i le-am pregătit.

Sursa foto: Frankemagazinonline.ro

Raluca nu-i o fată rea și, deși ne cunoaștem de foarte mulți ani, nu încetează niciodată să mă surprindă. Nici când gătește, nici când își face nu-știu-ce ceai nou, nici când își prepară tacticoasă măștile de față sau cine știe ce poțiuni își mai face ea acolo când o lovește inspirația.

De fapt mă amuză deseori și râd pe înfundate. Ca atunci când a pus vin în loc de borș în ciorba, de altfel, bine pregătită. Sau ca atunci când a vrut să facă supă de roșii cu tăiței dar a ieșit sos de roșii cu paste (nici nu mă întrebați – nu mai vreau să-mi amintesc!).

Iar acum, că a promis să mă up-gradeze și să mă doteze cu super-electrocasnicele de la Franke, mi-a dovedit că este suficient de matură și pregătită să ne ducem relația la nivelul următor. Mulțumim, Franke, fără tine n-am fi reușit.

Semnat: Mărioara Bucătărioara

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021. 

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 10, 2021 at 9:02 am

Tare mult mi-a plăcut că ai spus de muzică. Este așa plăcut să pui muzica preferaă în bucătărie!March 10, 2021 at 8:03 pm

Multumesc tare mult, Mari, ma bucur ca ti-a placut ideea mea, muzica ma insoteste mereu. Te imbratisez.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *