Super Blog

Despre ambție în bucătărie cu Ambition România

Mi-am descoperit pasiunea pentru gătit și fascinația pentru ce se întâmplă în bucătărie foarte devreme. Totul s-a întîmplat firesc, stând pe lângă mama mea în timp ce pregătea diverse rețete, în zile obișnuite dar și la ocazii speciale sau de sărbători.

Una dintre amintirile mele cele mai dragi legate de gătit, este cea în care făceam împreună cu mama mea prăjituri înainte de Crăciun. Nici joaca, nici păpușile, nici ieșitul afară nu erau mai interesante decât prepararea deserturilor cu aluat dulce, cremă de ciocolată și ingrediente secrete de tot felul, cum ar fi untul, esențele sau stafidele.

Mâncarea a jucat mereu un loc important în viața mea, pentru că sunt foarte gurmandă și, cred că este ingredientul magic care înfrumusețează zilele obișnuite dar și pe cele deosebite și aduce familia împreună, în jurul mesei, atât în formulă mică dar și în cea extinsă.

Îmi aduc aminte serile de vară în care doar mirosul de pui prăjit mă făcea să intru în casă, zilele în care băteam icrele și maioneza cu lingura delemn și vocea mamei care-mi reamintea mereu să păstrez sensul corect de amestecat.

Deși îmi place mâncarea bună în general și îmi place uneori să mănânc în oraș sau să dau comandă de ceva bun, cred că nu se compară nimic cu mâncarea pe care o prepari chiar tu acasă. Pur și simplu nu are cum să existe altceva mai pe gustul tău de atât. Mâncarea de acasă are ingrediente pe care le alegi cu grijă și le cunoști și mereu poți pune tot ce îți dorești ”din plin”.

Sursă foto: Facebook.com/dajarmagazin.ro

În bucătărie se petrec multe lucruri magice dar cine a gătit măcar puțin la viața lui, știe că lucrurile nu stau mereu așa cum ne-am dori. Cred că am avut cu toții măcar o experiență cu un fel de mâncare care nu ne-a ieșit. Nu este plăcut, dar astfel de lucruri se mai întâmplă și sunt ocazia perfectă pentru a învăța din ele și a ne perfecționa în arta gătitului. Dacă mă gândesc la rețete care nu mi-au ieșit…pfoai!

Nu sunt chiar puține dar din greșeli învață omul. Cred că le-am făcut pe toate și poate am inventat chiar câteva noi. Am tăiat maioneză în timp ce o preparam, am tăiat salata de icre, am pus vin la ciorbă în loc de borș, am tăiat crema de tort și am o colecție de aluaturi și prăjituri prea mult sau prea puțin crescute care încă mă bântuie uneori. Ce să mai! Sunt departe de a fi perfectă, cu atât mai mult în bucătărie.

Dar cum am spus, fiecare greșeală este oportunitate de a învăța iar greșelile culinare nu fac excepție – dimpotrivă. Cum am putea învăța dacă nu experimentăm, dacă nu încercăm? Ca să devenim experți în ale gătitului avem nevoie în primul rând să…gătim și, în al doilea rând, de un mic ingredient secret. Un pic de ambiție.

Ce caută ambiția în bucătărie? Păi, așa cum o luăm cu noi peste tot ca să ne ajute, draga de ea, și să ne motiveze, nici când pregătim mese împărătești (sau nu), nu ar trebui să o lăsăm la ușă.

Ambiția este cea care ne împinge ușor în coaste când simțim că nu mai putem și ne spune că…mai putem un pic.

Din acest motiv Dajar , cea mai mare companie de pe piața produselor pentru casă și bucătărie din Europa Centrală și de Est, și-a lansat propriul brand, Ambition România care vine în ajutorul tuturor bucătarilor pasionați cu ustensile care să le ușureze munca și viața.

Sursă foto: Facebook.com/dajarmagazin.ro

Dacă ar fi o rețetă-unicorn pe care am tot încercat-o și n-a ieșit chiar cum aș fi vrut eu, aș putea spune că aceasta este pizza, mai exact aluatul de pizza. Uneori a ieșit prea umflat alteori prea uscat, niciodată ca cel adevărat, lucru care nu m-a făcut foate fericită. Pentru că știți voi, pizza este mâncarea mea rotundă preferată, care vine într-o cutie pătrată și se mănâncă sub formă de triunghiuri.

Duminica asta am avut poftă de ea din nou. Dar, amintindu-mi de experiențele nefericite pe care le-am mai trăit împreună, am decis să nu mă mai chinui. Una peste alta, totul a ieșit destul de bine. Puteți vedea rezultatul în video-ul de mai jos.

Video realizat cu Canva

De data asta, să zicem că am dres busuiocul și pizza mea a ieșit cum a ieșit, adică destul de bună. Soțul și fetița au mâncat-o iar prietenii au salivat la ea pe Instagram. Dar nu sunt 100% mulțumită. Îmi doresc o schimbare. Știu că pot mai bine de atât.

Și de acum înainte o să-i arăt eu ei. Pizzei. Cu aluatul ei cu tot. Vreau de acum să îl fac eu de la 0 și să îmi iasă ca la restaurat. Mai bun decât la restaurant chiar. Dar pentru asta am nevoie, pe lângă ambiție, de ustensile potrivite și calitative.

Pe magazinul online Dajar Romania găsesc tot ceea ce am nevoie pentru a-mi revigora ambiția și a încerca din nou rețeta buclucașă de pizza. Iar dacă am chef să mă plimb, mă pot duce la cel mai apropiat Hyper-market, pentru că produsele lor se găsesc în toate marile magazine: Carrefour, Cora, Mega Image, Metro, Auchan.

Așa deci, am planul făcut. Mă înarmez cu o formă pentru pizza AMBITION GLAMOUR, un sucitor din lemn de fag și, ca să o tai exact ca la restaurant, voi folosi un chiar și un feliator special la final, ca să o tai triunghiuri, nu pătrate, cum o taie vechiul meu cuțit. De abia aștept să vă arăt data viitoare, cum fac eu o pizza ca la mama ei. A, și ca să o servesc așa cum se cuvine, îmi doresc să adaug în coș și un set de tacâmuri, ca să fiu împăcată că totul este perfect.

Iar cum o masă copioasă nu există fără desert, mi-am încercat norocul și ambiția cu o rețetă nouă: Prăjitură cu piersici și ciocolată. Ce a ieșit? Uitați-vă aici! Sau….dacă vă e foame, mai bine nu vă uitați chiar acum.

Video realizat cu Canva

Dacă e bună sau nu, o să vă spun mâine pentru că, sincer, încă nu am apucat să o gust. Poate pentru că în general mai mult gătesc decât mănânc :)) Dar totul a decurs conform rețetei și nu au existat semne de dezastru în timpul preparării.

Ce aș face altfel data viitoare? Aș folosi o formă de copt Ambition, ca să îmi împlinesc ambiția unei prăjituri fără cusur.

Până la urmă, cum spun eu mereu, important e să începi și să nu te dai bătut. Gătitul nu este mereu simplu și nici nu iese mereu totul așa cum ne-am plănuit dar el spune te iubesc mai mult decât orice altceva. Și mereu avem nevoie în bucătărie de grijă, iubire, un pic de ambiție dar și de ustensile Ambition România.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eleganța ariciului

March 15, 2021