Super Blog

Evernisaj – un Outlet ca o incursiune în dressing-ul mamei

Încă de când suntem foarte mici, începem să ne manifestăm personalitatea așa cum este ea și, deseori, suntem chiar foarte vocali când o facem. Nu-i greu să-ți dai seama când unui copil nu îi place sau nu își dorește să facă un anumit lucru – tot blocul, toată strada și toții vecinii află asta extrem de repede.

Preferințele noastre de tot felul se arată devreme. Ne plac anumite mâncăruri iar altele nu, unii dintre colegi ne sunt prieteni în timp ce de alții fugim, avem jocuri preferate și activități la care nu ne dorim să participăm, o jucărie pe care o luăm peste tot cu noi și altele uitate cu lunile pe fundul cutiei și, desigur, preferințe vestimentare pe care le afișăm foarte clar.

Moda și stilul suntem elemente importante pentru noi toți, ele dau culoare vieții, ne ajută să ne manifestăm personalitatea, ne dau încredere în noi și ne ajutăm să ne arătăm celorlalți așa cum suntem sau așa cum ne-am dori să fim.

Mai mult, ele au fost prezente în viețile noastre încă din copilărie când, pentru cele mai multe dintre noi, prima sesiune de shopping a avut loc în dressing-ul mamei, probând-i pantofii, rochiile, bijuteriile și însușindu-ne eșarfele ei.

Sursa foto: Unsplash.com

Nu e nimic mai înduioșător decât o fetiță mitică dar care merge mândră și senină prin casă, încălțată cu pantofii prea mari, cu toc înalt, ai mamei, purtând perelele ei la gât și, eventual, o pălărie cu boruri largi. Este fericită când face asta, se simte bine în pielea ei și se visează deja mare și elegantă – la fel ca mama.

Știu sigur că și eu obișnuiam să fac asta, iar amintirile din acea perioadă sunt destul de vii. Îmi aduc aminte clar care erau obiectele mele preferate: o poșetă roșie tip poștaș, din piele, cu un șnur lung, pe care o purtam târam prin toată casa după mine, o eșarfă fină mov și, preferata mea, o bluză din in înflorată.

Cu siguranță am fost inspirată în anii ce au urmat de primele mele incursiuni printre hainele mamei mele dar, până la urmă, am ajuns să îmi dezvolt un stil personal, indiferent de tendințele care s-au succedat de-a lungul anilor și de diferitele perioade pe care le-am avut.

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în timp, chiar pe pielea mea, atunci când am pus-o pe mama să-mi modifice blugii evazați când nu au mai fost la modă sau să îmi ridice/taie talia pantalonilor în funcție de tend, a fost că moda trece dar stilul tău trebuie să fie și să rămână doar al tău.

De-a lungul anilor, am trecut prin multe ”faze”: faza cu roz, faza cu negru, faza cu teniși, faza cu tocuri, punk, girlie și lista ar putea continua mult și bine.

Dar, în ultimul timp, în special de când am devenit (mai) minimalistă, consider că stilul meu a devenit mai curat și mai bine conturat. Exigențele mele în ceea ce privește hainele au crescut și am realizat că nu este atât de important să ai un șifonier plin la care să te uiți simțindu-te mereu ca și cum n-ai ”nimic de îmbrăcat”, pe cât este ca toate hainele de acolo să te reprezinte, să se asorteze între ele și să te facă să te simți (și mai) bine în pielea ta.

Mai ales astăzi, când dressing-ul meu este și el loc de ”pelerinaj” pentru cineva micuț care își petrece foooarte mult timp explorând pe acolo, îmi doresc să îi ofer un model bun.

Creat cu Canva

Așadar, care sunt regulile mele pentru a avea un dressing care mă reprezintă? Iată 3 dintre ele.

1.Elemente de calitate

În adolescență mă interesa doar cum să am cât mai multe haine iar asta se traducea în haine de proastă calitate, lucru care nu doar că se vedea dar se și simțea, iar asta îmi afecta stima de sine.

Acest principiu legat de calitate îl aplic când vine vorba despre toate elementele din garderoba mea: haine, pantofi, genți bijuterii. În ultimii ani am redus foarte mult numărul acestor obiecte iar primele care au plecat au fost cele de calitate slabă. Pur și simplu, prefer să am mai puține obiecte dar de calitate bună, care să mă ajute să arăt așa cum îmi doresc.

Un exemplu concret este acela că am renunțat la toate bijuteriile care nu sunt din metal prețios. Pur și simplu, pentru mine, vremea accesoriilor din plastic sau alte materiale care se fac urâte după câteva purtări, a trecut. Nu mai simt că mă reprezintă așa ceva. Am o cutie mult mai mică pentru ele acum dar din ea știu mereu exact ceea ce vreau să port și sunt bijuteriile foarte ușor de asortat astfel.

2.Declutter-ing

Pentru mine declutter-ingul, adică eliminarea din casa și din viața mea a elementelor care nu îmi mai aduc plus valoare, a venit parte integrantă din viața de zi cu zi și o activitate pe care o practic cu regularitate, la fel cum fac curățenie generală.

Păstrez în dressing doar hainele care îmi vin, care mă reprezintă și în care mă simt bine. Dacă nu am purtat un obiect un sezon întreg, cel mai probabil că îi voi căuta un alt proprietar. Este foarte important pentru mine să am doar lucruri pe care le port și care mă ajută să am imaginea dorită.

3.Surse sustenabile

Recunosc, am fost mult timp adepta marilor magazinelor de tip fast fashion, care oferă obiecte vestimentare și accesorii la prețuri mici dar care sunt obținute într-un mod nesustenabil, care nu ajută pe nimeni și, care nu vor mai putea fi utilizate după mai multe spălări/purtări, pentru că nu vor mai arăta bine.

Am învățat pe parcurs că lucrurile de calitate își merită prețul și că opțiunile prezente în mall-uri nu sunt singura opțiune.

Cum am spus, moda trece dar stilul personal trebuie să rămână, de aceea este foarte important pentru mine să am haine de calitate și care să mi se potrivească, indiferent de atât de schimbătoarele tendințe.

Sursa foto: Unsplash.com

De exemplu, pentru mine, o alternativă foarte bună au reprezentat-o mereu magazinele de tip second hand, înțesate de comori, adevărate peșteri ale lui Ali Baba, dar și magazinele de tip outlet dama, unde poți găsi obiecte superbe la prețuri super-accesibile.

Întotdeauna am iubit magazinele de acest fel pentru că acolo poți găsi obiecte unice, într-un singur model și o singură mărime și este aproape sigur că nu te vei trezi într-o bună zi la birou că încă două colege de-ale tale au venit îmbrăcate cu fix aceeași bluză albastră cu floricele albe pe care o porți și tu azi (nu, nu vorbesc din imaginație, chiar nu aveam cum să inventez povestea asta).

Într-un fel, o vizită într-un astfel de magazin seamănă foarte mult cu incursiunile din copilărie prin dressingul mamei. Obiecte frumoase, selectate cu grijă, în stare foarte bună, cu poveste, istorie și…viitor luminos în față.

Astăzi vreau să vă povestesc despre Evernisaj, șifonierul tău online Chic&Smart, cu haine și accesorii second hand și outlet, de la branduri de renume, 100% originale. Aici poți găsi cu ușurință haine deosebite, unice, atât pentru el cât și pentru ea, pentru a te asigura că ai un stil propriu, pe care nimeni nu-l poate copia. În plus, poți purta produse calitative, de marcă, fără a fi nevoie să faci un credit la bancă pentru asta.

Evernisaj este despre stil și eleganță, nu despre trenduri sau fast-fashion și este locul în care vrei să vii dacă îți cauți piese de bază dar și accesorii care să-ți întregească ținutele. Atenție, însă! Pentru că aici găsești doar produse unicat, este foarte important să știi ce vrei iar dacă nu știi, produsul pe care ți-l doreai va fi luat de altcineva, mai iute de mână, care l-a pus mai repede și mai hotărât în coș.

Iar la final, vreau să te întreb: tu cum ți-ai defini stilul?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *