Super Blog

Primăvara se alege parchetul..cu suflet – de la Alma Parchet

În urmă cu 7 ani am decis că este timpul să fac pasul cel mare. Aveam deja o vârstă și toată lumea în jurul meu începuse să se așeze, fiecare la casa lui. Și atunci am început și eu să-l caut pe cel potrivit. Am căutat și am tot căutat dar se dovedea a fi mai greu decât mă așteptasem eu. Unii nu erau disponibili, alții nu erau potriviți. Toată lumea îmi spunea că voi ști când îl voi întâlni pe cel potrivit pentru mine dar, fraza asta începea deja să mă exaspereze.

Pentru că eu nu știam nimic încă iar ceasul meu interior începuse să ticăie zgomots și răbdarea mea continua să se împuțineze. Eram gata-gata să mă mulțumesc cu mult mai puțin decât meritam. Dar, până la urmă, exact când nu mai aveam nicio speranță și nicio așteptare, l-am întâlnit pe El. Era frumos, avea toate calitățile pe care mi le dorisem și părea că ne potrivim perfect. În sfârșit, îmi ieșise în cale și eram amândoi pregătiți să ne începem marea aventură împreună.

Am trecut prin multe de atunci. Am dat petreceri, am petrecut atât seri romantice cât și seri liniștite, citind sau la televizor, ne-am serbat aniversările, m-a văzut în cele mai bune dar și în cele mai dificile momente și, cu toate astea, m-am simțit mereu acceptată, mereu sprijinită, el fiind pentru mine – micul meu univers.

Dar, așa cum știți și voi, în timp, lucrurile se mai schimbă. Mai ales, când anii trec peste noi și nu mai este chiar ca la început. Ca să nu mai spun că, venirea pe lumea a copilului (cel mai frumos lucru care ni se putea întâmpla de altfel) a venit la pachet cu nopți nedormite, pereți desenați, urme de mânuțe peste tot și multe alte provocări.

După atâția ani de ”la bine și la greu”, era clar că relația noastră ar avea nevoie de o îmbunătățire. Și atunci a apărut întrebarea: de unde începem? Iar răspunsul a venit firesc: să începem de la bază.

Deci, micul meu apartament, micul meu univers, avea nevoie de o renovare în această primăvară. Și cum în Feng-Shui podeaua reprezintă baza, stabilitatea, am decis să încep de acolo și să îi ofer o ”hăinuță nouă” sub forma unui parchet din lemn.

Sursă foto: Unsplash.com, colaj realizat cu Canva

Adevărul este că podeaua veche avusese zile mai bune. Din păcate, trecuse prin multe accidente și era zgâriată, uzată și, pe alocuri, cam umflată și, ca să vă spun un secret de care nu sunt mândră, nu fusese niciodată de cea mai bună calitate.

Am tot căutat, am tot întrebat și am răscolit internetul dar nu mă puteam hotărî ce să aleg. Atâtea posibilități. Foarte multe tipuri de pardoseli, foarte multe firme dar și persoane private care-și ofereau serviciile – nici nu știam cum este mai bine. Până la urmă, am decis să aleg întâi partnerul potrivit pentru mine și să încep de acolo.

Îmi doream să aleg un furnizor care să ofere produse premium, din materiale naturale, ecologice, să asigure livrare și montaj și, desigur, consultanță, întrucât eu nu sunt deloc o persoană care să se priceapă la astfel de lucruri.

Apoi, am știu de la început că îmi doresc parchet ”adevărat”, adică parchet din lemn și nu parchet laminat, pentru că îmi doream ceva durabil, elegant și sustenabil.

Alegerea partenerului potrivit nu a fost grea, de fapt, a părut de la sine înțeles să aleg un partner cu suflet – Alma Parchet.

De ce Alma Parchet?

Experiență și profesionalism
Alma Parchet este un jucător important pe piața de pardoseli premium, în special cele din lemn,  pornind de la credința fondatoarei că românii  merită ce e mai bun, mai durabil pentru casele lor. Cu o experiență de peste 10 ani, este furnizorul ideal de soluții de pardoseli.

La cheie
Echipa Alma Parchet este alături de clienți din etapa de alegere, oferind consultanță în alegerea cele mai potrivite pardoseli și se ocupă inclusiv de livrare și montaj, ca eu să nu mai nicio grijă în plus.

Suflet
Alma Parchet este făcut de oameni care iubesc și înțeleg lemnul, lemnul natural, care este un produs cald, care ne ajută, ne încarcă cu energie pozitivă, îmbătrânește frumos și rezistă peste generații.

Calitate
Da, o să îmi spuneți că lemnul natural costă mai mult. Și este adevărat, cel puțin inițial. Dar asta este doar o parte a poveștii. Pentru că în timp, costă de fapt mai puțin decât soluțiile mai ieftine de pe piață, care nu oferă aceeași calitate, durabilitate și eleganță.

Bun, deci știam cine se va ocupa de întreg procesul de schimbare a parchetului din apartament dar tot nu știam ce îmi doresc. Așa de multe opțiuni că nu mai știam ce să fac. Să aleg parchet din lemn? Parchet stratificat, parchet dublu stratificat sau parchet triplu stratificat ? Uuuf! Foarte, foarte complicat.

Dar apoi, cum stăteam la laptop, uitându-mă încruntându-mă la diverse tipuri de parchet, am simțit ceva. Și așa mi-am dat seama ce avem nevoie. Picioarele mele reci ca gheața și mâinile semi-degerate mi-au spus ce-și doresc: Parchet cu încalzire în pardoseală. Evrika!

Asta era soluția pentru noi și ceea ce aveam nevoie, cu disperare, chiar, în această primăvară care se tot lasă așteptată. Parchetul este răspunsul la întrebarea pe care ne-am tot pus-o: cum putem avea un interior cald, atât termic dar și vizual? Consultanții Alma Parchet ne-au spus că cea mai bună opțiune pentru încălzirea prin pardoseală o reprezintă parchetul dublu-stratificat din stejar.

Parchetul din lemn dublu-stratificat este format din două straturi de lemn, puse perpendicular unul pe celălat, ca să preia tensiunile, să reziste diferențelor de temperatură, umiditate și să nu formeze rosturi. De asemnea, am aflat că, atunci când alegi parchetul stratificat, un factor foarte important este stratul de uzură. Cu cât acesta este mai subțire, cu atât durata de viață și rezistența în timp a parchetului este mai mică.

Dar în privința asta, puteam sta liniștiți. Alma Parchet comercializează doar parchet care are strat de uzură de la 3mm în sus, ceea ce îl face să poată fi refinisat în timp și chiar poate fi rașchetat. În plus, cum le-am povestit despre minunea (și uraganul) nostru de 3 ani, consultanții lor ne-au recomandat un lac de trafic intens pentru finisare, ca să reziste mai bine la zgârieturi.

Cât despre lemnul de stejar, acesta arată extrem de elegant și înnobilează orice locuință, chiar și un micuț apartament ca al nostru, oferindu-i căldură, eleganță și confort. De asemenea, acesta are stratul de uzură de grosime 4 mm, astfel încât durata de viață a parchetului se mărește considerabil, rezistând până la 50 de ani (!).

Sursă foto: Unsplash.com

Zis și făcut, odată alese toate detaliile împreună cu un consultant dedicat, nu ne-a mai rămas decât să ne punem de acord cu echipa Alma Parchet în ceea ce privește montajul. De asemenea, am vrut să vedem cu ochii noștri diversele modele și culori, așa că am făcut o vizită în magazinul lor din București, zona Iancului – Pantelimon – Strada Fântânica nr. 14.

Echipa Alma Parchet s-a ocupat de absolut tot în ceea ce privește livrarea și montajul și nu ne-a cerut în schimb decât să le oferim timp și acces la noi acasă iar ei s-au ocupat de absolut tot, în baza contractului semnat. Au respectat cu sfințenie termenele de livrare iar meșterii parchetari cu experiență, au fost extrem de atenți la detalii și au făcut o treabă ireproșabilă. Au fost atenți la rosturile de dilatare ba chiar și la îmbinările plintelor iar, la final, livingul nostru avea din nou o podea elegantă și frumoasă.

Două săptămâni mai târziu, noul nostru parchet face parte din familie și ne bucură în fiecare zi. Am cumpărat desigur soluții speciale pentru întreținerea sa, fără ceară, pentru a nu-l deteriora în timp și îl ferim cât putem de apă.

Copilul nostru aleargă acum fericit în picioarele goale prin casă și stă pe jos fără grijă construind turnuri înalte din cuburi pe podea și făcând curse cu mașinile ei preferate, iar noi nu o mai certăm căci putem sta fără grijă iar pentru noi, acest sentiment, de ”fără grijă”, înseamnă acasă.

Sursă foto: Unsplash.com, Canva. com, Montaj realizat cu Canva.

Acest articol a fost scris pentru Spring Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pomul cunoașterii

March 22, 2021