sex and the city
Relatii

Carrie Bradshaw ne-a mințit

Nu știu cum a fost pentru voi, dar eu am adorat serialul din anii 2000, numit Sex and the city și în mod special pe Carrie Bradshaw, personajul principal, interpretat de actrița Sarah Jessica Parker.

Îmi plăcea totul la ea, outfit-urile îndrăznețe, pasiunea ei pentru pantofi, replicile istețe și umorul, dependența de cafea, talentul ei de scriitoare – ce să mai, aveam câte ceva în comun și cred că multe fete au simțit la fel și s-au putut identifica măcar puțin cu ea, de-a lungul anilor.

Carrie Bradshaw a fost și a rămas un adevărat icon al anilor 2000 și este cea care a făcut imaginea fetei single să ni se pară strălucitoare și de-a dreptul seducătoare. Ne-a purtat pe străzile din New York și ne-a făcut să ne dorim să ajungem și noi să ne plimbăm pe acolo și să trăim o frântură din viața ei. Ea avea prietene, avea o viață socială intensă și avea un job drăguț – scria despre relații, bărbați și sex, să tot faci asta for a living, nu?

Ei, dar dacă încă nu știți despre cine vorbesc, înseamnă că voi nu v-ați uitat deloc la serialul numit Sex and the City, care a debutat în 1998, despre cele patru prietene singure și independente în marele și nebunul oraș New York, aflate permanent în căutarea iubirii vieții lor:

Carrie, Miranda, Samantha și Charlotte

În caz că nu vă mai amintiți sau nu v-ați uitat, să vă reamintesc puțin cine erau cele patru personaje: Carrie era scriitoare și personajul principal care narează toate întâmplările cu umor și puțin sarcasm, Miranda era avocata cinică și experimentată, Samantha era specialistă în PR și devoratoare de bărbați iar Charlotte era critic de artă și familistă convinsă.

Timp de 4 ani și 6 sezoane ele ne-au povestit aventurile lor amoroase și sexuale iar Carrie Bradshaw a fost de departe cel mai iubit personaj, devenind chiar un style-icon.

I-am urmărit viața și aventurile cu sufletul la gură și ne-am dorit în secret să rămână cu Mister Big până la urmă. Ceea ce s-a și întâmplat, după 10 ani el chiar a cerut-o în căsătorie și a fost așa un eveniment că au făcut și un film despre asta. Dar să fie acesta happy-end-ul pe care îl merita ea?

Am văzut și re-văzut serialul de multe ori, de la 18 de ani și până destul de recent, iar dacă în tinerețe luam tot ce se spunea acolo ca literă de lege, în timp, perspectiva mea generală dar mai ales perspectiva asupra relațiilor s-a mai schimbat și nu o mai consider pe Carrie Bradshaw autoritatea supremă în domeniu.

Și poate că nu ar trebui să o faceți nici voi. Iată 3 aspecte despre care consider că celebrul personaj nu ne-a spus (tot) adevărul.

1. Găsirea marii iubiri este cel mai important lucru în viață.

Toate cele 4 prietene își doreau un singur lucru de fapt și cam toate preocupările lor ajungeau să graviteze în jurul acelorlași subiecte: bărbații, căsătoria și relațiile. Chiar dacă, în aparență, ele aveau vieți împlinite din punct de vedere social și profesional și părea că își doreau lucruri diferite în viața personală (Carrie dorea să-și găsească marea dragoste, Charlotte voia neapărat să se mărite, Samantha voia aventuri iar Miranda, chiar dacă susținea altfel, își dorea un partener) principalul lor subiect de interes îl reprezentau bărbații.

Dar este găsirea unui partner cel mai important lucru în viață?

Nu spun că nu este important. Sigur că este. Dar cum rămâne cu celelalte lucruri? Cum rămâne cu a ne construi o carieră? Cum rămâne cu a avea grijă de noi în primul rând? Cu a ne pune pe primul loc indiferent de bărbații din viața noastră? Trebuie să amânăm să fim fericite până la momentul căsătoriei? Eu cred că nu.

A fi single nu este nicio tragedie, chiar dacă societatea face uneori să pară astfel, iar o relație nu reprezintă o garanție că toate celelate aspecte se vor așeza și ele.

2. Mister Right îți va rezolva toate problemele

O casă mai mare, un cont comun gras, un prieten pe viață și un partener în toate, cineva care să îți acorde tot timpul său, cele patru prietene păreau să creadă (și, odată cu ele, toată lumea în jurul lor) că singurul lucru care lipsește din viețile lor și care le-ar împlini este o relație, apoi toate se vor rezolva.

Cred și sper că mentalitatea noastră astăzi este diferită și realizăm că relațiile noastre sunt doar o parte a vieții (nu tot ceea ce contează), formând un întreg împreună cu toate celelalte: cariera, pasiunile, familia, prietenii, aspirațiile etc. Mai mult ca niciodată cred că fiecare dintre noi realizează că este dator să se dezvolte și să se vindece pe cont propriu, fără a-l împovăra pe celălalt cu așteptări și pretenții nerealiste.

3. Dragostea merită orice sacrificiu

Să accepți un bărbat indisponibil emoțional, un bărbat care nu știe dacă te vrea sau nu și să-ți petreci 10 ani așteptându-l…nu prea sună romantic în cuvintele astea, mai degrabă patologic. Și totuși, long story short, asta s-a întâmplat și toată lumea s-a bucurat numindu-l happy end. Dar este oare un happy-end? Ne dorim așa ceva pentru noi sau pentru prietenele noastre? În niciun caz.

Relația centrală din serial, cea dintre Carrie și Mister Big, a fost exact astfel. Cu multe momente de confuzie, cu multe despărțiri, cu tentative de împăcare și multă dramă, per total. Să ne amintim cum în sezonul 2, când Big era plecat ”cu afaceri” în Paris și s-a întors de acolo logodit cu cineva mai tânăr, în timp ce Carrie habar n-avea despre asta.

Apoi, el s-a căsătorit iar în momentul în care Carrie și-a găsit pe cineva, băiatul bun Aiden, el și-a dat seama că a greșit și că o vrea înapoi. Hm. Nu este cea mai bună atitudine.

În toți acești ani, Mr. Big i-a făcut lui Carrie de toate. A înșelat-o, a ”dus-o cu preșul”, i-a ascuns adevărul, i-a oferit mai puțin decât își dorea și merita iar, la final, cireașa de pe tort, a părăsit-o la altar.

Dar Carrie mereu a avut o slăbiciune pentru el și, chiar după toate astea, mereu l-a primit înapoi și s-a mai și căsătorit cu el în final, trecând cu vederea comportamentul lui, lucru pe care eu nu l-aș încuraja.

În concluzie…

Sex and the City a fost și este în continuare un serial drăguț, amuzant și relaxant. La vremea lui a fost chiar revoluționar pentru maniera deschisă în care a abordat pentru prima data niște subiecte iar Carrie Bradshaw a devenit model și idol pentru mii de fete tinere care visau și ele că-și vor găsi marea iubire în marele oraș.

Au trecut 23 de ani(!) însă de la debutul său și, din fericire, foarte multe lucruri s-au schimbat și odată cu ele și mentalitatea noastră despre iubire, relații, priorități și iubire de sine.

Tu ai văzut Sex and the City până acum? Care este personajul tău preferat?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

April 19, 2021 at 8:13 pm

Era prea frumos să fie adevărat 🤣April 20, 2021 at 6:29 am

Am urmărit filmul, mi-a plăcut, am rămas cu multe chestii faine din serial, iar cu unele nu m-am identificat, ceea ce e normal.April 20, 2021 at 7:13 am

O alta minciuna era și câți bani făcea ea din presa – cu un editorial pe săptămână reușea să se întrețină in New York și avea tot timpul liber din lume. 😅Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *