Ganduri

Leapșa cu întrebări – bloggerii m-au întrebat și eu am răspuns

Circulă în ultima vreme în lumea bloggerilor o leapșă cu întrebări și mi-a plăcut atât de mult ideea încât am decis să mă aliniez trendului. Așadar, i-am provocat să mă întrebe orice vor ei iar eu am promis că le voi răspunde într-un articol – acest articol, adică.

Vreau să spun că la unele întrebări nu m-am așteptat, unele au fost surprinzătoare altele un adevărat prilej de reflecție și m-a bucurat să particip la această inițiativă. Mi-am propus să răspund înttr-o manieră cât mai deschisă și autentică, ceea ce am și făcut. Iată mai jos întrebările pe care le-am primit și răspunsurile mele.

Aniela m-a întrebat:

O întrebare personală. Cum arată și cum se simte altă relație după un divorț?

Totul se simte altfel după un divorț :)) Dar și într-un sens bun, serios. Este o experiență care te maturizează, pe mine m-a ajutat mult, pentru că de acolo am început să cresc și să realizez ce vreau. Pentru mine a fost un prilej de a-mi lua viața înapoi și de a începe să mă reconstruiesc. Am avut nevoie de un timp să-mi revin și să mă pun în ordine, așa că ceva mai mult de un an am fost singură.

Fiecare relație este diferită, mi se pare foarte greu, mai ales zilele astea, să-ți găsești pe cineva, pentru că atât de multe lucruri trebuie să se potrivească (compatibilitate la nivel de personalitate și valori, atracție fizică, obective pe termen lung etc). Imediat după divorț nu m-a gândit că o să am o altă relație și cu atât mai puțin nu mi-a trecut prin cap că o să mă recăsătoresc, dar lucrurile s-au așezat foarte bine. Pot să spun că sunt o norocoasă din punctul ăsta de vedere.

Ce te înviorează dimineața?

Îmi place când mă trezesc și este deja lumină, îmi dă o stare de bine, n-aș putea spune de ce. Dimineața în general sunt bine-dispusă și fericită că am o nouă zi în față – asta mă înviorează, perspectiva unei noi zile. Desigur, un ceai ajută și el (sunt fan!) iar atunci când am timp și de meditat sau exerciții dimineața – este cu adevărat o zi perfectă.

Sursă foto:Unsplash.com

Care-i parfumul tău preferat?

Îmi plac foarte mult parfumurile, sunt slăbiciunea mea. Ador în special parfumurile florale, mai degrabă fresh decât dulci. Nu știu dacă am un parfum preferat, pentru că îmi place să tot încerc lucruri noi. Dar dacă ar fi să numesc parfumuri pe care le-am avut de mai multe ori și pe care le-aș mai șvrea în viitoar, ar fi Happy de la Clinique și Rumeur 2 Rose de la Lanvin.

De ce scrii?

Scrisul face parte și din mine dar și din procesul meu de dezvoltare personală. Mereu am simțit nevoia să scriu, să mă exprim astfel și abia recent am acceptat pe deplin că ăsta e talentul meu și că ar trebui să îl urmez și să îl onorez.

Mai scriu pentru a mă (re)descoperi, pentru a mă (re)inventa, pentru a mă provoca și pentru a-mi exersa vocea. Mă ajută foarte mult acest blog, datorită lui mi-am consolidat încrederea în mine, am cunoscut oameni minunați și m-am îmbunătățit și ca blogger/scriitor dar și ca persoană.

Diana m-a întrebat

Care e cartea care te-a marcat?

Multe cărți m-au impresionat dar dacă ar fi să numesc doar una aș spune că este ”Femei care iubesc prea mult”. Este o carte despre relații toxice și dependență emoțională, iar la mine s-a întâmplat să ajungă exact la momentul potrivit. A fost cartea care mi-a deschis ochii și m-a făcut să iau decizii care mi-au schimbat viața.

Te vezi renunțând vreodată la minimalism?

Nu, nu mă văd. Mi se potrivește prea mult ca să renunț la el și cred că mai am lucruri de îmbunătățit când vine vorba de practicarea lui. Mai degrabă mă văd ducându-l la următorul nivel, deși încă nu știu care ar fi acesta pentru mine.

Sursă foto: Arhiva personală

3 lucruri fără de care nu poți trăi (lucruri, nu persoane)!

Dulciuri, telefon și cărți.

Mira Mar m-a întrebat:

Care este pasiunea la care nu ai renunța sub nicio formă?

Am mai multe pasiuni, pe lângă scris, îmi place sportul, îmi plac plimbările în natură, să merg cu bicicleta, să citesc, practic yoga și meditația dar, dacă ar fi să aleg un singur lucru, nu aș renunța la dezvoltarea personală, cu tot ce înseamnă ea, pentru că asta mă ajută să mă creez și să ajung unde mi-am propus.

Îți place să călătorești?

Îmi place mult să călătoresc, îmi place să merg oriunde, să văd locuri noi. Sper să reiau curând acest obicei.

Ce destinație ți-a plăcut atât de mult încât ai reveni?

Mi-a mult plăcut în Praga și m-aș mai duce o dată, cu soțul și fetița mea, căci prima dată am fost singură.

La ce întrebare te-ai așteptat și nu ai primit?

Nu prea am pornit acest joc cu așteptări legate de întrebări așa că nu știu ce să răspund :))

Mirela m-a intrebat:

Dacă ai fi o pasăre, ce ai vrea sa fii?

Aș vrea să fiu un pescăruș, ador apa în general și marea în special și mereu m-au fascinat aceste păsări.

Care e cea mai importanta calitate a unui om după părerea ta?

Omenia. Pur și simplu mă inspiră oamenii care reușesc să dea dovadă de omenie, de bunătate și bun-simț, indiferent de situația lor sau de contextul în care se găsesc.

Cine e eroul tău? (om din viata ta)

Este mama mea. Este cea mai puternică persoană din viața mea și este capabilă să mute munții. Doar că ea nu realizează asta uneori.

Sursă foto: Arhiva personală

Mari m-a întrebat

Cum te-a atras minimalismul si cum faci cu lucrurile dragi, amintiri și cadouri primite?

Am făcut cunoștință cu el întâmplător, acum vreo 4 ani, când am citit ”Magia ordinii” și unele principii de acolo mi s-au părut de-a dreptul eliberatoare. M-am simțit ușurată când am conștientizat că nu am nevoie de atâtea lucruri și că pot să scap de presiunea lui ”păstrează că nu știi dacă îți trebuie într-o zi”.

De asemenea, m-a forțat să îmi pun niște întrebări, iar unele dintre ele nu au fost plăcute. Cum ar fi ”Ce gol încerc să umplu cumpărând lucruri materiale?”.

Pentru mine, amintirea unui moment frumos nu mai este neapărat legată de un obiect, așa că eu pot păstra amintirea chiar dacă obiectul pleacă. Îmi place conceptul potrivit căruia menirea unui cadou este să fie făcut. Acela e scopul lui, îl dăruiești și bucuri persoana aia. Mai departe, e mai puțin relevant (și nici nu are legătură cu cel ce l-a dăruit) dacă îl păstrează sau nu.

La unele cadouri/amitiri am renunțat, pentru că am simțit că ar putea bucura pe altcineva și nu cred că asta schimbă situația cu nimic. Am însă diverse lucruri primite, de la prietenele mele sau de la părinții mei, pe care le păstrez pentru că simt că îmi aduc bucurie și la care n-aș renunța.

Nu cred că minimalismul înseamnă să renunți la amintiri și lucruri dragi, doar la obiectele care nu mai aduc valoare în viața mea.

La ce ai renuntat cel mai drag?

Chiar nu mai știu, nu cred că a fost atât de drag până la urmă dacă nici nu-mi mai amintesc :)) Dar am renunțat la niște fotografii vechi, pentru că simțeam reprezintă bagaj emoțional și că mi-ar fi mai bine fără ele.

Tu ai punga cu pungi?

Desigur că am punga cu pungi :)) Tot refolosesc de acolo. Chiar am fost la prietena mea care este mutată în Germania și am întrebat-o asta: aici mai ai pungă cu pungi? Avea, normal.

Cum aplici minimalismul cand scrii?

Încerc să îmi păstrez gândurile în ordine, să păstrez o linie simplă și curată și să nu deviez de la ceea ce vreau să spun. În scris este puțin invers, pentru că am tendința să fiu prea concisă uneori și atunci încerc să identific situațiile în care ar trebui să detaliez, să mai ”înfloresc”.

Cate obiecte ai pe birou?

Nu mai am birou :)) Am avut cândva și aveam câteva obiecte acolo, aranjate după reguli Feng-shui. De cînd cu lucratul de acasă, biroul nu mai e al meu, a fost confiscat, eu lucrez pe masa din living, uneori în domitor de pe noptiera, uneori pe balcon și n-am nevoie decât de laptop și maximum o agendă. Sincer, nu simt nicio lipsă.

Cum arată rutina minimalistă de dimineata?

Nu știu dacă rutina mea de dimineață este minimalistă, nu m-am gândit niciodată la asta. Dar pe lângă spălat, pieptănat, dat cu cremă și schimbat de pijamale, mai beau un pahar mare de apă și îmi iau vitaminele, îmi place să îmi fac un ceai, să aprind lumânări și să extrag un card motivațional, cu un gând pozitiv care să mă însoțească peste zi.

Sursa foto: Unsplash.com

Minimalismul ține mai mult de organizare sau de un nivel de spiritualitate atins?

Cred că ambele. Pentru mine este și un instrument care ma ajută să mă îmbunătățesc și să ating un anumit nivel de spiritualitate la care țintesc, de altfel. Sunt foarte dezordonată de fel, chiar și mental, n-am stat niciodată prea bine cu atenția și concentrarea.

Așa că având mai puține lucruri e mai ușor să știu unde sunt, să le îngrijesc cum trebuie, să nu mai uit, să nu mai pierd. Pe mine mă ajută. Și ceea ce iubesc eu la minimalism este că îți lasă spațiu mental. Și în acest spațiu ai loc să pui lucrurile care chiar te interesează: pasiunile, obiectivele etc.

Ei bine, astea au fost întrebările și răspunsurile de astăzi. M-am distrat răspunzînd la ele și unele dintre ele m-au silit să mă uit mai bine în interiorul meu și să reflectez – mulțumesc pentru asta. Iar la final, dacă mai ai vreo curiozitate, lasă-mi un comentariu și răspund cu drag.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

April 28, 2021 at 5:33 am

Mulțumesc pentru răspunsuri, recunosc, eram mai curioasă de răspunsul referitor la punga cu pungi decât la întrebările mele 🤣Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zvonul

May 1, 2021