Cartile lui Ralu

Zvonul

Recunosc, sunt fană a genului romance dar, cel mai mult și cel mai mult îmi place când descopăr un romance bun – iar ”Zvonul” de Elin Hilderbrand este exact acest gen de carte. Un roman fluid, torid ca o zi de vară, spumos ca șampania – o carte numai bună pentru vacanță.

Despre ce e vorba?

Pe mica insulă Nantucket bârfa este cel mai practicat sport. Toată lumea bârfește pe toată lumea și peste tot. În acest peisaj perfid, facem cunoștință cu două prietene foarte bune, Madeline și Grace. Ele par a avea viața perfectă, sunt înstărite, au soți (aparent) perfecți și copii frumoși și buni.

Grace este căsătorită de mulți ani cu Eddie Pancik, agent imobiliar, poreclit Eddie rapidul datorită performanțelor sale sportive. Ei au împreună o casă mare cu o grădină imensă, de care se ocupă casnica Grace, și două fete gemene adolescente, Allegra și Hope.

Madeline este o scriitoare de succes pe care o întâlnim în plin blocaj creativ. Ea a avut un mare succes cu primul roman fantasy inspirat din viața ei, dar acum nu mai reușește să scrie altceva. Soțul ei, Trevor, încearcă să o încurajeze să scrie o continuare dar ea își dorește altceva iar insiprația va veni de unde se așteaptă mai puțin.

Eddie pare un om de afaceri de mare succes dar adevărul este că piața imobiliară de pe insulă traversează o criză și, odată cu asta, și business-ul său este în derivă. Nu reușește să vîndă nicio casă dar el găsește o soluție inedită și periculoasă pentru a face rost de bani, dar va fi secretul lui în siguranță printre locuitorii curioși ai insulei?

Barbara este sora lui Eddie și partenera sa de afaceri. Ea ne este descrisă ca o femeie matură, stilată și îngrijită, cu aventuri amoroase clandestine și ceva înclinații ezoterice. În timpul unei false ședințe de spiritisim, ea a făcut următoare previziune: ”Două femei vor trăda persoana de la stânga lor”. În stânga lui Madelina era Grace iar în stînga lui Grace, Eddie.

Deși sunt gemene, Allegra și Hope sunt cum nu se poate mai diferite. Allegra este, la 15 ani, deja o tânără femeie, sigură de sine, încrezătoare, conștientă de propria frumusețe și popularitate. Hope, în schimb, este liniștită, retrasă, îi  place să citească, să facă voluntariat și să meargă la biserică. La fel ca toate personajele romanului, și ea are un secret. Este îndrăgostită de iubitul surorii ei, Brick, și speră ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, acesta să o aleagă pe ea în locul Allegrei.

Grace își dedică mult timp îngrijirii casei și grădinii, așa că să angajeze un arhitect peisagist care să-i amenajeze grădina, nu pare deloc deplasat, chiar dacă este vorba despre mult doritul burlac Benton Coe. Cu toate astea, apropierea dintre cei doi se va intensifica la maximum iar Grace va comite chiar imprudența de a se afișa cu el la o petrecere locală dând și mai multe de bârfit locuitorilor insulei.

Dar sunt zvonurile adevărate?

Este adevărat că Allegra își înșeală iubitul, pe Brick, fiul lui Madeline, cu un băiat mai mare?
Este adevărat cu Madeline are o legătură amoroasă cu Eddie Pancik?
Dar Grace și Benton? Este oare ceva între ei?
Ce va face soțul în privința zvonurilor dintre cei doi? 
Ce afaceri suspicioase învârte Eddie?
Se va adeveri previziunea Barbarei?
Și cine este iubitul ei clandestin?

Cartea aceasta mi-a plăcut pentru că este scrisă într-o maniera frumoasă, ușoară și, chiar dacă este un romance în adevăratul sens al cuvântului, nu este deloc previzibil sau plicitisitor, ci captivant și cu un pic din toate: iubire, trădare, mult suspans, ceva intrigă polițistă și chiar un pic de dramă adolescentină.

O recomand pentru vară, este cartea ideală de citit la piscină sau pe plajă.

Tu ai citit ”Zvonul”?

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *