Interviuri

Interviu cu Luminița Tudosă – despre blogging și magia cuvintelor

Astăzi am invitat-o pe Luminița Tudosă să ”îmi treacă pragul” și dacă tot a avut bunăvoința de a face asta, am profitat și am luat-o la întrebări. Am întrebat-o iar ea mi-a răspuns cu sinceritate despre pasiunea ei pentru scris, despre provocările dar și satisfacțiile pe care i le-a adus această pasiune. Ce a ieșit, vă invit să citiți în interviul de mai jos.

Bună Luminița, mă bucur să te cunosc, chiar și virtual, și îți mulțumesc că ai acceptat invitația mea de a participa la un mic interviu.

Să începem prin a ne spune câte ceva despre tine, cum te-ai descrie în câteva fraze, ca om și ca blogger?

Este una dintre întrebările la care îmi este cel mai greu să răspund, nu-mi place să identific cine sunt cu ceea ce fac. În plus, în fiecare zi mă simt ca o persoană diferită, așa că, în funcție de zi, îți pot spune că sunt o visătoare, o descoperitoare, o ignorantă sau cineva care știe să se bucure de viață.

De ce scrii, de cât timp și cum ai ajuns aici?

De ce scriu? Din pasiune. Am început să scriu prin 2015, pe un blog pe platformă gratuită. La început totul a fost o joacă. Voiam să scriu la modul serios, dar nu voiam să petrec timp scriind articole pe o platformă gratuită. Cel puțin așa credeam la vremea respectivă.

În ianuarie 2018 lucrurile s-au schimbat, am reușit să am propriul meu site, Magia Cuvintelor și mi-am spus: „gata cu joaca! Site-ul este unul generalist, scriu aproape tot ce îmi vine în minte. Tot în 2018 am participat pentru prima dată la concursul SuperBlog. Acest concurs a fost pentru mine ca o școală de blogging.

În 2021 s-a născut un al doilea blog, Lumy’s World, de data aceasta pe platforma blogspot. Este un blog în limba engleză și nișat pe turism. Blogul a fost creat cu scopul de a promova locurile turistice din România.

Te consideri blogger cu normă întreagă sau este doar un hobby?

Până la începutul pandemiei nu m-am considerat un blogger cu normă întreagă, această situație m-a obligat să fiu oarecum. Trebuie să recunosc că îmi place să fiu blogger cu normă întreagă.

Pe lângă scris, ce îți mai place să faci?

Pe lângă scris, fac figurine de ipsos. O fac din plăcere și necesitate. O altă pasiune este cititul. Citesc cam tot ce este de calitate. Îmi place să dezbat diferite subiecte cu prietenii.

Dacă nu ai scrie, ce altă pasiune ai urma?

Sincer nu m-am gândit la ce aș face dacă nu aș mai scrie. Eu îmi exprim sentimentele cel mai bine în scris. O prietenă ar spune că aș diseca oamenii, doar uitându-mă la ei, pentru a descoperi fiecare particularitate a lor.

Cine ești în viața reală?

Eu sunt Luminița, născută în ‘82 într-o iarnă caldă,sunt un om căruia îi place să călătorească și să cunoască oameni noi, să îi analizeze ca pe un obiect de studiu. Știu, este o pasiune ciudată, dar asta sunt eu. Pe lângă toate acestea sunt și o persoană cu dizabilități ce lupta să schimbe gândirea limitată a unora.

Care este mesajul blogului tău? Ce ai vrea să țină lumea minte despre el și despre tine? 

Așa cum am scris anterior, blogul meu este generalist, dar abordez și multe teme psihologice. Aceste teme, multe dintre ele, sunt despre experiența mea cu oamenii. Despre celălalt blog, am spus deja că este nișat pe turism.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Cea mai mare satisfacție a fost că am cunoscut oameni noi, oameni de la care am învățat multe. În plus, am învățat să am disciplină în blogging și am dus această disciplină și în viața de zi cu zi.

Care este cel mai delicat subiect despre care ai scris?

Am abordat 2 subiecte sensibile care au avut un mare succes. Unul este legat de depresie, o boală sau, mai degrabă, de un inamic tăcut care ne distruge încet. Al doilea a fost un interviu cu o tânără care dorea cu disperare ca autoritățile să nu mai fie pasive în privința Castelului Banloc. Castelul este situat în localitatea în care locuiește tânăra respectivă.


Ce subiecte ai fi vrut să abordezi și nu ai făcut-o încă?

Nu am un subiect specific pe care să nu-l fi abordat, dar aș vrea să intervievez și artiști. Știu, sunt un blogger nesemnificativ, dar poate cândva…. Știți zicala: speranța moare ultima.

Care sunt micile victorii din blogging care te motivează? 

Faptul că am reușit să scriu mai bine și să mă exprim mai bine. O altă reușită am avut chiar în acest an, am urcat în clasament la Spring SuperBlog. Mă folosesc de cea ce am învățat și împărtășesc experienta mea publicului cititor.

Care este cea mai mare realizare a ta până la momentul ăsta?

Blogurile mi-au adus unele satisfacții materiale datorită colaborărilor și a concursurilor. De asemenea, ambele bloguri sunt citite de persoane din afară, pentru mine acest lucru este o realizare.

Cele două bloguri mi-au adus și o satisfacție personală. Așa am învățat că nu trebuie să renunț oricât de greu ar fi.


A fost vreun moment în care te-ai gândit să renunți la blogging?

Era să renunț în timpul competiției Spring SuperBlog din acest an, dar mi-am revenit repede și mi-am promis că nu voi mai „naufragia” niciodată. Bloggingul face parte din viața mea, face parte din mine. Am luat o pauză de relaxare și m-a ajutat. Apoi mi s-a făcut dor de scris, nu am putut să stau prea mult timp departe.

Mulțumesc tare mult pentru interviu!

Pe Luminița o puteți citi pe blogguri-le ei: Magia Cuvintelor și Lumy’s World iar eu vă invit să o urmăriți pentru că este o adevărată sursă de inspirație.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 26, 2023 at 11:46 pm

Your article on topic is articulate and accessible. I appreciate the conciseness with which you presented the information.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Petale de magnolie

May 21, 2021